فرمانده مرزبانی ناجا اعتبارات تخصیص گرفته برای مرز را کم ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه این اعتبارات در سال جاری تاکنون نیز به مرزبانی تعلق نگرفته است.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار حسین ذوالفقاری در دیدار با نمایندگان شهرهای مرزی در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از توجه به حوزه مرزبانی و مرزنشینی گفت: در خصوص حوادث مرزی اقدامات زیادی انجام شده به طوری که ما در گذشته یکی دو فقره مرگ در مرز داشتیم. اما این روند را کاهش دادیم و آن را کاهش خواهیم داد.
وی با اشاره به تامین امنیت مرزبانان و مرزنشینان نیز گفت: ما به نیروها توصیه کردیم تا حد ممکن از دستگیری خودداری کنند. اما گاهی به سمت نیروهای مرزبانی نارنجک پرتاب میکنند و خودشان متواری میشوند.
ذوالفقاری همچنین در خصوص بازارچههای مرزی که چندی است به حالت نیمهتعطیل درآمده نیز گفت: همه عقلا بر این باورند که تجارت به شیوه کولهوری، چمدانی و نظایر آن برای مرزنشینان لازم است و این مباحث سازگاری با گمرکهای کشور ندارد.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به خلا قانونی در زمینه بازارچههای مرزی اظهارکرد: ما برخلاف مقررات در حال حاضر داریم بحث بازارچههای مرزی را ادامه میدهیم که خواهشم از نمایندگان مجلس این است که قانونی پیرامون بازارچههای مرزی و نحوه تبادل کالا میان مرزنشینان دو کشور همسایه تصویب کنند.
ذوالفقاری ارتباطات تخصیص گرفته برای مرز را به نسبت اقداماتی که در آن انجام میشود کمارزیابی کرد و گفت: متاسفانه اعتباراتی که در سال جاری برای مرز تصویب شده بود نیز تاکنون تعلق نگرفته است.
فرمانده مرزبانی ناجا همچنین با اشاره به تصویب طرح جامع مرز از سوی شورای عالی امنیت ملی نیز گفت: در این طرح نواقصی بود که برطرف کردیم و سرانجام آن را از طریق شورای عالی امنیت ملی به تصویب رساندیم که معتقدم تصویب و اجرای آن نقش زیادی در بهترشدن شرایط دارد.
به گزارش ایسنا، ذوالفقاری همچنین با بیان اینکه شوراینگهبان به طرح تقویت مرزبانی ایراداتی گرفته و آن را به مجلس بازگشت داده است، از نمایندگان نیز خواست با توجه به اینکه بسیاری از این ایرادات اصلاح شده است، نسبت به تصویب آن اقدام کنند.
وی با اشاره به بحث استخدام نیروهای بومی در مرزبانی نیز اظهارکرد: تلاش میکنیم که از مردم بومی در مناطق مرزی به کار گرفته شود و خود من هم مجددا توصیه میکنم که از بومیان و مرزنشینان هر منطقه در مرزبانی استفاده شود.
به گزارش ایسنا، ذوالفقاری از فرماندهان مرزبانی استانها خواست مباحث جزئی پیرامون مرزبانی در هر استان را به صورت جلساتی منظم با مسئولان آن استان برگزار کنند.
فرمانده مرزبانی ناجا همچنین اعلام آمادگی کرد که به شکل استان به استان با مسئولان و مرزنشینان جلساتی تخصصی را در راستای رفع مشکلات آنان برگزار کند.
بازارچههای مرزی نیازمند قانون مجلس
اعطای فرصت به صیادان برای دریافت مجوز از شیلات
فرمانده مرزبانی ناجا اعلام آمادگی کرد که تا پایان امسال به صیادانی که نسبت به اخذ مجوز از اداره شیلات اقدام نکردهاند فرصت داده شود.
به گزارش ایسنا، ذوالفقاری در حاشیه دیدار نمایندگان شهرهای مرزی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مباحثی که در این جلسه مطرح شد، مشکلاتی بود که برای صیادان به وجود آمده است. به همین منظور ما آمادگی داریم که این زمان را تا پایان امسال تمدید کنیم تا صیادان بتوانند در این مدت نسبت به وضع ایمنی شناورها اقدام و مجوز لازم را از اداره شیلات دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مشکلات ایمنی و وضعیت شناورهای صیادی باید اصلاح شود، گفت: با توجه به این که اغلب این افراد بیبضاعت هستند باید در این زمینه نیز به آنان کمک شود تا بتوانند مجوز را از اداره شیلات دریافت کنند.
فرمانده مرزبانی ناجا افزود: متاسفانه صیادان به دلیل عدمرعایت ضوابط از طرف شیلات مجوز دریافت نمیکردند و مرزبانی نیز با لنجهای فاقد مجوز برخورد میکرد که ما آمادگی داریم به این افراد فرصت داده شود.
ذوالفقاری همچنین در خصوص مسائل مرتبط با کنترل مرز و موارد مرتبط با مرزبانی نیز گفت: در این زمینه مشکلاتی داریم که قطعا رفع آنها نیازمند حمایتهای مجلس است.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات مرزبانی نیازمند حمایت ملی و مساعدتهای مجلس هستیم گفت: این هماهنگیها سبب ایجاد امنیت و ارتقا امور مرزبانی خواهد شد.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به تاکید نمایندگان مجلس و مرزبانی ناجا به وضعیت مرزنشینان اظهارکرد: باید فکر اساسی برای تامین معیشت مرزنشینان انجام شود که این امر نیز مورد تاکید ماست اما نیازمند قانونی هستیم که به موجب آن مرزنشینان بتوانند نسبت به تاسیس بازارچههای مرزی و تبادل اقلام خود در آن اقدام کنند.
ذوالفقاری همچنین بر ضرورت بهرهبرداری از زمینهای مرزی نیز تاکیدکرد و گفت: باید در این زمینها شرایطی فراهم شود تا مرزنشینان بتوانند حداکثر استفاده را از آن داشته باشند.
وی همچنین در خصوص حوزه مدیریت واحد مرزی نیز که مورد انتقاد تنی چند از نمایندگان واقع شده بود، خاطرنشان کرد: سازمانها و دستگاهها در چارچوب وظایفی که دارند کار خود را انجام میدهند و بر همین اساس مدیریت واحد متمرکز در مرز امکانپذیر نیست چرا که هر دستگاه وظایف خاص خودش را انجام میدهد.
ذوالفقاری با تاکید بر ضرورت توسعه بیش از پیش استحکامات مرزی، زیر ساختها، استقرار نیرو و ... گفت: امنیت و توسعه دو بال مشترک برای پیشرفت مرز هستند که باید این دو همگام با یکدیگر به جلو حرکت کنند.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست نمایندگانی از شهرهای مختلف مرزی مشکلات خود از جمله وضعیت بازارچههای مرزی، وضعیت تجهیزات و امکانات انسداد مرز، وضعیت مدیریت واحد در مرزها، قاچاق، کشتهشدن برخی از افراد در مرز و ... را بیان کردند.
همچنین یکی از نمایندگان ضمن انتقاد مجدد از لباسی که در فیلمهای تلویزیونی برای قاچاقچیان شرق کشور در نظر گرفته میشود،گفت: متاسفانه علیرغم تذکراتی که داده شده باز هم از لباس مردم بومی منطقه بلوچستان برای اشرار و قاچاقچیان استفاده میشود که این امر نیازمند این است که در این زمینه آموزشهایی داده شود.
انتهای پیام