لاریجانی در دانشگاه علم و صنعت مطرح کرد:/4/

درسفرمصر به دنبال ارث پدرم نرفته‌بودم/در سفرهای خارجی فقط بانمازشب‌خوان‌هاملاقات نمی‌کنیم

بخش آخر صحبت‌های لاریجانی در دانشگاه علم و صنعت ایران مربوط به پرسش‌های دانشجویان در خصوص فتنه 88، اتفاقات کوی دانشگاه،‌ کوی سبحان، کهریزک و دیدار با حسنی مبارک بود که رییس مجلس به صورت مبسوط به آنها پاسخ داد.

بخش آخر صحبت‌های لاریجانی در دانشگاه علم و صنعت ایران مربوط به پرسش‌های دانشجویان در خصوص فتنه 88، اتفاقات کوی دانشگاه،‌ کوی سبحان، کهریزک و دیدار با حسنی مبارک بود که رییس مجلس به صورت مبسوط به آنها پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی از دانشجویان علم و صنعت در ادامه پرسش و پاسخ به رییس مجلس از او پرسید که به نظر ما دو برادر که در راس حقوق و قانون کشور هستند، قانون را در حد اعلایی می‌دانند، سوالم این است که کدام از چهار گزینه‌ای که مطرح می‌کنم به نظر شما به عنوان یک عمل رییس قوه قانون‌گذاری درست است، 1- اعلام پیروزی انتخابات قبل از ساعت 21 روز انتخابات و درخواست اعتراض مردم در صورت بیرون نیامدن نام نامزد مورد نظر از صندوق، 2- ادعای پیروزی قطعی از جانب نامزدها پس از گذشت یک ساعت از رای‌گیری 3- تبریک گفتن یکی از شخصیت‌های وزین آشنا به قانون انتخابات به مدعی گزینه دو قبل از اعلام نتیجه قطعی، 4 - هیچ کدام از موارد فوق به انضمام اعتراف به اشتباهات فاحش در محضر خدا و ملت نسبت به آنچه خواص مرتکب شدند، جهت الگو شدن برای جوانان که به هنگام اشتباه جرات بازگشت داشته باشد.

این دانشجو از لاریجانی خواست که نظرش را در مورد فتنه 88 نیز بیان کند؟

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش گفت: یکسری سوالات در جامعه به وجود آمده که فکر می‌کنم بسیاری از آنها را پاسخ دادم باز هم اشکالی نمی‌دانم که جواب مجدد بدهم ولی معتقدم که باز هم وقت افراد گرفته می‌شود.

وی افزود: در مورد نکاتی که این دانشجو گفت به انضمام سوالات دیگر، معتقدم که برخی پمپاژهایی در جامعه انجام می‌دهند نمی‌دانم که آنها چه نفعی از چنین کارهایی می‌برند، البته پاسخ شما به سوالات چهارگزینه‌ای معلوم بود، مشخص بود که منظورتان از گزینه تبریک گفتن به شخصیت‌های وزین و افرادی که کاندیدا بودند، من بودم.

لاریجانی تاکید کرد: بنده چند بار گفتم که این حرف‌ها دروغ است، چنین خبری نبوده است ولی نمی‌دانم که چرا عده‌ای اصرار دارند که این حرفها را تکرار کنند و چه فایده‌ای از این موضوع می‌برند. بنده در همان زمان به یکی از آقایان گفتم که این حرفها دروغ است، چون بعد از این همه کارهای سیاسی که در کشور کردم مختصر عقلی دارم که چنین وعده‌هایی را ندهم.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عده‌ای در فتنه 88 قصد شعله‌ور کردن آتش را داشتند گفت: در همان موقع برخی می‌گفتند که لاریجانی صحبت‌های که در شبکه دو مطرح کرد حق را تنها به یک عده خاص داد. صحبت‌های آن روز در تلویزیون موجود است و می‌توانید آن را بشنوید.

لاریجانی افزود: بنده زمانی با شبکه دو صحبت کردم که عصر تا شب آن روز در میدان انقلاب برخوردهای شدیدی صورت گرفته بود. به عنوان وظیفه شرعی و ملی‌ام احساس کردم که باید فضا را آرام کنم. دنبال تجارت نبودم و می‌خواستم با روشنگری فضا را آرام کنم همان‌طور که مقام معظم رهبری در نماز جمعه همان دوران نیز ضمن احترام به کاندیداها و بیان سوابق‌شان، راه درست را به این افراد نشان دادند.

وی اضافه کرد: عده‌ای به این صحبت‌های رهبری گوش ندادند که باید نسبت به آن اتفاقات به مرور موضع‌گیری می‌شد. در همان دوران آقای کروبی بحث زندان‌ها و تجاوز را مطرح کردند که بنده اعلام کردم چنین چیزی درست نیست و به خودشان هم گفتم که اشتباه کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای بررسی حوادث کهریزک در دوران مجلس هشتم گفت: در کهریزک اشتباهاتی رخ داد که گزارش آن را به مقام معظم رهبری دادم. اصلاحاتی انجام شد که اکنون این پرونده همچنان در حال رسیدگی است. اتفاقی که در مورد کوی دانشگاه نیز رخ داد و کمیته‌ای در مجلس به بررسی و رسیدگی به این اتفاقات مامور شد.

لاریجانی با بیان اینکه انتخابات یک نعمت برای نظام جمهوری اسلامی است، گفت: حرف ما این است که هر کسی که در انتخابات شرکت می‌کند باید به قانون احترام بگذارد. اعتراضات باید از مجاری قانونی پیگیری شود و اینکه شورای نگهبان و یا هیات‌های نظارت را زیر سوال ببریم کار درستی نیست.

رییس قوه مقننه با اشاره به وقایع کوی سبحان، گفت: در همان دوران در کوی سبحان مردم را کتک زدند و ساختمان‌ها و ماشین‌ها را تخریب کردند که این نیز کار نادرستی بود. نباید برای کار نادرست، کار نادرست دیگری را انجام داد. باید به دنبال اعتدال و حفظ حقوق همه بود. الان نیز نظرم هم همین است و آن را پنهان نمی‌کنم.

به گزارش ایسنا، لاریجانی در ادامه تصریح کرد: عده‌ای در همان دوران با صدور بیانیه بنزین روی فتنه می‌ریختند که بنده بارها گفتم که این بیانیه‌ها برای جمهوری اسلامی مساله درست می‌کند، از طرف دیگر عده‌ا‌ی دیگر هیزم روی داستان فتنه می‌ریختند که در آن شرایط اعتقاد من بود که باید فتنه را حل کرد، نه اینکه آتش را برافروخت.

وی خاطرنشان کرد: عده‌ای فکر می‌کنند که با سخنرانی، حرف زدن و دادن و فریاد کرد می‌توان مساله و مشکل را حل کرد اما به اعتقاد من به عنوان یک مقام مسئول در قوه مقننه آن بود که احساس می‌کردم که باید فضا را آرام و اشکالات را رفع کرد نه اینکه این آتش را شعله‌ورتر کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد:‌ بنده چند بار این موضوعات را تکذیب کردم و می‌دانم شما دانشجویی که این سوال را مطرح کردید از روی صداقت صحبت نمودید.

لاریجانی با اشاره به ابهامات و سوالاتی که نسبت به او در مورد دیدار با حسن مبارک مطرح می‌شود،‌ گفت: از من سوال می‌شود که چرا با حسنی مبارک ملاقات کردم، بنده چند بار توضیح دادم و این بار برای شما نیز همان توضیحات را تکرار می‌کنم.

وی توضیح داد: بنده از همان زمان داشتن مسئولیت در رادیو و تلویزیون برای سفر به خارج از کشور از مقام معظم رهبری کسب نظر می‌کردم، چون اعتقادم بر این است که ایشان ممکن است نظر و یا پیغامی داشته باشند. البته گاهی سوالات از مقام معظم رهبری در قالب جلسات حضوری و یا از طریق دفتر مقالات ایشان انجام می‌شود.

لاریجانی افزود: در مورد سفر به مصر برای شرکت در کنفرانس بین‌المجالس و ملاقات با حسنی مبارک درخواست کردم که از مقام معظم رهبری در مورد این موضوع کسب نظر شود ولی چون هیچ جوابی به من داده نشد این ملاقات را انجام دادم.

لاریجانی خطاب به دانشجویان گفت: اینکه از من در مورد چنین موضوعاتی سوال می‌شود مشکلی نیست، اما خواهش می‌کنم از وزیر خارجه یا رییس‌جمهور در مورد محتویات یا ملاقات‌یشان سوال نکنید چون بعضا مصلحت نیست که چیزی را به صورت علنی بگویند اما وقتی شما اصرار می‌کنید مجبورند که یک پاسخی به شما بدهند.

رییس مجلس شورای اسلامی در توضیح جزئیات و محتویات گفتگو با حسنی مبارک گفت: قبل از سفر به مصر، سفری به سوریه داشتم و در آنجا جلسه‌ دو ساعته به سیدحسن نصرالله داشتم. در آن جلسه در مورد سفرم به مصر مطالبی مطرح شد و سیدحسن نصرالله از من درخواست کرد تا ملاقاتی با حسنی مبارک برای پیگیری موضوعی داشته باشم.

وی افزود: بعد از حوادث غزه و موضع انقلابی که سیدحسن نصرالله گرفت، با بامبولی از سوی حسنی مبارک مواجه شد و در همان دوران چند نفر از حزب‌الله را دستگیر کردند و حتی بحث اعدام آنها مطرح بود. سیدحسن نصرالله از من درخواست کرد تا در دیدار با حسنی مبارک این موضوع را مطرح کنم و بخواهم که این افراد را آزاد نمایند.

لاریجانی ادامه داد: در همان دوران گذرگاه رفح از سوی حسنی مبارک بسته شده بود و تلاش بسیاری می‌شد تا حداقل مواد دارویی و خوراکی به مردم غزه فرستاده شود از همان رو از من خواسته شد که این موضوع را با حسنی مبارک در میان بگذارم. بنده نیز با حسنی مبارک ملاقات کردم و چنین موضوعاتی را با او مطرح نمودم. در این ملاقات تاکید کردم که اگر نیروهای حزب‌الله اعدام کنند برایش بی‌هزینه نیست و تنها باعث بروز اختلافات می‌شود و صحبت‌هایم منجر به تجدیدنظر در اعدام این نیروهای حزب‌الله شد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: البته حسنی مبارک قبول نکرد که گذرگاه رفح را باز کند حتی به او گفتم که حاضرم خود به غزه بروم که او گفت اگر بروی آنجا را بمباران می‌کنند و شهید می‌شوی، البته حسنی مبارک شوخی می‌کرد.

وی افزود:‌ در همان سفر نیز حسن هیکل از روزنامه‌نگاران برجسته مصری نیز از من خواست که به مصر سفر کنم و گفت‌وگوهایی با حسنی مبارک داشته باشم چون نظرات ما در او اثر می‌گذارد.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: ما در آنجا دنبال ارث پدرمان نرفته بودیم، اینکه مدام فشار می‌آورید که در آن جلسه چه چیزهایی گفته شده درست نیست. الان هم که این مطالب را گفتم چون حسنی مبارک پی کارش رفته است.

وی تاکید کرد که باید هر مسئولی در سطوح بالا برای سفر به کشورهای خارجی از مقام معظم رهبری کسب نظر کند.

لاریجانی در ادامه گفت: اینکه گفته می‌شود چرا با حسنی مبارک که آدم بدی است ملاقات کردم نیز تنها چنین پاسخی دارد که در صحنه بین‌الملل ما با نمازشب‌خوان‌ها ملاقات نمی‌کنیم، با آنها که ملاقات می‌کنیم الزاما افراد خوبی نیستند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال کار خود هستیم و باید حرف‌هایمان را بزنیم، مثلا فرض کنید که آقای احمدی‌نژاد با نخست‌وزیر ترکیه ملاقات کرده است، درست است که ما با ترکیه در مورد موضوع سوریه اختلاف نظر اساسی داریم اما باز هم این موضوع بدان معنا نیست که نباید ملاقات و یا مذاکره کرد. باید تلاش شود که تنها حرف‌های خود را در چنین مذاکراتی مطرح کنیم.

وی ادامه داد: در مورد ملاقات با مسئولان کشورهای اروپایی چنین موضوعی صدق می‌کند،‌ بنده قرار بود با یکی از وزرای خارجه اروپایی که هم‌جنس‌باز هم بود ملاقات کنم، شما بگویید که باید چکار می‌کردم، آیا نباید ملاقات می‌کردم؟ حرف من آن است که باید در صحنه بین‌المللی دنبال منافع خود برویم و وظایف خود را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: البته من همواره برای انجام سفرهای خارجی از رهبری کسب نظر می‌کنم و به این رویکرد خود نیز افتخار می‌نمایم.

به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد دلیل بی‌نظمی در جلسات علنی مجلس و تذکرات متعدد او به نمایندگان برای شرکت در رای‌گیری،‌ گفت: حضور نمایندگان در مجلس نهم نسبت به دوره گذشته بسیار بهتر است و معمولا جلسات ما با بیش از 230 نماینده آغاز می‌شود.

وی افزود: البته گاهی به دلیل حضور مسئولی در مجلس، نمایندگان دور او جمع می‌شوند تا سوالات و مشکلات‌شان را مطرح می‌کنند که من در چنین مواردی است که مدام از نمایندگان درخواست می‌کنم که بر روی صندلی‌های خود نشسته و در رای‌گیری شرکت کنند. گاهی نیز برای رای‌گیری در صندلی‌های خود نمی‌نشینند که معتقدم صحن علنی جای چنین کارهایی نیست، اشکالات وجود دارد که باید آن را رفع کرد.

پرسش دیگر دانشجویان از لاریجانی در مورد کم بودن اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نهم بود که رییس قوه مقننه در پاسخ گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس از افراد برجسته‌ای تشکیل شده است که آقای آقاتهرانی ریاست این کمیسیون را بر عهده دارد. اکنون نیز چندین کار مهم در دست دارند که حتی آقای آقاتهرانی به من گفتند که از مشغله کاری‌شان کم کرده تا به این امور بپردازند.

لاریجانی با بیان اینکه موضوع فرهنگ از امور زیربنایی است که باید توجه ویژه‌ای به آن شود، گفت: صحبت از فرهنگ در تمامی ابعاد می‌گنجد، به طور مثال در مورد محیط زیست و خراب نکردن آن باید یک فرهنگ‌سازی جدی صورت گیرد چرا که به باور ما، فرهنگ در توسعه کشور از لحاظ اقتصادی یک امور زیربنایی است.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی بعد از حضور و سخنرانی دو ساعته خود در دانشگاه علم و صنعت از دانشجویان درخواست کرد که به دلیل داشتن جلسه‌ای با اتمام این جلسه موافقت کنند و گفت که مقید است سر وقت در جلسه حضور پیدا کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ آبان ۱۳۹۱ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91080100749
  • خبرنگار : 71234