رییس مرکز بهداشت شرق اهواز در همایش هفته سلامت زنان گفت: تغذیه نامطلوب زمینهساز ایجاد بسیاری از بیمارها است. امروزه بسیاری از مادران به دلیل اشتغال سفرههای سنتی غذا را جمع کرده و وضعیت تغذیه به سمت فستفودها و ساندویچها رفته است که این غذاها عاری از هر گونه ارزش غذایی هستند و در نهایت سلامتی افراد را تهدید میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، مهرداد شریفی در این همایش که امروز(دوشنبه، یکم آبان ماه) در دانشکده مامایی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سفرههای سنتی غذا باید بار دیگر ایجاد شوند و مادران سعی کنند در تهیه غذاها از هر چهار گروه غذایی استفاده کنند و تا جایی که میتوانند فستفود تهیه نکنند و آموزشهای لازم را برای جلوگیری از تهیه خوراکی از دورهگردان به فرزندان خود ارایه دهند.
وی ادامه داد: آنمی (فقر آهن)، پوکی استخوان، سرطان سینه و بیماریهای قلبی _ عروقی، از آن دسته بیماریهایی هستند که بیشتر از سایر بیماریها در زنان ایرانی و به خصوص خوزستانی شایع است.
شریفی اظهار کرد: در این مرکز براساس نیازسنجی، اولویتبندی شده و اقدامات لازم در حوزه سلامت زنان تا پایان سال برنامهریزی و تنظیم میشود. با ارایه آموزشها در سطح مراکز بهداشت و خانههای بهداشت بیماریها قابل پیشگیری هستند.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز گفت: رسالت اصلی ما پیشگیری است که آسانتر، ارزانتر و بدون عارضه است. اگر پیشگیری به خوبی انجام شود جامعهای کاملا سالم خواهیم داشت ولی اگر به خوبی انجام نشود، قطعاً باید به درمان بپردازیم که هزینهبر است و عوارض و مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.
شریفی تصریح کرد: امروزه از 800 مورد مرگی که در کشور اتفاق میافتد، حدود 350 تا 400 مورد بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی است که به گفته جامعه پزشکی 80 درصد این بیماریهای قابل پیشگیری هستند.
وی درباره نحوه پیشگیری از این بیماریها گفت: تحرک رمز سلامتی است و از چاقی در فرد جلوگیری میکند که به دنبال کنترل چاقی، فشار خون، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی نیز در فرد کنترل میشود.
انتهای پیام