رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا تا به حال شده کسی از مسئولین جلوی رهبری بایستد که گفت گردنکشی مقابل رهبری و ایستادن جلوی ایشان، عزت نیست، اگرچه کسانی این کار را کردهاند اما کار غلطی بوده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در پاسخ به اظهارات انتقادی یکی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در خصوص مقایسه اسلام صدر اسلام و اسلام جمهوری اسلامی گفت: پایه سوال ایشان مقایسه نتایج اسلام صدر اسلام و اسلام جمهوری اسلامی است و برداشت ایشان این بود که این فاصله زیاد است.
وی افزود: نباید اسلام صدر اسلام را به سادگی با اسلام جمهوری اسلامی مقایسه کرد، در آنجا پیامبر عظیمالشان محمد مصطفی(ص) حضور داشتند و یاور ایشان امام علی (ع) و مالکاشتر بودند و بساری از صحابه از نزدیک با معصومین ارتباط داشتند، چه کسی ادعا میکند که ما آن شرایط را داریم، خیلی از اشکالات وجود دارد و توان ما آنقدر نیست، این نباید ذهنتان را آزار دهد آن یک جایگاه و حکومت متعالی بوده است، مسئولین جمهوری اسلامی هم ادعا نکرده و نمیتوانند ادعا کنند که ما مثل آن زمان هستیم، حتی رهبری نظام هم این ادعا را ندارند، آنها ولایت مطلقه داشتند و معصوم بودند.
لاریجانی اضافه کرد: البته مقایسه برخی نکات در صدر اسلام و دوران کنونی اشکالی ندارد، در صدر اسلام فکر مجاهدت اسلامی یک رکن بود و درون تفکر اسلامی عنصر مجاهدت وجود دارد که اگر از آن گرفته شود ناقص است، ما معتقدیم اگر کسی با همه هستی مجاهدت کرد خدا دریچههای مجاهدت را به رویش باز میکند اتفاقا در جمهوری اسلامی عنصر جهاد به صورت کانونی مورد توجه قرار گرفته و امروز اگر ما به بسیج احترام میگذاریم به خاطر این است که لباس مجاهدت به تن دارد.
وی در پاسخ به بخش دیگری از سوال این دانشجو مبنی بر جایگاه بینالمللی کشورمان در شرایط فعلی خاطرنشان کرد: مگر ملت ایران امروز در صحنه بینالمللی سرافراز نیستند؟
تعدادی از دانشجویان حاضر در پاسخ به این سوال پاسخ دادند: نه!
لاریجانی ادامه داد: اشتباه نکنید، اطلاعات من نسبت به صحنه بینالمللی کم نیست، ما همچنین ارتباطات زیادی با شخصیتهای منطقه داریم، مثلا شما از حسن هیکل از شخصیتهای برجسته مصر سوال کنید و ببینید راجع به جمهوری اسلامی چه میگوید او خواهد گفت که جمهوری اسلامی پشتیبان آزادیخواهان و کشورهایی است که میخواهند دموکراسی ایجاد کنند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت که مگر در جنگ 33 روزه عزتی نبوده که به وجود آمده است.
این بخش از صحبتهای لاریجانی با استقبال تعدادی از دانشجویان حاضر مواجه شد.
رییس مجلس همچنین در ادامه سخنان خود حزبالله را مرید امام و رهبری ایران و اهل مجاهدت توصیف کرد و گفت: شهید رضوان از شهدای حزبالله تربیت شده مکتب امام بوده است، امام (ره) صحنه را عوض کرد و عنصر مجاهدت را وارد سبک زندگی انسانها کرد؛ غربیها این عنصر را جدا کردند و برخی عربهای مرتجع هم عنصر جهاد را از خود جدا کردند، البته آنها گاز، نفت و ثروت خوبی دارند ولی نوکر آمریکا هستند و با یک تشر عقب مینشینند.
لاریجانی با اشاره به وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا گفت: زمانی بر سر مساله هستهیی ایران اختلاف بالا گرفت و میگفتند ایران را میزنیم، استنباط ما این بود که این یک عملیات روانی است، من در آن زمان مسئول دبیرخانه شورای امنیت ملی بودم، یکی از مسئولین کشورهای عربی که کشور معتبر و پولداری است تماسی با ما گرفت و با حالت دلالی از ما خواست تا راهکار آمریکا را بپذیریم، قطعا ما معتقدیم که این عزت نیست.
وی یادآور شد: البته که عزت جمهوری اسلامی مربوط به ملت ایران است اما هزینههایی هم دادند و به خاطر آن علیه کشورمان ماجراجویی میکنند، من این را نمیگویم که بگوییم مشکلات درونی نداریم ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که باید آن را اصلاح کنیم. جمهوری اسلامی به خاطر اینکه عنصر جهاد را پذیرفته باعث سرافرازی ملت شده اگرچه مشکلاتی هست که باید رفع شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد وضعیت حجاب در جامعه تصریح کرد: من معتقدم از زمانی که شهید مطهری کتاب مساله حجاب را نوشت این قدر خوب به این مساله توجه نشده است، جوانهای ما فطرت پاکی دارند و کسی نمیخواهد خلاف کند، ما باید سبک و سنگین کنیم و شرایط را به سمت تربیت صحیح پیش ببریم.
لاریجانی همچنین درباره وجود چهرههای علمی و فرهنگی در جامعه گفت: اینطور نیست که در جمهوری اسلامی رویشی وجود نداشته باشد، شهید مطهری یک فرد استثنایی بود و شهادت ایشان برای ما ضایعهای بود که منافقین آن را به وجود آوردند، امروز هم منافقین توسط آمریکا پرورش داده میشوند.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: افراد زیادی هستند که هم در دانشگاه و هم در حوزه پرورش یافتهاند، مثلا شهید شهریاری عنصر پاکباخته، متدین و صاحب فضلی بود که در تکنولوژی اتمی کار مهمی کرد، البته با گرفتن این شخصیت ضربهای به ما زدند اما موافق نیستم که رویشی نداشتهایم، من با دانشگاه و حوزه مرتبط هستم و میدانم جوانان حوزه انصافا با فضل هستند و ما در گذشته کمتر اینگونه جوانانی داشتیم.
لاریجانی ادامه داد: مثلا برخی آقایان در تفسیر قرآن با جدیت کار میکنند و مسلط هستند، اینها سرمایههای ملی کشورند، آیتالله جوادی آملی شخصیت بزرگی است، یا آیتالله حسنزاده آملی شخصیت و عارف بزرگی هستند، همچنین در سنین پایینتر در رشتههای مختلف افراد صاحب بافضلی داریم.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دانشگاه هم چهرههای زیادی هستند که جزو رویشها به حساب میآیند، رییس دانشگاه شما گفت که در دانشگاه علم و صنعت ماهوارهای برای پرتاب به فضا ساختهاید این کار مهمی است چه آن را دست کم میگیرید، این رویشهایی است که در نظام جمهوری اسلامی رشد کرده است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال دانشجویی که درباره تقابل مسئولین با مقام معظم رهبری پرسید اظهار کرد: از ما میپرسند یک بار هم نشده مسئولی جلوی رهبری بایستد، چرا ما چنین کسانی داشتیم و مقابل ایشان ایستادند اما کار غلطی انجام دادند.
وی اضافه کرد: شاید سن شما اقتضا نکند اما من به شما راست میگویم، چیزی به من اضافه نمیشود که شما از این حرفها خوشتان بیاید یا نه، اما من وظیفه دارم سهم خود را بگویم، آشنایی من با سیستم رهبری از زمان امام زیاد بود و با بزرگان دینی و مراجع تقلید هم رابطه نزدیکی داشته و دارم. اینها سرمایههای ملی و دینی ما هستند، گاهی برخی به بزرگان تندی میکردند از جمله در فتنه 88 به آیتالله جوادی آملی تندیهایی شد که من میگویم غلط است و احترام این افراد باید حفظ شود.
لاریجانی بنیصدر را از جمله افرادی دانست که جلوی امام (ره) ایستاده بود و گفت: جمهوری اسلامی فراز و فرودهای مختلفی داشته است، منافقین و بنیصدر از کسانی بودند که جلوی امام ایستادند اما آیا درست فکر کرده بودند؟ امام واقعا همه امکانات را در اختیار بنیصدر قرار داد و از وی در زمان ریاستجمهوری حمایت کرد، امام همچنین فرماندهی کل قوا را به بنیصدر داد اما او در اوج دوران جنگ در روزنامه انقلاب اسلامی سرمقاله مینوشت و هر روزدر کشور دعوا به راه میانداخت، او به بچههای سپاه در خرمشهر که در حال سقوط بود سلاح نمیداند و مسخره میکرد، معتقد بود که به شیوه اشکانیان عقبنشینی میکنیم و دشمن را محاصره میکنیم اما در آن زمان قسمتی از اراضی ما را گرفتند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام (ره) به دنبال این بودند که مردم در کشور با عزت زندگی کنند، رهبری هم در سختترین شرایط کشور را عبور داد، یکی از این مسائل، مساله هستهیی بود، شرایطی بود که در جلسات القاء میکردند شرایط سختی است و باید رها کنیم، ایشان مخالف بود و نظرش را میگفت اما به نظر جمع هم احترام میگذاشت، ما بعد از مدتی فهمیدیم که آن روش درست نبوده است، چرا فکر میکنید ایشان میخواهد نظرش را اعمال کند؟
لاریجانی با بیان اینکه در دوران مجالس هشتم و نهم، رهبری هیچ دستوری به مجلس ندادند، تاکید کرد: ممکن است ایشان نظرش را به من گفته باشد و من چون معتقدم ایشان فرد خبیری است نظر ایشان را در نظر گرفته باشم اما ایشان هیچ وقت نگفتند وظیفهتان را انجام ندهید بلکه معتقدند مجلس باید کار خود را انجام دهد، در استیضاح هم همینطور، ممکن است نظر ایشان را پرسیده باشند و ایشان گفته باشد مخالفم، یا نظری ندارم.
وی تصریح کرد: این عزت نیست که کسی گردنکشی کند و مقابل رهبری بایستد، مگر ایشان چه میخواهد؟ ایشان میخواهد مردم سرافراز زندگی کنند، ممکن است در جایی هم اشتباهی صورت گرفته باشد، ایشان تذکر میدهند و معتقدند تا جایی که صدمه به مسیر انقلاب نخورد دخالت نمیکنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه ولایت فقیه با مختصات قانونی آن را عامل استواری و پایداری ملی برای کشور توصیف کرد و گفت: مثلا عراق که رهبری ندارد ببینید که چقدر مشکلات داخلی در آن وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به واکنشهای دانشجویان به سوالات انتقادی یکی از دانشجویان، گفت: خوشحالم که ایشان با صراحت حرفشان را زد، خرده نگیرید و بگذارید حرفشان را بزنند، ما هم مثل این برادر بودیم و باید راجع به مسائل سوال کرد، حتی باید زمینهای فراهم شود که اگر در مورد خداشناسی هم اشکال دارد سوالش را مطرح کند، اجازه دهید فضای گفتوگو وجود داشته باشد.
رییس مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره اینکه با تشکیل فراکسیون رهروان ولایت بین اصولگرایان مجلس اختلاف ایجاد شده، گفت: همیشه بین خود اصولگرایان اختلاف نظر بوده، حتی در مجلس هشتم که یک فراکسیون اصولگرا وجود داشت عدهای فراکسیون دیگری در دل فراکسیون اصولگرایان ایجاد کردند.
وی افزود: چه اشکالی دارد افرادی که با همفکرترند با یکدیگر کار کنند، اختلاف نظر داشتن عیبی ندارد، افراد میتوانند با هم گفتوگو کنند اما مبارزه نکنند، ممکن است افراد متفاوت باشند اما نباید همدیگر را دشمن بدانند.
ادامه دارد...