علی لاریجانی با بیان اینکه نباید اختلاف قوا به رسانهها کشیده شود، گفت: زمانی که برادر عزیزم آقای احمدینژاد در رسانهها از من نام بردند بنده به صحبتهای ایشان پاسخ ندادم که این موضوع نیز تنها به خاطر شرایط کشور بود.
به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در دانشگاه علم و صنعت ایران، در پاسخ به پرسشی در مورد دلیل نمایندگان برای استیضاح وزرا و یا سوال از رییسجمهور در شرایطی فعلی اقتصادی به جای پیدا کردن راهحلی برای رفع مشکلات، گفت: تاکنون مجلس نهم وزیری را استیضاح نکرده است، البته استیضاح شروع شد ولی به اتمام رسید.
لاریجانی ادامه داد: حق قانونی مجلس این است که در صورت دیدن مشکلاتی ابتدا تذکر داده و بعد از آن سوال و یا استیضاح کند که این یک اختیار مجلس است، شما باید به این نکته توجه کنید که همه قوا میتوانند در چارچوب قانون اساسی کار کنند موضوعی که مقام معظم رهبری نیز بر آن صحه گذاشتند.
وی در عین حال گفت: البته گاهی برخی مصلحتاندیشیها در مجلس باعث میشود که نمایندگان از طرح استیضاح خود منصرف شوند اتفاقی که در مورد استیضاح ورزیر ورزش و جوانان رخ داد. ما نمیتوانستیم به لحاظ قانونی و آییننامهای جلوی نمایندگان را بگیریم که از استیضاح خود صرف نظر کنند. برخی تصور میکنند که رییس و هیات رییسه مجلس میتواند جلوی سوالکنندگان و یا استیضاحکنندگان را بگیرد و آنها را برای پس گرفتن تقاضایشان قانع نماید.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه هیات رییسه طبق آییننامه موظف به اعلام وصول استیضاح در همان روز و یا جلسه بعد است، گفت: رییس مجلس نمیتواند جلوی تقاضای اسیتضاحکنندگان را بگیرد. اتفاقی که در مورد استیضاح وزیر ورزش و امور جوانان افتاد این بود که در روز استیضاح، نمایندگان به استیضاحکنندگان تاکید کردند که شرایط اقتصادی طوری نیست که استیضاح انجام شود.
لاریجانی در عین حال تاکید کرد که دولت باید از نظرات دلسوزانه نمایندگان استفاده کند.
در ادامه یکی از دانشجویان سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به وجود شورای حل اختلاف آیا بهتر نیست که شما به جای صرف وقت برای مصاحبه علیه رییسجمهور به مشکلات مردم بپردازید البته از شما میخواهم که به من اینگونه پاسخ ندهید که رییسجمهور علیه من حرف میزند و من میتوانم علیه او حرف بزنم، هر کسی تکلیف خود را دارد.
لاریجانی در پاسخ به این پرسش با بیان اینکه بنده نیز به این موضوع که نباید اختلاف قوا به رسانهها کشیده شود معتقدم، گفت: زمانی که برادر عزیزم آقای احمدینژاد در رسانهها از من نام بردند بنده به صحبتهای ایشان پاسخ ندادم که این موضوع نیز تنها به خاطر شرایط کشور بود اما اختلافات ما شخصی نیست، ممکن است همین الان من صحبتی کنم اما رسانهها طوری از آن تیتر بزنند که موضوع به شکل دیگری منعکس شود.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده در همین شرایط باز هم میگویم که شرایط اقتصاد کشور طوری است که رشد بیشتر نقدینگی به کشور لطمه وارد میکند، ممکن است این نظر من را عدهای به نام اختلاف بین قوا تعبیر کنند اما موضوع بر سر این است که این اختلاف نظرها نباید به سایش تبدیل شود انشاءالله دولت نیز به این موضوع توجه داشته باشد.
وی در عین حال تاکید کرد که وجود اختلاف نظرها در کشور ما به عنوان کشوری دموکراتیک امری مثبت به شمار می آید.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه ضمن تشریح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وظیفه مجمع تشیخص مصلحت نظام، حل مواردی اختلافی آن هم از باب مصوبات قانونی بین مجلس و شورای نگهبان است.
وی افزود: وظیفه دیگر مجمع تشخیص مصحلت نظام وظیفه مشورتی مقام معظم رهبری تا سیاستهای کلی را تدوین نماید.
لاریجانی همچنین به تشریح وظایف حل اختلاف بین قوا پرداخت و گفت: این هیات در مواردی که دولت، قانونی را به درستی اجرا نمیکند و مجلس به آن انتقاد دارد، وارد میشود. به طور مثال در مورد موضوع ادغام وزارتخانهها، نظر مجلس بر آن بود که باید ادغام وزارتخانهها با مصوبه مجلس باشد و وزیر نیز رای اعتماد بگیرد اما دولت نظری خلاف این موضوع داشت سرانجام این اختلاف نظر به مقام معظم رهبری ارجاع داده شد و موضوع اینگونه حل شد که ادغام وزارتخانهها به تصویب مجلس برسد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید هیات حل اختلاف کار بیشتری انجام بدهد، گفت: اگر موارد تخلف قانونی به روز مورد بررسی قرار گیرد، کشمکش ایجاد نمیشود. اعتقاد ما بر این است که نباید در کشور کار خلاف قانون انجام گیرد.
یکی دیگر از سوالات دانشجویان در انتقاد به دو دو کردن نمایندگان به نشانه اعتراض به صحبتهای رییسجمهور بود که منتج به تذکر مقام معظم رهبری شد، لاریجانی در پاسخ به این پرسش گفت: بنده نیز به دو دو کردن ایراد دارم البته این موضوع بعد از توصیه خیرخواهانه مقام معظم رهبری دیگر انجام نمیشود.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که مجلس باید با متانت حرفها را گوش دهد، ممکن است که حرفی مورد قبول نمایندگان نباشد ولی باز هم باید به حرفها گوش داد.
به گزارش ایسنا، سوال دیگر یکی از دانشجویان در مورد راهکار مجلس برای مقابله با گرانیها بود و اینکه چرا به جای مقابله با گرانیها، موضوعاتی همچون سوال از رییسجمهور، اصلاح قانون انتخابات و یا استیضاح وزرا در دستور است؟
ریس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش گفت: به نظر ما مقداری از مشکل گرانیها به دلیل مشکل و فشار بیرونی و تحریمهاست و مقداری دیگر، از باب مشکلات مدیریت داخلی رخ داده است. ممکن است این حرف بنده باز هم به یک اختلاف تعبیر شود اما ما معتقدیم که فضای کسب و کار داخلی و نقدینگی باید کنترل شود و فکری به این حال این موارد شود. این موضوعات بدون تحلیل درست از شرایط حل شدنی نیست.
وی افزود: مجلس همچون دستگاه اجرایی نیست که ریس مجلس دستور دهد و بقیه از آن تبعیت کنند. نظر بنده آن است که حل مشکل اقتصادی کنونی، در گروی کنترل نقدینگی و سوق دادن آن به سمت تولید و در نهایت تسهیل کردن شرایط تولید است. ممکن است برخی با این نظر من مخالف باشند اما اعتقاد بنده بر این است که باید مباحث علمی برای حل مشکلات اقتصادی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه ممکن است مجلس حتی با لایحه دولت نیز مخالف باشد، گفت: به طور مثال در مورد قانون هدفمند کردن یارانهها اعتقاد اکثریت مجلس بر آن بود که اجرای فاز دوم قانون هدفمندی در شرایط فعلی ممکن نیست چون دیگر کشور کشش گران شدن بنزین، نفت و گاز را در مقطع کنونی ندارد. البته دولت نیز همین نظر را داشت اما چون ما قانون را مصوب کرده بودیم باید برای لغو آن نیز مصوبهای ارائه میشد.
به گفته وی، راههای وصله پینه جزئی جوابگوی حل مشکلات اقتصادی نیست.
لاریجانی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص راهکارهای مجلس برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: مجلس در این رابطه با تشکیل کمیسیون خاص و برگزاری جلسات مستمر و تسهیل فضای کسب و کار، به کنترل نقدینگی و سوق دادن آن به سمت تولید و استفاد ه از نیروهای متخصص دانشگاهی تاکید کرد که مطمئنا این طرح ظرف دو هفته آینده برای تصویب به صحن علنی ارائه خواهد شد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهمتر از تصویب قانون، وجود اراده و همفکری بین مسئولان اجرایی برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است، به ارائه مثالی در زمان ریاستش در رادیو و تلویزیون پرداخت و گفت: در آن زمان بنده تلاشهای بسیاری کردم تا فرستندههای رادیویی در داخل ساخته شود که حتی در این راه مجبور شدم چندین نفر را به انحای مختلف در کار جابجا کنم.
وی با بیان اینکه تماتمی ارادهها در کشور باید معطوف به محقق شدن اقتصاد مقاومتی باشد،گفت:همین موضوع در مورد تولیدات محصولات کشاورزی همچون خودکفا شدن گندم صدق میکند. در جلسه غیرعلنی که اخیرا داشتیم وزیر جهاد کشاورزی اذعان داشت که سیزده میلیون تن گندم تولید میشود که برای خودکفا شدن احتیاج به تولید چهارده میلیون تن گندم داریم. حال اینکه چرا همه این مقدار گندم به سیلوها نرفته است یک مشکلات مدیریتی است.
لاریجانی افزود: از سوی دیگر برای خودکفا شدن در برنج، احتیاج به تولید سه میلیون تن برنج داریم که اکنون تنها 2.5 میلیون تن تولید میشود. میتوان از روشهایی همچون دو بار کشت به این مهم نیز دست یافت. مهم، داشتن اراده در این راه است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص راهکارهای افزایش همدلی بین مسئولان و منتقل نشدن اختلافات به مردم، گفت: مطمئنا در شرایط فعلی همدلی بین مسئولان و کاهش مسائل حاشیهای میتواند به کشور کمک کند. بداخلاقی و تندمزاج بودن هیچ کمکی نمیکند و باید همه گذشت داشته باشیم.
لاریجانی افزود: گاهی به مجلس ایراد میگیرند که چرا در مواجهه با برخی امور هیج اقدامی انجام نمیشود. در مجلس، نمایندگان شرایط را سبک و سنگین میکنند و بعد تصمیم میگیرند. مثلا در مورد استیضاح ممکن است انتقاداتی به یک وزیر داشته باشند اما باز هم بر اساس شرایط اقتصادی تصمیم نهایی را میگیرند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اختلاف نظر با سایشهای سیاسی تفاوت دارد گفت: در مجلس نظرات متنوع سیاسی و اقتصادی وجود دارد، اختلافنظرهایی که بین دو قوای مقننه و قضاییه در موضوعی همچون قانون مجازات اسلامی نیز دیده میشود. تاکید بر این است که نباید این اختلافنظرها به یک سایش سیاسی تبدیل شود.
وی افزود: در موضوعی همچون اجرای قانون هدفمندی یارانهها، مجلس با دولت اختلاف نظر داشت. در این رابطه که دولت معتقد بود باید هدفمندی در دو گام اجرا شود و مجلس با گامهای کارشناسی به این نتیجه رسید که باید ظرف پنج سال هدفمندی اجرا شود، همچنین از محل گران شدن حاملهای انرژی، 30 درصد به بخش تولید اختصاص یابد چون به نظر ما تولید با افزایش قیمت حاملها شکنندگی پیدا میکند. ما معتقدیم که باید زیر بغل صنعت را گرفت. موضوعی که در مورد کشاورزی نیز صدق میکند.
لاریجانی افزود: با وجودی که مجلس تاکید داشت باید 30 درصد از محل افزایش قیمتها به بخش تولید داده شود اما دولت این کار را انجام نداد. به اعتقاد ما، این اختلاف نظرها نباید به کشمکشهای حیدری نعمتی تبدیل شود. باید بین اختلاف نظر و تبدیل شدن آن به سایشهای سیاسی تفاوت گذاشت.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای مقابله با تحریمها با توجه به چشمانداز بینالمللی گفت: طبق آشنایی که بنده با سازمانهای بینالمللی و این موجودات در صحنه بینالمللی دارم میدانم که برنامههای آنها برای ما یک برنامه میانمدت است.
وی افزود: در همین رابطه یک خبرگزاری از بنده سوالی پرسید که راهحلم برای مشکلات اقتصادی کنونی چیست که گفتم نباید انتظار راهحل رابینهودی داشت یعنی نمیتوان فوری مشکلات را حل کرد که برخی طور دیگر تعبیر کردند. باید آنالیز درستی از شرایط داشت و سازوکارهایی برای آن تعیین کرد.
لاریجانی گفت: برای کاهش تورم و حل اشتغال باید زمینه برای سرمایهگذاری فراهم شود و در این راه مشوقهایی نیز برای بخش تولید در نظر گرفته شود. اگر بخواهیم در شرایط رکود اقتصادی همچون گذشته برنامهها را پیش ببریم، باید نقدینگی را به سمت تولید سوق داده و شرایط کار جوانان را فراهم کنیم چرا که در این شرایط موقعیت چانهزنی فراهم میشود نه شرایط کنونی.
ادامه دارد
انتهای پیام