تهیهکننده فیلم «یک خانواده محترم» در واکنش به شکایت سیمافیلم از وی تاکید کرد: ساخت این فیلم با قرارداد کتبی بین من و سیمافیلم انجام شده و تمامی مدارک در این زمینه موجود و قابل ارائه است.
ساخت «یک خانواده محترم» طبق مجوز سیمافیلم بوده است
محمد آفریده در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره روند تولید «یک خانواده محترم» و مشارکت سیمافیلم در این پروژه توضیح داد: از سال 89 که بحث تولید این فیلم به وجود آمد تولید مشترک میان ما، سیمافیلم و تهیهکننده فرانسوی وجود داشت و تاکید میکنم که ساخت این فیلم بر طبق مجوز سیمافیلم و قرارداد منعقدشده انجام شده است.
وی ادامه داد: برای روشنتر شدن موضوع به دوستان محترم سیمافیلم یادآور میشوم وقتی که اقساطی از قرارداد پرداخت میشود یعنی اینکه آنها قراردادی با بنده داشتهاند و برای انعقاد آن طبیعتا فیلمنامه را خوانده و کلیه مراحل تولید را زیر نظر داشتهاند. همچنین باید یادآور شوم که در اسفندماه سال 90 نسخه تدوینشده فیلم پس از تایید مسئولان سیمافیلم برای انجام عملیات نهایی فنی ارسال شد. بنابراین، اینکه گفته میشود سیمافیلم هیچ مشارکت و اطلاعی درباره پروژه نداشته است، کاملا کذب است.
مشکلات سیمافیلم از پذیرش فیلم در «کن» شروع شد
تهیه کننده «یک خانواده محترم» با یادآوری آغاز مشکلات سیمافیلم با این پروژه اظهار کرد: تا قبل از پذیرفته شدن فیلم در جشنواره «کن»، هیچ مشکلی وجود نداشت اما بعد از اینکه فیلم در جشنواره کن پذیرفته شد، سیمافیلم اعلام کرد که نامش از تیتراژ حذف شود. پس از نمایش فیلم در جشنواره «کن» و در خردادماه، سیمافیلم طی یک نامه کتبی درخواست قطع همکاری با پروژه را داشت. بعد از جشنواره و پس از انجام اصلاحات موردنظر، نام سیمافیلم از تیتراژ حذف شد.
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا سیمافیلم از حضور تهیهکننده فرانسوی و تولید مشترک فیلم با وی مطلع بوده است، تصریح کرد: بله، این مسائل از ابتدا کاملا مشخص شده بود و تقسیم کار شده بود. قرار بود فیلم در ایران فیلمبرداری و مراحل پس از تولید توسط تهیهکننده فرانسوی در خارج از کشور انجام شود و من این موضوع را از دو سال گذشته در تمام اطلاعرسانیهایم درباره فیلم اعلام کردهام. ضمن آنکه یک بار دیگر یادآور میشوم که تهیهکننده فرانسوی سابقه ساخت فیلمهای فرهنگی را در کارنامه خود دارد که به عنوان مثال میتوانم از فیلمی درباره «پاتریس لومومبا» و یک فیلم فلسطینی ضد اسراییلی نام ببرم. حتی جالب است که کارگردان این اثر به دلیل ساخت این فیلم، از فلسطین اشغالی اخراج شده است.
آفریده در پاسخ به سوال دیگری درباره نام این فیلم و بحثهایی درباره تغییر نام «خرمشهر» خاطرنشان کرد: اسفندماه 90 که نسخه تدوینشده فیلم به سیمافیلم ارائه شد بحث تغییر نام از «خرمشهر» به «یک خانواده محترم» مطرح شد و مورد تایید سیمافیلم قرار گرفت. تمام این مشکلات پس از پذیرفته شدن فیلم در جشنواره «کن» آغاز شد و تا قبل از آن هیچ مشکلی در این زمینه نبود و من فیلم را با ضوابط سیمافیلم ساختم و تمامی قراردادها مجوزها و نامهنگاریهای مکتوب فی مابین موجود است. بنده تا این لحظه به موجب حفظ احترام دوستان، سعی کردم مسائل را به دور از جنجال حل و فصل کنم.
کارگردان سوء تفاهمهای «یک خانواده محترم» را اصلاح کرده است
آفریده در ادامه سخنانش درباره برخی اظهارنظرها درباره پروانه نمایش «یک خانواده محترم» بیان کرد: اکنون ما تغییراتی را که پس از جشنواره «کن» نیاز بود، در فیلم اعمال کردهایم و کارگردان برخی مسائل را که ممکن بود حساسیتهایی را ایجاد کند، در حد چند دقیقه حذف و اصلاح کرده است تا بتوانیم طبق ضوابط، مسیر موجود را برای نمایش فیلم «یک خانواده محترم» در ایران طی کنیم.
هنوز فیلم را ارائه ندادهام که درباره پروانه نمایشش صحبت میکنند
او درباره برخی اظهارنظرها درباره پروانه نمایش فیلم هم تاکید کرد: من هنوز فیلم را رسما به اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد ارائه ندادهام که صحبتی درباره پروانه نمایش فیلم انجام شده باشد و تنها به سبب سابقه همکاری با جناب آقای سجادپور، دوستانه از ایشان خواستم که فیلم را ببینند و نظر مشورتی خود را اعلام کنند.
محمد آفریده در بخش پایانی سخنانش با گله از برخی انتقادهای غیرمنصفانه اظهار کرد: این فیلم علیرغم برخی از فضاسازیها سعی کرده است درباره برخی مسائل تذکرهایی بدهد. البته این نکته را هم باید بار دیگر تاکید کنم که در نسخههای قبلی ممکن بود تلاقی بعضی از صحنهها و پلانها، سوءتفاهمهایی را مخصوصا در داخل از کشور به دنبال داشته باشد و من از کارگردان خواستم تا آنها را اصلاح کند. لازم به ذکر است که کل اصلاحات فیلم در حدود دو دقیقه است.
وی ادامه داد: من در تمام مدت فعالیتم در جمهوری اسلامی همیشه به عنوان یک خادم با شوق تمام برای مردم کار کردهام، امام راحل فرمودند که «نگذارید انقلاب به دست نااهلان بیفتد» و با تاکید میگویم اگر عشق به مردم و ولایت نبود عرصه کار و تلاش را دودستی تقدیم برخی از این آقایان میکردم. اینکه ما بخواهیم برخی از مسائل اصلی را فراموش کرده و پشت شعارها، کمکاریهای خودمان را پنهان کنیم، خیانتی بسیار بزرگ نسبت به انقلاب و شهداست و برخی از دوستان مطمئن باشند که در آینده باید پاسخگوی بعضی از این اقدامات خود باشند.
ورود سینما به نقد اجتماعی فعلا غیرممکن است
تهیهکننده فیلم «یک خانواده محترم» با تاکید بر اینکه به تجربهگرایی با کمک جوانان ادامه خواهد داد، گفت: معتقدم انقلاب اسلامی تجربه جدیدی در عرصه سیاسی و فرهنگی دنیا بود و برای رسیدن افقها و آرمانها باید تجربه کرد. من تاکنون در تولید بیش از 70 فیلم سینمایی با کمک جوانها نقش داشتهام و همچنان نگاهم این است که باید تجربه کرد، از تجربه نترسید و طیفهای مختلف را وارد سینما کرد.
محمد آفریده در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه در چهارچوب فرهنگی نظام جمهوری اسلامی فیلم میسازد، گفت: من در چارچوب و شرایط فرهنگی کشورم تلاش میکنم فیلم «یک خانواده محترم» در ایران به نمایش دربیاید. ضمن آنکه لازم است یک بار دیگر تاکید کنم برخی از پلانهایی که ممکن بود سوء تفاهماتی را به دنبال داشته باشد از فیلم حذف شد و ما مشکلات آن را حل کردیم. تجربه من در تولید فیلم «یک خانواده محترم» این موضوع را برای من اثبات کرد که ورود به حوزه نقد اجتماعی در سینما با حساسیتهای موجود، غیر ممکن است. البته این فیلم محصول و نظر فکر کارگردان است و بهتر است در یک شرایط مناسب خود ایشان از فیلم دفاع کنند.
انتهای پیام