با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری

معاون قوه قضاییه: باید نگاه کاری و ماموریتی به موضوع «سبک زندگی» داشته باشیم

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی 33 مورد را به عنوان آسیب‌های اجتماعی برشمردند که معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه باید به آنها بپردازد و باید یک نگاه کاری و ماموریتی به آن داشته باشیم.

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی 33 مورد را به عنوان آسیب‌های اجتماعی برشمردند که معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه باید به آنها بپردازد و باید یک نگاه کاری و ماموریتی به آن داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر ذوالقدر طی سخنانی در دومین گردهمایی معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های سراسر کشور که صبح امروز در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد، تصریح کرد: پیشگیری از وقوع جرم امروز تبدیل به شبکه گسترده‌ای شده است و نمی‌توان به صورت دستوری و با یک فرمان از مرکز آن را اعمال کرد، بلکه باید فرآیند همفکری در این شبکه جاری باشد به خصوص اینکه اعضای این شبکه نخبگان قضایی و افراد صاحب علم و تجربه هستند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سفر اخیرشان به خراسان شمالی، اظهار کرد: بیانات مقام معظم رهبری مربوط به حوزه کاری ماست و اساسا فلسفه معاونت پیشگیری از وقوع جرم، پرداختن به این‌گونه مسائل است.

ذوالقدر با بیان اینکه بیانات مقام معظم رهبری در شرایط تحریمی که دشمن برایمان تعیین کرده و هدفش این است که مردم را از نظام جدا کرده و ناامیدی در دلشان ایجاد کند، نکته بسیار روشن و امیدوارکننده‌ای است، تصریح کرد: همچنین مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان نکاتی را در رابطه با تلاش برای رسیدن به تمدن اسلامی بیان کردند. این موضوع، موضوعی برای سبک زندگی ما است.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات اساسی در معاونت پیشگیری از وقوع جرم، پرداختن به مباحث اجتماعی از جمله آسیب‌های اجتماعی است، گفت: مقام معظم رهبری 33 عنوان را به عنوان آسیب اجتماعی مطرح کردند که باید به آنها توجه لازم را داشته باشیم.

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر اینکه ورود ما به آسیب‌هایی است که زمینه‌ساز جرم است، ادامه داد: اگر ما به آسیب‌های اجتماعی توجه کافی نداشته باشیم در واقع جرم را پدید آورده‌ایم، لذا یک راه‌ حل برای پیشگیری از جرایم، پیشگیری‌های اولیه و پرداختن به آسیب‌های اجتماعی است.

ذوالقدر با بیان اینکه یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری مربوط به ضعف فرهنگ جمعی بود که یک آسیب اجتماعی است، خاطرنشان کرد:‌ در واقع کار جمعی ما در این زمینه ضعیف است و در وحدت و انسجام اجتماعی که تمرین کار جمعی است، ضعیف هستیم و باید آن را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: از دیگر بیانات مقام معظم رهبری مربوط به مساله طلاق و فروپاشی خانواده و موادمخدر بود که مساله مواد مخدر به عنوان ام‌المفاسد جامعه است و بیش از 70 درصد زندانیان ما، زندانیان مرتبط با موادمخدر هستند.

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با برشمردن دیگر مطالبی که مقام معظم رهبری در سفر خود به خراسان شمالی مطرح کرده بودند، خاطرنشان کرد: ضعف در روابط همسایگی، ضعف در صله رحم، ضعف در فرهنگ راستگویی، ضعف در انضباط و رعایت الزامات زندگی شهری (آپارتمان‌نشینی) از دیگر بیانات مقام معظم رهبری بود.

ذوالقدر ادامه داد: در حال حاضر ما الگوی آپارتمان‌نشینی و الگوی تفریح سالم را نداریم و به نظر می‌رسد که ما فاقد الگوی درست هستیم. از الگوهای درست دیگر الگوی معماری است که می‌تواند جامعه را درست کند و در واقع فقدان الگوی درست ایرانی اسلامی در معماری یک ضعف است.

وی تصریح کرد: طراحی لباس، آرایش در بین مردان و زنان و ضعف در فرهنگ رانندگی از دیگر آسیب‌هاست. متاسفانه ما سالی 23 هزار کشته و مجروح را داریم و تقریبا جزو کشورهای طراز اول در این زمینه هستیم. از دیگر آسیب‌ها غیبت و پشت سر دیگری سخن گفتن، کارگریزی، پرخاش‌گری، بی‌صبری و نابردباری، عدم رعایت حقوق افراد، قانون‌گریزی، نبود وجدان کاری و انضباط اجتماعی، عدم محکم‌کاری در تولید، عدم ارائه طرح‌های خوب، کم بودن ساعات مفید کار در ادارات، مصرف‌گرایی، ربا، عدم رعایت حق همسر و فرزندان در جامعه، عدم حفظ کرامت زن، تحدید زاد ولد، خانه‌های مجردی و تجمل‌گرایی است که ما به عنوان معاونت پیشگیری از وقوع جرم باید به این موضوعات بپردازیم زیرا منشاء بسیاری از جرایم هستند.

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از وضعیت بودجه معاونت پیشگیری از وقوع جرم، گفت: همان‌طور که می‌دانید بودجه در سال 91 با تاخیر از سوی دولت به مجلس ارائه شد و مجلس هم بودجه را در ابتدای سال 91 یعنی در فروردین‌ماه بررسی کرد در صورتی که باید قبل از سال 91 به آن می‌پرداخت و این بودجه به صورت رسمی به دستگاه‌ها ابلاغ نشده است و در سایت معاونت برنامه‌ریزی ریاست‌جمهوری گذاشته شده است.

ذوالقدر تصریح کرد: با توجه به کاهشی که در امر تولید به وجود آمده، پرداخت بودجه برای دولت ممکن نیست و در نیمه مردادماه بخشنامه‌ای را صادر کرد و به دستگاه‌ها ارائه داد تا انتظارات خود را کاهش دهند. همچنین در این راستا دستگاه‌ها را به دو دسته موارد اجتناب‌ناپذیر و غیراجتناب‌ناپذیر تقسیم کردیم.

وی با بیان اینکه بودجه قوه قضاییه 2284 میلیارد تومان در قانون بوده است، گفت: این بودجه بخشی دولتی و بخشی از درآمدهای قوه قضاییه است که در حال حاضر این رقم به 1517 میلیارد تومان رسیده است و در مردادماه به قوه قضاییه و سازمان‌های قوه قضاییه ابلاغ شد که 66 درصد بودجه مصوب قوه قضاییه است.

معاون راهبردی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: از همان لحظه تلاش‌ها آغاز شد و ریاست قوه قضاییه با ریاست مجلس دیدار و گفت‌وگو داشتند و در نتیجه مذاکره جدیدی صورت گرفت تا این کمبود بودجه جبران شود و تلاش دو ماهه انجام گرفت تا رقمی به این بودجه اضافه شود و سرانجام بودجه از 1517 میلیارد تومان به 1880 میلیارد تومان تغییر کرد و به 82 درصد خواست قوه قضاییه رسید که فقط می‌تواند موارد اجتناب‌ناپذیر را پرداخت کند و امیدواریم تا پایان سال این کمبود از رقم تعیین شده برای بودجه قوه قضاییه هم جبران شود.

ذوالقدر با تاکید بر اینکه در قانون 20 میلیارد تومان بودجه برای معاونت پیشگیری از وقوع جرم تعیین شده که در حال حاضر به هشت میلیارد تومان رسیده است، اظهار کرد: به دلیل کمبود بودجه ما بیشترین خلل را در بعد برنامه‌ای داریم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91072617328
  • خبرنگار : 71429