اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ضمن حمایت از پروژه پیادهراه خیابان 17 شهریور و ساماندهی دو میدان امام حسین (ع) و شهدا، در عین حال خواستار توجه بیشتر شهرداری به مطالبات جاری مردم این منطقه و نیز تغییر رویکرد شهرداری در تهیه پیوستهای اجتماعی شدند.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چهارصد و چهلمین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران صبح امروز برای بررسی ابعاد مختلف پروژه پیاده راه سازی خیابان 17 شهریور در میدان امام حسین(ع) برگزار شد.
در این جلسه مرتضی طلایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا ، معصومه آباد و علیرضا دبیر به عنوان اعضای این کمیسیون ابتدا بازدیدی از محور 17 شهریور و میادین امام حسین و شهدا انجام دادند و ضمن گفتوگو با شهروندان در جریان جزئیات اجرایی این پروژه و نقطه نظرات مردم قرار گرفتند.
برخی از کارشناسان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اعتقاد داشتند که رویکرد فرهنگی و اجتماعی این پروژه باید قبل و در حین اجرا بیشتر در میان مردم نهادینه میشد.
با این وجود شوشتری مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران بر انجام مطالعات لازم به عنوان پیوست فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: پیوست مطالعاتی این پروژه پیش از این در جلسه کمیسیونهای تخصصی شورای شهر ارائه شده بود.
وی با طرح این سوال که چرا شهردار تهران اجرای چنین پروژهای را به معاونت فنی و عمرانی نسپرده است، توضیح داد: به خاطر دقتها و ظرایف فرهنگی و اجتماعی این پروژه آنرا به بخشی از شهرداری تهران که در حوزه کار نرم افزاری تخصص دارد سپردهاند.
وی به انجام نظرسنجیهایی از مردم و کسبه اشاره کرد و گفت:حتی از برخی از کسبه رضایت نامههایی برای تغییر شکل دریافت شده که در صورت تمایل میتوانیم آنرا به کمیسیون ارائه دهیم.
مرتضی طلایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران هم پس از بازدید از محور 17 شهریور و استماع توضیحات مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران درباره این پروژه اظهار کرد: اجرای هر پروژه عمرانی طبعا زحماتی برای ساکنان و کسبه به دنبال دارد که از این بابت از آنها عذرخواهی و بابت همراهی شان تشکر میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه پروژههای شهری با هدف کسب رضایت مردم اجرا میشود گفت: خوب است که مردم را در جریان این پروژهها با تعریف پیوست اجتماعی به حساب بیاوریم اما این ضعف هنوز وجود دارد که نتوانستهایم تعریفی برای نحوه مداخله مردم در پروژههای گوناگون داشته باشیم.
تلقی عدهای از پیوست اجتماعی ، نصب پلاکارد عذرخواهی است
طلایی با تاکید بر اینکه پیوست اجتماعی نصب پلاکارد عذرخواهی از مردم نیست اظهار کرد: پیوست اجتماعی باید به گونهای تضمین شود که نحوه مداخله و مشارکت مردم در پروژههای عمرانی را تعیین تکلیف کند اما تلقی برخی از پیوست اجتماعی این است که پلاکارد عذرخواهی در حاشیه کارگاه عمرانی نصب کنند!
اجرای پیادهراه 17 شهریور تعارضی با منافع عمومی مردم و کسبه ندارد
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه به دلیل ظرایف این پروژه، آنرا به سازمان زیباسازی شهر تهران سپردهایم، اظهار کرد: باید به ساکنان و کسبه این منطقه اطمینان بدهیم که اجرای این پروژه هیچ تعارضی با منافع عمومی مردم ندارد؛ هرچند که ممکن است به صورت بخشی محدودیتهایی را ایجاد کند.
طلایی اعتقاد دارد که حتی در صورتی که فروشندگان خودرو و موتورسیکلت تمایلی به تغییر شغل نداشته باشند میتوانند با وجود محدودیتهایی کار قبلی خود را ادامه دهند. تنها لازم است در ساعت مشخصی از شبانه روز محصولات خود را به داخل مغازه منتقل کنند.
طلایی با اشاره به نگرانی برخی از شهروندان از جرایم راهنمایی و رانندگی در جریان فعالیت دوربینهای ثبت تخلف در این منطقه،گفت: باید به تمامی این جزئیات توجه لازم صورت گیرد و اگر ممکن است اجرای این پروژه برای برخی ضرر و زیان مادی داشته باشد، پیش بینیهای لازم برای جبران آن صورت گیرد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه تلقی عدهای از شهر عبارتست از آهن آلات، سیمان، اسفالت، جدول و خودرو، افزود: در چنین دیدگاهی شهر مدام برای خودروها توسعه مییابد و مشخص نیست که سهم انسانها از شهر کجاست؟
وی با طرح این سوال که آیا مسیرها و معابر تنها باید برای تردد خودرو و موتورسیکلت باز شود افزود: نگاه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی داشتن شهری انسان محور است در چنین شهری سهم انسان، خودرو و فعالیتهای دیگر مشخص و در یک معادله واحد نسبت آنها با یکدیگر تعیین میشود.
وی خاطرنشان کرد: بدون ترتیب تمامی کسانی که اکنون معترض این پروژه هستند، شش ماه دیگر بابت اجرای آن تشکر میکنند.
وی در ادامه به اهمیت عناوین میدان امام حسین (ع) و میدان شهدا اشاره کرد و گفت: علیرغم اطلاق چنین نام مقدسی به میدان امام حسین (ع) این منطقه یکی از محلهای پرآسیب بود که تنها یکی از این آسیبها حاشیهها و مشکلات بازار شهرستانیها است.
وی به اهمیت میدان شهدا در تاریخ انقلاب اسلامی هم اشاره کرد و گفت: این میدان نقطه عطفی در تاریخ انقلاب محسوب میشود و بر پیشانی شهرمان میدرخشد اما قبل از اجرای این پروژه هیچ نشانی از سابقه این میدان مشاهده نمیشد.
طلایی بر ضرورت ایجاد کارکردهای فرهنگی و اجتماعی در پیاده راه 17 شهریور تاکید کرد و گفت:باید تمهیداتی برای انتقال تاریخ و پیشینه این میدان به مردم ارائه شود.
وی شهروندان را به اندکی تحمل و صبوری فراخواند و گفت: نگاه کردن به اصل موضوع و دوری جستن از حاشیهها میتواند در قضاوت افراد اثر داشته باشد؛ برآوردها حاکی از این است که سرانجام این پروژه به نفع مردم خواهد بود.
به گزارش ایسنا، طلایی در عین حال از مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران درخواست کرد که انتظارات جاری مردم را در جریان عملیات اجرایی پروژه برآورده کند و توضیح داد: برخی از مردم از نبود خودرو برای حمل و نقل در این محور گلایه داشتند هرچند که خودرو از ساعت 7 تا 21 خدمت رسانی میکند اما بهتر است برای توجه به خواسته مردم ساعت تردد این خودروها افزایش یابد.
وی همچنین بر ضرورت نظافت و آبپاشی این محور تاکید کرد و گفت: نباید در بین مردم اینگونه تلقی شود که امروز به دلیل بازدید شورای شهر نظافت انجام شده است؛ نظافت باید هر روز انجام شود.
طلایی با بیان اینکه اجرای پیاده راه 17 شهریور حاصل یک اظهارنظر فردی نبوده است، افزود: این موضوع قبلا و در جریان مطالعات طرح جامع و تفصیلی مطرح بود و گزارشهای مربوط به آن هم اغلب به کمیسیونهای شورای شهر ارائه شده بود.اما اینکه هم اکنون و پس از 80 درصد پیشرفت فیزیکی برخی اظهارنظرها و مخالفت ها مطرح می شود، ظاهرا ناشی از مشکل تعامل با برخی اعضای شورای شهر است.
وی توصیه کرد که سازمان زیباسازی شهر تهران انتظار به حق اعضای شورا را برآورده کرده و به آنها پاسخگو باشد.
طلایی اظهار کرد: بنده نوعی به عنوان یک عضو شورا از بیخبری درباره این پروژه گلایهمند میشوم. حداقل رییس کمیسیون عمران شورای شهر باید در جریان جزئیات این پروه قرار بگیرد و تقاضا میکنم که شهرداری اهتمام لازم در این موضوع داشته باشد.
طلایی خطاب به مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: از برخی اظهارنظرها نرنجید. طبیعی است تا زمانی که قطاری حرکت نکند کسی به آن سنگ پرتاب نکند. شما هم تا زمانی که اقدامی برای اجرای این پروژه انجام نداده بودید کسی مخالفتی مطرح نمی کرد. مهم این است که شهرداری در راستای اهتمام به حقوق شهروندان عمل کند.
طلایی پیشبینی کرد که با رفع معارض پادگان جی و افتتاح بزرگراه امام علی (ع) و نیز تعریض خیابان پیروزی این منطقه که بیشترین خدمت را به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کرده است، به جایگاه اصلی خود دست پیدا کند.
وی از اینکه شهرداری تهران علاوه بر کاهش فاصله شمال و جنوب پایتخت، به مرکز شهر هم توجه کرده است ابراز خوشنودی کرد.
به گزارش ایسنا، معصومه آباد دیگر عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای اجرای این پروژه در عین حال گلایههایی از مطالعات انجام شده در پیوست اجتماعی این پروژه را مطرح کرد و گفت: هدف از تهیه پیوست اجتماعی، افزایش مشارکت مردم در پروژههای عمرانی و کاهش مقابله آنهاست. اما هم اکنون شاهد هجمه وسیعی از نارضایتی و ناراحت مردم هستیم که در برابر این پروژه قد علم کرده است.
آباد با بیان اینکه پیوستهای اجتماعی نباید تنها به ذکر آمار جمعیتی از مناطق بسنده کند، اظهار کرد: به نظر میرسد روش مطالعات اجتماعی اشکال داشته که پس از پیشرفت 80 درصدی پروژه شاهد بروز این نارضایتیها هستیم.
آباد درخواست کرد که رویکرد اصلی در تدوین پیوستهای فرهنگی و اجتماعی فارغ از کسب اطلاعات آماری و زمینهای، با هدف اعتمادسازی در اهالی منطقه انجام شود تا در قبال این اعتمادسازی سطح مشارکت مردم افزایش یابد.
لازم به ذکر است که حمزه شکیب رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران هم صبح امروز از روند اجرای این پروژه بازدید و با اهالی منطقه گفتوگو کرد؛ اما در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی حضور نیافت.
به گزارش ایسنا، منظور از پیوست اجتماعی، بررسی همه جانبه پروژههای مختلف در محل و محدوده اجرای آن از نظر اجتماعی، فرهنگی و محلهای است تا ابعاد مختلف آن را قبل و پس از اجرا از دید ساکنان ، افرادی که از آن بهرهمند میشوند و کل شهر مورد بررسی قرار دهند. شورای شهر تهران در مصوبهای جداگانه ضرورت تهیه پیوست اجتماعی برای کلیه طرحهای شهری را خیلی پیشتر تصویب کرده است.
انتهای پیام