افزایش وسعت دو محوطه‌ی تاریخی در رامهرمز

عضو هیأت علمی و معاون پژ‍وهشی ‍پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی از افزایش وسعت محوطه‌های تل برمی و سرتلی در شهرستان رامهرمز پس از کاوش و گمانه‌زنی خبر داد.

عضو هیأت علمی و معاون پژ‍وهشی ‍پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی از افزایش وسعت محوطه‌های تل برمی و سرتلی در شهرستان رامهرمز پس از کاوش و گمانه‌زنی خبر داد.

لیلی نیاکان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: فصل دوم کاوش باستان‌شناسی و گمانه‌زنی در راستای ارائه‌ی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و نقشه‌برداری و لایه‌نگاری محوطه‌های تل برمی و سرتلی، از نیمه‌ی نخست مهرماه شروع شده است. این برنامه سال گذشته از سوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان آغاز شد که اهداف آن برای حفاظت و تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این محوطه‌های ارزشمند که در حدود سه کیلومتری رامهرمز واقع شده‌اند، تعریف شد. من نیز به‌عنوان سرپرست گروه کاوش باستان‌شناسی، با صدور مجوز از سوی پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی به محل اعزام شدم.

او درباره‌ی اهمیت این کاوش و گمانه‌زنی، گفت: این محوطه‌ها در معرض خطر و آسیب جدی ناشی از ساخت‌وساز خانه‌های مسکونی و تأسسیات شهری، حفاری توسط سودجویان فرهنگی و گسترش کشاورزی و باغ‌های سبزی‌کاری قرار گرفته‌اند. متأسفانه محوطه‌های یادشده به‌تدریج در حال از بین رفتن هستند.

وی افزود: ‌با تعیین عرصه و پیشنهاد حریم، مشخص شد این محوطه‌ها از آنچه پیش از این تصور می‌شد، وسعت بیشتری دارند. اکنون نیز کاوش در روند لایه‌نگاری محوطه‌ی برمی مربوط به دوران عیلامی و محوطه‌ی سرتلی مربوط به دوران شوشان متأخر ادامه دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۴ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91072415535
  • خبرنگار : 71219