«دولت به جدايي ري از تهران مصر است.»، اين جمله را چند روز پيش رييس شوراي شهر تهران پس از جلسه مشترك با مسئولان وزارت كشور گفته است. مخالفان جدايي ري و در صف نخست برخي از نمايندگان مردم پايتخت در شوراي اسلامي شهر كه تا چندي پيش نسبت به اجراي اين طرح كه پشتوانه قانوني دارد، معترض بودند، امروز با عقبنشيني از اين موضع، ابهامات و دغدغههايي تازهاي را درباره سرانجام مديريت شهري ري پس از تفكيك مطرح كردهاند.
طرح جداسازي ري از تهران كه اواخر تير ماه به عنوان يك مطالبه مردمي از سوي رييسجمهور بر آن تاكيد شد، اين روزها با نزديك شدن تاريخ معرفي شهردار ري، در حالي وارد فاز اجرايي شده است كه به گفته سخنگوي شوراي شهر، هنوز گزارشي از جزييات اين تغيير از سوي استانداري به شورا ارايه نشده است.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آنگونه كه محمودي ـ معاون استاندار تهران ـ اعلام كرده بود، قرار بود كه در جلسه مشتركي ميان وزارت كشور و شهردار و رييس شوراي شهر تهران، ضمن تعيين زمان و نحوه اجراي طرح، تكليف بيش از دوهزار پرسنل شهرداري منطقه 20، نحوه واگذاري و انتقال اموال و ساير مباحث مربوط به جدايي ري از تهران مشخص و اعلام شود اما اين جلسه به گفته مهدي چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ بينتيجه پايان يافت.
اين روزها شكل مخالفتها با جدايي ري هم تغيير كرده است و عملا شوراي شهر تهران از موضع اوليه خود پايينتر آمده و در حالي كه پيش از اين مخالفت جدي و يك كلام از جدايي ري داشت، حالا در مورد شهردار و اموال شهرداري منطقه 20 و ... صحبت ميكند. به عنوان مثال عليرضا دبير ـ عضو هيات رييسه شوراي شهر تهران ـ با انتقاد از اينكه با چند نفر براي پذيرفتن شهرداري ري صحبت شده است، گفت: اين كار خوبي نيست كه با وجود نمايندگان مردم در شوراي شهر، عدهاي به دنبال انتخاب شهردار براي ري هستند.
محمدعلي نجفي ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ هم گفت: با فرض جدايي ري، اين سوال مطرح است كه آيا ما به عنوان اعضاي شورا، مسئوليتي در قبال ري خواهيم داشت يا نه؟ اگر بگوييم مسئوليت نداريم خلاف راي اخذ شده از مردم ري است. ما به عنوان نمايندگان مردم ري نيز در شوراي شهر نقش داريم، چراكه توسط آنها انتخاب شدهايم.
وي خطاب به دولت گفت: اگر قبول دارند كه شوراي شهر تهران هنوز مسئوليت دارد، بنابراين با فرض جدايي ري، شورا بايد شهردار آن را انتخاب كند.
سید مناف هاشمی ـ معاون برنامهریزی شهردار تهران ـ هم در اين باره گفت: اعضای شورای شهر تهران نمایندگان مردم ری هم محسوب میشوند، چراکه انتخابات مستقلی در ری انجام نشده است، به این ترتیب وزارت کشور نمیتواند در قالب قائم مقامی شورای شهر، برای ری شهردار انتخاب کند.
پاسخ تمدن به مخالفان جدايي ري از تهران
به گزارش ايسنا، با اين حال مرتضي تمدن ـ استاندار تهران ـ هم در پاسخ به اين ابهام تاكيد كرد كه انتخاب شهردار توسط استاندار قانوني است و گفت: بر اساس قانون اگر شوراي شهر وجود داشت، شهردار بايد توسط شوراي شهر انتخاب شود، در غير اين صورت استاندار به عنوان قائم مقام شوراي شهر ميتواند شهردار را منصوب کند؛ بنابراين در نحوه انتخاب شهردار ابهامي وجود ندارد.
البته محمودي ـ معاون استاندار تهران ـ هم در گفتوگو با ايسنا اعلام كرد كه شهردار ري قرار است روز سهشنبه اين هفته انتخاب ميشود.
اما صرف نظر از اينكه انتخاب شهردار ري حق يا تكليف كدام دستگاه يا نهاد است، جزييات اجرايي و تكليف امور شهري اهالي منطقه 20 نيز هنوز اعلام نشده است. صرف نظر از بودجهاي كه به شهرداري منطقه 20 اختصاص مييابد، بخش عمده بودجههايي كه صرف اهالي ري ميشود، قابل تفكيك نيست؛ به عنوان مثال بودجه اتوبوسراني، مترو و ديگر سامانههاي خدماترساني يكپارچه به شهروندان بايد براي تمامي اهالي 22 منطقه پايتخت هزينه شود. اما اكنون درصورت جدايي ري، آيا قرار است بخشي از اين بودجهها كسر شود؟ آيا شهرداري ري رديفهاي جداگانهاي براي اين موارد پيشبيني ميكند؟
خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ هم چندي پيش در جريان ارائه گزارش جلسه غيرعلني شوراي شهر،به تعداد ديگري از اين ابهامات پرداخت و گفت: اگر ري از تهران جدا شود، وضعيت خدمات شهري در ري چه خواهد شد؟ آيا قرار است سازمان پسماند ديگري در شهرداري ري شكل بگيرد و يا شهر تهران خدمات مديريت پسماند را به شهرري ارائه ميكند؟ آيا در حوزه دفن اموات قرار است سازمان جديدي جداي از سازمان بهشت زهرا (س) در ري تاسيس شود؟
دانشجو با اشاره به ابهاماتي درباره چگونگي خدمترساني ناوگان حمل و نقل عمومي در شهرري پس از جدايي، اظهار كرد: شهرداري تهران امسال حدود 400 ميليارد تومان به اتوبوسراني شهر تهران يارانه پرداخت كرده است. اگر ري از تهران تفكيك شود تكليف اين يارانه كه به خدمت رساني اتوبوسراني در شهرري هم تعلق داشته، چه خواهد شد؟ آيا قرار است يارانه جداگانه ديگري از سوي شهرداري ري به اتوبوسراني اين بخش تعلق گيرد و يا مردم تهران بايد اين هزينهها را بپردازند؟
يكي ديگر از ابهامات اين است كه تكليف اموال و املاك شهرداري تهران در منطقه 20 چه خواهد شد؟ به هر حال ساختمانهاي متعلق به شهرداري با استفاده از بيتالمال و پول تمامي شهروندان احداث شده است. بنابراين اهالي ري هم در آن سهم دارند. به اين ترتيب درصورت جدايي ري، چگونه اموال عمومي متعلق به شهرداري تهران تفكيك ميشود؟ و از آن مهمتر، تكليف سهم اهالي ري در اموال عمومي شهرداري تهران چه خواهد شد؟
به گزارش ايسنا، همه اينها درحاليست كه شهروندان منطقه 20 اخيرا فيشهاي مربوط به عوارض نوسازي، كسبوپيشه و پسماند را از شهرداري تهران دريافت كردهاند و قانونا بايد تا پايان امسال آن را پرداخت كنند. اما آيا اگر شهردار مستقل ري معرفي شود، آنها بازهم بايد اين عوارض را به شهرداري تهران پرداخت كنند؟
آن دسته از شهرونداني كه پروندههاي شهرسازي و صدور پروانه آنها در جريان است، از فرداي تشكيل شهرداري مستقل ري بايد به كدام دستگاه مراجعه كنند؟ چگونه انتقال امور از شهرداري تهران به شهرداري ري صورت ميگيرد تا شهروندان براي دنبال كردن امور خود سرگردان نشوند؟ همه اينها سوالاتي است كه اين روزها در ميان مردم شهر ري و به خصوص اهالي منطقه 20 و مسئولان مربوطه آنها مطرح ميشود و به نظر ميرسد با توجه به لزوم تامين آسايش شهروندان به عنوان يك وظيفه از سوي مسئولان و جلوگيري از سايه انداختن اثرات اختلافنظرها بر رفاه مردم، بهتر است هرچه زودتر ابهامات مذكور روشن و اين ماجرا به نفع مردم، ختم به خير شود و فراموش نكنيم طرح جداسازي ري از تهران پشتوانه قانوني دارد و همه، چه مسئولان و چه مردم، بايد هنگام اختلاف ديدگاه درباره يك موضوع، به قانون به عنوان فصلالخطاب رجوع كنند و همه مسئولان بايد تلاش كنند تا همانا «نفع مردم» در تصميمگيريها مد نظر قرار گيرد و اين امر فداي برخي اختلافات سليقهاي نشود.
انتهاي پيام