تصويري از نخستين گام «كنجكاوي» در سطح سياره سرخ

تصاوير جديد كاوشگر كنجكاوي از مريخ نشان‌دهنده ردي است كه گويا يك انسان بر روي خاك سياره قرمز قدم گذاشته، اما در حقيقت اين گام كوچك تنها يك نشانه ساييدگي است كه توسط چرخ كاوشگر بر روي سطح مريخ به جا مانده است.

تصاوير جديد كاوشگر كنجكاوي از مريخ نشان‌دهنده ردي است كه گويا يك انسان بر روي خاك سياره قرمز قدم گذاشته، اما در حقيقت اين گام كوچك تنها يك نشانه ساييدگي است كه توسط چرخ كاوشگر بر روي سطح مريخ به جا مانده است.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين تصوير خام كه در نگاه اول يادآور رد پاي نيل آرمسترانگ بر روي سطح ماه در 20 ژوئيه 1969 است، نشان دهنده يكي از اولين نشانه‌گذاري‌هاي كنجكاوي بر روي سطح مريخ به وسيله چرخهاي آن است.

اين تصوير توسط دوربين Navcam سمت راست «كنجكاوي» در روز پنجاه و هفتم مريخي گرفته شده است.

به گفته دانمشندان ناسا، رد پاي آرمسترانگ بر روي سطح ماه تا يك ميليون سال آينده باقي خواهد ماند چرا كه هيچ بادي در اين قمر براي از بين بردن اين نشانه وجود ندارد.

اين در حالي است كه تحقيقات بر روي نشانه‌هاي به جا گذاشته شده توسط مريخ‌نوردهاي روح و فرصت نشان داده كه اين رد پاها تنها يك سال مريخي برابر با دو سال زميني دوام دارند.

اين تصوير زماني رونمايي شد كه ناسا اخبار استفاده از خدمات سايت چهارگوش را توسط كنجكاوي براي اعلام ورود در مريخ رونمايي كرد.

به گفته مقامات ناسا، كاوشگر كنجكاوي استفاده از اين خدمات براي اعلام ورود به مناطق مختلف در دهانه گيل را ادامه داده و حين آن تصاوير و نكات مورد نظر را ارائه خواهد كرد.

كاربران خدمات چهارگوش مي‌توانند با اعلام ورود در موزه‌ها، آزمايشگاهها و ديگر مناطق كه كاربرد علمي، مهندسي و فناوري داشته، يك نشانه با مضمون كنجكاوي داشته باشند.

اين نشانه در اواخر سال جاري در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

كاوشگر 2.5 ميليارد دلاري ناسا در اوايل ماه اوت با هدف بررسي محدوده دهانه گيل از امكان برخورداري از حيات ميكروبي به سياره مريخ فرستاده شد.

اين روبات شش چرخ اكنون دو ماه از ماموريت دوساله خود را پشت سر گذاشته و در حال حاضر به سوي محل تعيين شده گلنلگ در حال حركت است. در نهايت، مقصد اين كاوشگر دامنه‌هاي كوه شارپ در ميان اين دهانه خواهد بود.

ناسا از سال 2010 كه داگ ويلاك، فضانورد اين سازمان براي اولين بار در ايستگاه فضايي بين‌المللي اعلام ورود كرد، عضو سايت چهارگوش است.

جامعه چهارگوش بيش از 25 ميليون كاربر داشته كه از زمان معرفي اين برنامه رايگان در سال 2009 تاكنون بيش از 2.5 ميليارد اعلام ورود داشته‌اند.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۵ مهر ۱۳۹۱ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91071509148
  • خبرنگار :