آبگوشت غورابه و كدو از غذاهاي محلي همدان

كارشناس روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان درباره غذاهاي محلي اين استان گفت: آبگوشت‌ها و آش‌هاي متنوع و كوفته مخصوص (طبخ در روز سيزده بدر) از جمله غذاهايي است كه مردم از دير باز در همدان طبخ كرده و مورد استفاده قرار مي‌دادند.

كارشناس روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان درباره غذاهاي محلي اين استان گفت: آبگوشت‌ها و آش‌هاي متنوع و كوفته مخصوص (طبخ در روز سيزده بدر) از جمله غذاهايي است كه مردم از دير باز در همدان طبخ كرده و مورد استفاده قرار مي‌دادند.

فاطمه غلامي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه همدان، افزود: خورش كدو بادمجان، كنگر و ريواس، كشك بادمجان و آبدوغ خیار (ويژه تابستان) از ديگر غذاهاي بومي و محلي همدان به شمار مي‌آيد.

وي ادامه داد: آبگوشت‌هاي متنوع شامل غورابه، كدو، كلم و گوجه فرنگي و آش شامل پتله يا بلغور، سوماق، ترش و رشته است كه در زمان‌هاي قديم به علت برودت هوا در همدان استفاده زيادي داشته كه البته امروزه نسل جوان استقبال زيادي از اين نوع غذاها ندارند.

غلامي اضافه كرد: مردم استان همدان به علت داشتن سبزي‌هاي كوهي متنوع در دامنه كوه‌ها تمايل بيشتري به طبخ آش با اين سبز‌ي‌ها دارند كه البته داراي خواص بسيار زيادي است.

كارشناس روابط عمومي ميراث فرهنگي همدان عنوان كرد: آش سوماق و ترش و آبگوشت غورابه و كدو از جمله غذاهايي هستند كه در شهرهاي ديگر كشور وجود ندارند و برايشان ناشناخته است.

غلامي تصريح كرد: غذاهاي محلي همدان مانند بنا نيست كه داراي تاريخچه باشد بلكه دستور طبخ و نوع آن نسل به نسل چرخيده و به دست مردم اين زمان رسيده است.

انتهاي پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ مهر ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 91071006520
  • خبرنگار :