توليد نيمه‌رساناي گرافن كم هزينه و فوق نازك با شفافيت و انعطاف بالا

دستگاههاي الكترونيكي عموما از نيمه‌رساناهاي سخت و مات سيليكون استفاده مي‌كنند، اما دانشمندان دانشگاه علوم و فناوري نروژ توانسته‌‌اند در يك تحول بزرگ شيوه‌اي را براي ساخت نيمه‌رساناي گرافني ايجاد كنند.

دستگاههاي الكترونيكي عموما از نيمه‌رساناهاي سخت و مات سيليكون استفاده مي‌كنند، اما دانشمندان دانشگاه علوم و فناوري نروژ توانسته‌‌اند در يك تحول بزرگ شيوه‌اي را براي ساخت نيمه‌رساناي گرافني ايجاد كنند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ماده گرافن با ضخامت تنها يك ميكرومتر بسيار منعطف و شفاف هستند و همچنين به دليل نياز آنها به ماده خام كمتر، ارزانتر از سيليكون خواهند بود.

گرافن يك ماده متشكل از يك ورق با ضخامت يك اتمي از اتمهاي كربن متصل شش ضلعي است كه رسانايي الكتريسيته آن بسيار بالا بوده اما هزينه توليد آن پائين است و همزمان نازكترين ماده موجود با قدرت بالا محسوب مي‌شود.

اين محققان براي ساخت نيمه‌رساناها به بمباران زيرلايه گرافني با اتمهاي گاليوم در يك اتاق خلاء پرداختند. اين اتمها به گرافن چسبيده و بر روي هم انباشته مي‌شوند تا قطرات گاليوم را شكل دهند. در زير هر قطره در تماس با گرافن، اتم هاي گرافن به طور طبيعي خود را به شكلي مرتب مي‌كنند تا با الگوي شش ضلعي گرافن سازگار شوند.

در گام بعدي، مولكول‌هاي آرسنيك نيز با ادامه يافتن بارش اتم‌هاي گاليوم به ورق گرافن افزوده مي‌شوند. هر دو مولكولهاي آرسنيك و اتمهاي گاليوم در قطرات گاليوم جذب مي‌شوند.

آرسنيك در زمان ورود به درون اين قطره‌ها تا انتهاي آن رفته و با اتمهاي گاليوم تركيب مي‌شود. اين تركيب در پائين اين قطره‌ها يك ساختار بلوري را شكل مي‌دهند.

با تكرار شدن اين فرآيند با ورود مولكولهاي بيشمار آرسنيك به اين قطرات و واكنش با اتمهاي گاليوم در انتها آن، بلورها به شكل يك نانو سيم رشد كرده و قطره در بالاي آن قرار مي‌گيرد.

تنها پس از چند دقيقه، محصول تركيبي نهايي آماده خواهد بود كه يك زيرلايه گرافن پوشيده شده از مجموعه‌اي از نانوسيم‌هاي آرسنيك-گاليوم با ارتفاع يك ميكرومتر است كه به طور مساوي در يك چيدمان شش ضلعي پخش شده‌اند.

به گفته دانشمندان اين محصول مي‌تواند در توليد سلول‌هاي خورشيدي و اجزاي ال‌اي‌دي يك تحول بزرگ ايجاد كند. كاربردهاي ديگر اين محصول در جهان فناوري بسيار گسترده است.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۰ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91071006444
  • خبرنگار :