مديرمسئول روزنامه مغرب: رسانه بدون نقادي، بولتن است

مديرمسئول روزنامه مغرب با اشاره به اهميت رعايت تهذيب خبري در كنار توجه به نقادي در رسانه‌ها گفت: وقتي رسانه‌ها از فضاي نقد فاصله بگيرند در واقع به سمت پوچي‌گرايي حركت مي‌كنند.

مديرمسئول روزنامه مغرب با اشاره به اهميت رعايت تهذيب خبري در كنار توجه به نقادي در رسانه‌ها گفت: وقتي رسانه‌ها از فضاي نقد فاصله بگيرند در واقع به سمت پوچي‌گرايي حركت مي‌كنند.

محمدمهدي امامي ناصري در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه "رسانه داراي يك اكوسيستم است"، اظهار كرد: اين بدان معناست كه عوامل مختلف بايد در كنار هم قرار بگيرند تا رسانه به صورت واقعي خود عمل كند.

وي ادامه داد: نگاه مجموعه حاكميت به رسانه بسيار مهم است. در واقع حاكميت بايد از ايجاد رقباي رسانه‌اي براي رسانه‌هاي مستقل ممانعت كند و متاسفانه يكي از آسيب‌هايي كه ما بعضا مي‌بينيم اين است كه حاكميت درصدد ايجاد يك رقابت رسانه‌اي با ديگر رسانه‌ها برمي‌آيد و رسانه‌هايي را بدون داشتن هيچگونه مشكل مالي ايجاد مي‌كند تا با ديگر رسانه‌ها مقابله كند در حالي‌كه يك رسانه حاكميتي نقادي است و نقش بولتن را ايفا مي‌كند.

امامي‌ناصري با بيان اينكه "ذات يك رسانه نقد و انتقاد منصفانه است"،‌ تاكيد كرد: اگر رسانه‌اي فاقد نقادي باشد تبديل به يك بولتن مي‌شود. انتقاد داراي سه وجه است؛ اول اينكه در بحث انتقال بايد حسن موضوع مورد بررسي گفته شود، سپس به عيوب آن پرداخته شود و در وجه سوم براي رفع اين عيوب به ارائه راه‌حل بپردازد.

مديرمسئول روزنامه مغرب با بيان اينكه "ذات انتقاد، رعايت انصاف است"، گفت: براي اينكه رسانه‌ها در انجام رسالت حرفه‌اي خود در كنار رعايت اخلاق بتوانند موفق عمل كنند بسيار مهم است كه حاكميت،‌ رسانه را يك فرصت قلمداد كند و به دنبال محدود كردن رسانه‌ها نباشد.

وي با بيان اينكه "بعضا به دليل برخي از محدوديتها، رسانه‌ها خودسانسور مي‌شوند و ما متاسفانه اين خودسانسوري را در ارائه اخبار نيز مي‌بينيم"، افزود: اولين اثر اين موضوع اين است كه مخاطب به رسانه‌هاي داخلي بي‌اعتماد مي‌شود و به سمت رسانه‌هاي بيگانه حركت مي‌كند و در اين فضاست كه متاسفانه تاثيرگذاري رسانه‌هاي بيگانه نيز بيشتر مي‌شود.

امامي ناصري با بيان اينكه "قانون اساسي كشور ما مترقي است و در اين قانون اساسي وظايفي براي رسانه ملي تدوين شده است"، ابراز عقيده كرد: متاسفانه جايگاه رسانه ملي در نزد افكار عمومي، به خاطر برخي عملكردهايش تنزل پيدا كرده و اين نوع عملكرد صداوسيما بر روي نگاه‌ها به ديگر رسانه‌ها نيز تاثير سوء گذاشته است.

وي با تاكيد بر اينكه "خط قرمز براي رسانه‌ها را بايد حاكميت مشخص كند، نه اينكه با رفت و آمد دولت‌ها و افراد اين خط قرمزها دائم تغيير كند"، ادامه داد: در راستاي انجام وظايف حرفه‌اي رسانه‌ها، استقلال مالي رسانه‌ها نيز بسيار مهم است، چراكه اين استقلال موجب توسعه فعاليت‌هاي حرفه‌اي آنها مي‌شود ولي وقتي رسانه‌ها دچار مشكلات اقتصادي مي‌شوند، مجبور مي‌شوند خلاف رسالت حرفه‌اي خود اقداماتي را انجام دهند و بدين ترتيب افراد و جريان‌ها، رسانه‌ها را مديريت مي‌كنند به جاي اينكه رسانه‌ها با حفظ استقلال خود افكار عمومي را راهبري كنند.

امامي‌ناصري با بيان اينكه "متاسفانه بعضا مي‌بينيم كه رسانه‌هاي ما به خاطر مشكلات اقتصاديشان با كاهش كيفيت مواجه هستند"، گفت: بايد توجه داشت كه رسانه‌ها يكي از شاخص‌هاي توسعه‌يافتگي كشورها محسوب مي‌شوند و ما بايد با اهميت دادن به استقلال رسانه‌ها و حركت در راستاي حرفه‌اي كردن هرچه بيشتر آنها به تقويت اين شاخص توسعه‌يافتگي بپردازيم.

مدير مسئول روزنامه مغرب در پايان با انتقاد از تعدد نهادهاي تصميم‌گير در ارتباط با مطبوعات، اظهار كرد: اين آفتي براي فعاليت رسانه‌ها در كشور ماست، ضمن اينكه شاهد تعريف مشخصي نيز از رسانه و نقش و جايگاه آن در كشور نيستيم.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۴ مهر ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91070402427
  • خبرنگار : 71038