روز گذشته اخباري مبني بر فيلتر شدن سايتهاي گوگل و جيميل در اعتراض به انتشار فيلم موهن درباره پيامبر گرامي اسلام منتشر شد، اما درحال حاضر امكان دسترسي به موتور جستوجوي گوگل براي كاربران ميسر است.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيش از اين موضوع مسدود شدن گوگل و جيميل اينگونه در رسانهها مطرح شد كه با توجه به انتشار فيلم جسارتآميز نسبت به ارزشها و مقدسات مسلمانان و اصرار بر حذف نكردن اين فيلم در بخشهاي زيرمجموعهي با اين شركت خدماتدهندهي اينترنتي (يوتيوب) اعضاي كارگروه مصاديق محتواي مجرمانه از فيلتر شدن موتور جستوجوي گوگل و جي ميل خبر دادهاند.
حتي در برخي اخبار به فيلترينگ موقت و سه روزه و به نوعي از تحريم گوگل و جيميل اشاره شده بود.
درنهايت به گفته كاربران از شب گذشته دسترسي به سرويس جيميل در بسياري شهرهاي كشور محدود شده اما با اين حال براي دسترسي و جستوجو در موتور جستوجوي گوگل حداقل در تهران مشكل خاصي مشاهده نميشود.
نكته ديگر آنكه اگرچه معمولا براي سايتهاي فيلترشده صفحه پيوندها جايگزين ميشوند، اما درحال حاضر براي صفحه جيميل جايگزيني در نظر گرفته نشده و صفحه اصلي و لوگوي اين سايت قابل دسترسي است، اما امكان ورود به صفحهي شخصي افراد فراهم نيست.
در اين زمينه برخي كارشناسان اينگونه ميگويند كه با توجه به پيشرفتهبودن اين سايت امكان جايگزينكردن آن با صفحه فيلترينگ كمي دشوار است.
اما نكتهي ديگر آنكه با وجود پيگيريهاي مختلف خبرنگاران تاكنون هيچ يك از مسوولان حوزهي فنآوري اطلاعات پاسخي به اين موضوع ندادهاند و به همين دليل اخباري كه در اين زمينه وجود دارد در بيشتر موارد حالت غيررسمي دارد، البته با اين وجود در چند گفتوگو كه به نقل از عبدالصمد خرمآبادي - دبير كارگروه مصاديق محتواي مجرمانه - طي روزهاي گذشته منتشر شده، اين موضوع اعلام شد كه قرار بوده از شامگاه گذشته اين سايتها فيلتر شوند با اين وجود هنوز مشخص نيست كه آيا اين فيلتر شدن به صورت موقت خواهد بود يا استمرار خواهد داشت. همچنين هنوز بهطور رسمي اعلام نشده است كه آيا تنها سرويس جيميل خارج از دسترس خواهد شد يا سايتهاي مرتبط ديگري هم فيلتر ميشوند.
روز گذشته فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی با انتشار بیانیهای به دليل انتشار فیلمي موهن و توهین به ساحت پیامبر اکرم (ص)، از فعالان فضای مجازی خواستند تا در روزهای دوشنبه و سهشنبه از سرویسهای اینترنتی گوگل استفاده نکنند.
به گزارش ايسنا، اين اخبار در حالي منتشر ميشود كه چندي پيش وزير ارتباطات از بهرهبرداري از فاز اول شبكهي ملي اطلاعات در اولين روزهاي مهرماه خبر داده بود.
در حال حاضر براي ايجاد اين شبكه تلاش شده است تا در كشور چندين ايميل بومي ايجاد شود.البته پيش از اين مسوولان حوزهي فنآوري اطلاعات از جمله وزير ارتباطات، حكيمجوادي - معاون وزير و سيد اسماعيل رادكاني - معاون گسترش سازمان فناوري اطلاعات - خاطرنشان كرده بودند كه بهرهگيري از ايميلهاي ملي موجب فيلترينگ ايميلهاي خارجي نخواهد شد.
همچنين چند ماه پيش در اولين گام ها براي استفاده از اي ميلهاي داخلي بخشنامه اي خطاب به دستگاههاي اجرايي ابلاغ و در قالب آن عنوان شد استفاده از ایمیلهایی با میزبانی خارجی در ارسال صورت حسابهای بانکی مشتریان ممنوع و لازم است شرايطي ايجاد شود كه اگر مشتري داراي چنين آدرسهاي ايميلي باشد بتواند به اينترنت متصل شود و ايميلي داخلي را براي خود بازگشايي كند.
انتهاي پيام