قائم مقام صندوق توسعه ملي در گفت‌‌‌وگو با ايسنا:

چگونگي سرمايه‌گذاري دربازارهاي بين‌المللي/ارزصندوق دربازار آزاد به ريال تبديل مي‌شود

قائم مقام صندوق توسعه ملي با تشريح چگونگي سرمايه گذاري صندوق توسعه در بازارهاي بين‌المللي گفت: در گام اول 3 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه توسط بانك مركزي در بازار آزاد به ريال تبديل مي شودتا تسهيلات ريالي با سود 16 درصد به بخش خصوصي پرداخت شود.

قائم مقام صندوق توسعه ملي با تشريح چگونگي سرمايه گذاري صندوق توسعه در بازارهاي بين‌المللي گفت: در گام اول 3 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه توسط بانك مركزي در بازار آزاد به ريال تبديل مي شودتا تسهيلات ريالي با سود 16 درصد به بخش خصوصي پرداخت شود.

سيد محمد قاسم حسيني در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد:به استناد قانون بودجه سال 1391 صندوق توسعه ملي موظف است 10 درصد منابع را به بخش كشاورزي و 10 درصد را به بخش صنعت و معدن به صورت ريالي پرداخت كند.

وي با اشاره به اين‌كه پرداخت و باز پرداخت اين تسهيلات به صورت ريالي خواهد بود، گفت:فعلا بانك صنعت و معدن تعيين شده و منابع صندوق با منابع بانك‌ها تلفيق مي‌شود كه سود تعيين شده حداكثر 16 درصد است كه نسبت به سودهاي موجود در بازار قابل قبول است.

قائم مقام صندوق توسعه ملي با اشاره به اين‌كه براي پرداخت تسهيلات ريالي طرح‌ها بايد به بانك ارائه شوند و توجيه فني و اقتصادي آنها بررسي شود،تصريح‌كرد:بانك‌ طرح‌‌ها را به صندوق ارسال مي‌كند و صندوق نيز متناسب با در خواست بانك پرداخت ‌ها را انجام مي‌دهد.

حسيني در ادامه با اشاره به اين كه منابع صندوق حدود 40 ميليارد دلار است،افزود:از اين ميزان حدود 14.5 ميليارد دلار مسدود شده است و اكنون به صورت بالفعل 25 ميليارد دلار ظرفيت براي پذيرفتن طرح‌هاي جديد داريم و تا كنون با 12 بانك قرارداد عامليت منعقد كرده ايم.

وي در ادامه درپاسخ به اين سوال كه منابع صندوق توسعه تا پايان سال چه ميزان خواهد شد؟ اظهار كرد:23 درصد از درآمدهاي نفتي به صندوق توسعه اختصاص داده مي‌شود بنابراين منابع صندوق توسعه ارتباط مستقيمي با ميزان فروش نفت دارد و اگر قيمت آن يا ميزان فروش افزايش يابد سهم صندوق توسعه نيز بيشتر مي‌شود.

قائم مقام صندوق توسعه با بيان اين‌كه مشكل منابع نداريم، افزود:فعلا به ميزان كافي منابع داريم و مي توانيم از طرح‌هاي بخش خصوصي حمايت كنيم.

حسيني درباره چگونگي تبديل منابع ارزي به منابع ريالي تصريح كرد:بنا بود اين منابع از طريق بورس ارز به ريال تبديل شود اما راه اندازي بورس ارز به تعويق افتاد و با توجه به اين كه حساب‌هاي ما نزد بانك مركزي است به بانك مركزي اعلام كرديم كه ارز را با قيمت موجود در بازار آزاد بفروشد كه به بخش خصوصي اختصاص داده شود.

وي با اشاره به اينكه تا 28 اسفندماه كه سال بودجه است بايد 20 درصد را به ريال تبديل كرد و به بخش خصوصي بدهيم،ادامه داد:در اين مرحله سه ميليارد را به ريال تبديل مي كنيم و پس از جذب اين منابع مابقي تا سقف 20 درصد را به تدريج به ريال تبديل مي‌كنيم.

قائم مقام صندوق توسعه ملي در باره حضور صندوق توسعه ملي در بازار‌هاي بين‌المللي گفت:بنا به اساسنامه اجازه سرمايه گذاري و خريد سهام در بازارهاي بين‌المللي را داريم و اكنون براي سرمايه‌گذاري با چند كشور در حال مذاكره هستيم.

حسيني با اشاره به اين كه هدف خريد سهام كلان در حد مديريتي و بنگاه داري نيست،اظهار كرد:در سال جاري هدفگذاري صندوق سرمايه گذاري 5 ميليارد تومان است در واقع سهام را مي خريم تا بتوانيم پرتفوي صندوق را مديريت كنيم.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91062917282
  • خبرنگار :