تحقيقات جديد نشان ميدهد، ويروسهاي غول پيكر داراي قديميترين ساختارهاي پروتئيني كشف شده در موجودات زنده روي زمين هستند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم تحقيقاتي دانشگاه ايلينيوز از تمام پروتئينهاي موجود در بيش از يك هزار موجود زنده در سه شاخه سنتي در درخت زندگي شامل باكتري، ميكروب هاي مشهور به آركي و يوكاريوتها را مورد سرشماري قرار دادند.
ويروسهاي غول پيكر با دارا بودن ژن و فقدان ساختار سلولي نيز بدليل بزرگي و ساختار پيچيده در اين مطالعه مورد بررسي قرار گرفتند؛ بعنوان مثال بزرگترين ويروس اقيانوس موسوم به ويروس غول پيكر CroV داراي ژنهايي است كه امكان تكثير در سلول ميزبان و بازسازي ژنوم را فراهم ميكند.
محققان به جاي بررسي توالي ژنتيكي، پروتئين هاي موجود در ويروس غول پيكر را مورد بررسي قرار دادند، چراكه ويژگي هاي ساختاري آنها مانند فسيل هاي مولكولي در طول زمان پايدار هستند.
محققان مانند ديرينهشناسان، بخشي از سيستم و تغييرات آن را در طول زمان بررسي كرده و دريافتند كه بسياري از پروتئينهاي باستاني موجود در ارگانيسمهاي زنده، در ويروس غولپيكر نيز وجود داشتند.
درختي كه محققان طراحي كردند، داراي چهار شاخه مشخص بود كه شامل ابر گروههاي باكتري، آركي و يوكاريوت ها و ويروس هاي غول پيكر هستند.
نتايج اين تحقيق كه در مجله BMC Evolutionary Biology منتشر شده است، اين ادعا را تقويت مي كند كه ويروس هاي غول پيكر در گذشته از ساختار بسيار پيچيده تري به نسبت امروز برخوردار بوده اند.
انتهاي پيام