در يك تلاش جاهطلبانه براي انتشار فيلمبرداري بلادرنگ از زمين از طريق فضا، محققان از امكان مشاهده سياره زمين از چشمانداز ايستگاه فضايي بينالمللي تا بهار 2013 خبر دادند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شركت كانادايي UrtheCast قرار بود اولين دوربينهاي نظارت بر زمين خود را تا سال 2012 بر روي ايستگاه فضايي نصب كند، اما اين شركت اكنون از افزايش بودجه و كار بيشتر بر روي دو دوربين وضوح بالاي آن و همچنين آموزش فضانوردان براي انتقال آنها از فضاپيماي باري به زير ايستگاه طي چند ماه آينده خبر داده است.
يكي از اين دوربينها بطور ثابت و ديگري به شكل گردشي عمل خواهد كرد. تصاوير بدست آمده از اين دوربينها حدود يك متر بر پيكسل هستند كه اندازه آن با تصاوير ماهواره گوگلارث از خانههاي روي زمين يكي بوده و اميد است كه انسان در آينده بتواند با استفاده از اين تصاوير خانه خود را در زمين مشاهده كند. البته با اين تفاوت كه اين تصاوير كاملا زنده هستند.
كاربران زميني ميتوانند با ورود به يك سايت از مزيت مشاهده زمين بصورت زنده از فضا بهره ببرند.از آنجايي كه مشاهده زمان و مكان عبور ايستگاه فضايي از مناطق مختلف زمين مشخص است، UrtheCast قصد دارد به انسانها در برنامهريزي رويدادها براي پوششدهي توسط دوربين ايستگاه كمك كند.
ايستگاه فضايي در حال حاضر از دوربينهاي مجهزي برخوردار بوده اما آنها به مقاصد خاص مانند نظارت بر محصولات طراحي شدهاند. با دوربينهاي شركت UrtheCast افراد ميتوانند در هر زمان محل مورد نظر خود را مشاهده كنند.
اين شركت قصد دارد در آينده يك كد را منتشر كند تا سازندگان بتوانند بر اساس آن برنامههاي كاربري را براي استفاده از ويديوهاي اين دوربينها در مقاصد مختلف طراحي كنند. در حال حاضر سازمان ملل خواهان استفاده از اين دوربينها براي نظارت بر شرایط اضطراری انسانی است.
از ديگر كاربريهاي اين تصاوير ميتوان براي نظارت بر رشد محصولات، شهريسازي، آلودگي شهرها، اختلال نور و ديگر مسائل اشاره كرد.
انتهاي پيام