سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان اعلام كرد:

كاهش 30 درصدي مصرف سم و سمپاشي در باغات پسته

سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان اعلام كرد: بسياري از عوامل در طغيان و مقاومت آفات در باغ‌هاي پسته استان كرمان موثر بوده كه در سال‌هاي اخير موجب افزايش تعداد سم‌پاشي‌ها شده است البته امسال به دليل بهتر‌شدن شرايط اقليمي و فعاليت‌هاي انجام شده، مصرف سم و سمپاشي در باغات استان حدود 30 درصد كاهش يافته است.

سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان اعلام كرد: بسياري از عوامل در طغيان و مقاومت آفات در باغ‌هاي پسته استان كرمان موثر بوده كه در سال‌هاي اخير موجب افزايش تعداد سم‌پاشي‌ها شده است البته امسال به دليل بهتر‌شدن شرايط اقليمي و فعاليت‌هاي انجام شده، مصرف سم و سمپاشي در باغات استان حدود 30 درصد كاهش يافته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان در پي انتشار گزارشي مبني بر "شيوع آفت پسته و افزايش سم‌پاشي در باغات كرمان" كه به نقل از رييس اتحاديه تعاوني‌هاي پسته كرمان منتشر شده بود، توضيحاتي ارائه كرد.

متن كامل اين توضيحات بدين شرح است:

«بسياري از عوامل از جمله سيستم تك كشتي، خشكسالي، تغييرات اقليمي و آب و هوايي، كاهش منابع آبي و پايين رفتن عمق چاه‌هاي كشاورزي كه باعث افزايش PH و EC آب‌هاي موجود شده است، گرم‌شدن سريع و زود هنگام تابستان و كاهش يا عدم وجود سرماي زمستانه، عدم رعايت دقيق زمان سم‌پاشي، كاليبره نبودن سم‌پاش‌ها، وجود باغ‌هاي رها‌شده، عدم رعايت نكات فني در حين سم‌پاشي، سم‌پاشي‌هاي بي‌رويه و غيرضروري و استفاده از سموم غيرمجاز، ممنوع، قاچاق و پرخطر از عوامل موثر در طغيان و مقاومت آفات در باغ‌هاي پسته استان بوده است كه در سال‌هاي اخير موجب افزايش تعداد سم‌پاشي‌ها شده است.

با اين حال در سال جاري به دليل بهتر‌شدن شرايط اقليمي و فعاليت‌هاي انجام شده تعداد سم‌پاشي‌ها و ميزان مصرف سم نسبت به دو سال گذشته كاهش يافته است.

سموم توصيه شده توسط كارشناسان حفظ نباتات ابتدا توسط محققين موسسه پسته كشور يا موسسه بررسي آفات طي سال‌هاي متوالي آزمايش كه پس از تاييد به سازمان حفظ نباتات اعلام مي‌شود و سازمان مربوطه از طريق كتاب فهرست سموم مجاز به تمامي استان‌هاي كشور اعلام مي‌گردد. در ضمن كتاب مذكور هر سه سال يك‌بار تجديد نظر و سموم جديد ثبت شده به آن اضافه مي‌شود.

هنگام ورود هر نوع سم به كشور از نمونه‌هاي مذكور نمونه‌برداري شده و در صورت قابل قبول بودن، توزيع مي‌‌شوند. از سموم توليد داخل كشور نيز به طور تصادفي نمونه‌برداري مي‌‌شود و در صورتي كه كيفيت آن با استاندارد FAO مطابقت نداشته باشد، از ورود و توزيع آن به بازار مصرف جلوگيري به عمل خواهد آمد.

همچنين از نمونه‌هاي سم موجود در بازار به‌طور تصادفي نمونه‌برداري انجام و براي آزمايش‌هاي كنترل كيفي به آزمايشگاه سازمان حفظ نباتات (آزمايشگاه مرجع كشور) ارسال مي‌شود و در صورت غيرقابل قبول‌بودن از بازار جمع‌آوري مي‌شود و شركت توليد‌كننده و يا وارد‌كننده موظف به پاسخ‌گويي هستند.

كارشناسان حفظ نباتات مديريت‌هاي جهاد كشاورزي شهرستان‌هاي تابعه و مراكز خدمات نسبت به امور مربوطه به كشاورزان هم‌چنان پاسخ‌گو هستند، اين درحالي است كه براساس مصوبه‌ي وزارت جهاد كشاورزي مشاوره، نظارت، بازديد و توصيه به عهده بخش خصوصي (كلينيك‌هاي گياه‌پزشكي و شركت‌هاي خدمات مشاوره‌اي) گذاشته شده است.

براي ياري‌ رساندن به كشاورزان و در دسترس بودن كارشناس، تعداد 300 كارشناس ناظر گياه‌پزشك نظارت بر باغ‌ها را به عهده داشته كه تعداد سمپاشي در اين باغ‌ها نيز كاهش يافته است.

براي ارائه بهتر خدمات بخش خصوصي به كشاورزان تاكنون تعداد 36 كيلينيك گياه‌پزشكي در استان تاسيس و بهره‌‌وري شده است.

اين سازمان ايجاد تسهيلات براي كلينيك‌هاي گياه‌پزشكي به منظور به‌كارگيري كارشناسان متخصص گياه‌پزشكي جهت نظارت بر باغ‌ها و مزارع و همچنين تشكيل شركت‌هاي خدمات مشاوره‌اي كشاورزي در مراكز خدمات جهت ارائه‌ي مشاوره و بازديد از مزارع و باغات ار از ديگز اقدامات انجام شده در اين زمينه عنوان كرد.

دسته‌بندي كشاورزان و ارسال 370 پيامك به كشاورزان در رابطه با زمان دقيق و نحوه‌ي صحيح مبارزه با آفات، بيماري‌ها و علف‌هاي هرز، درج 580 اطلاعيه در سايت سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان به آدرس www.agriahad.ir جهت اطلاع‌رساني و نصب 57 بنر با متن توصيه‌هاي حفظ نباتات در معابر عمومي شهرستان‌هاي استان و اجراي برنامه‌هاي راديويي و تلويزيوني در خصوص مصرف بهينه سموم، مبارزه تلفيقي، مبارزه بيولوژيك و استفاده از خدمات كارشناسان و نيز برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي جهت بالا‌بردن آگاهي كشاورزان در تمام شهرستان‌ها و مراكز استان از جمله فعاليت‌هايي است كه سازمان جهاد كشاورزي كرمان انجام داده است.

طبق اعلام اين سازمان پايلوت IPM در سطح 60 هكتار باغ پسته اجرا شده و كميته سم در استان و شهرستان‌ها با حضور فرمانداران، بخشداران، تعزيرات، ادارات بازرگاني و نظام مهندسي كشاورزي فعال شده است.

همچنين بازديد مستمر از فروشگاه‌هاي سم و برخورد قانوني با فروشگاه‌هاي متخلف و جمع‌آوري سموم ممنوع و قاچاق صورت مي‌گيرد و بر مبارزه بيولوژيك و غيرشيميايي تاكيد مي‌شود.

در سال جاري به دليل انجام و اجراي فعاليت‌هاي فوق مصرف سم و سمپاشي در باغات استان حدود 30 درصد كاهش يافته است".

اين درحالي است كه سه نفر از باغداران بزرگ كرمان در گفت وگو با خبرنگار ايسنا وجود آفت و مبود سم مناسب براي مقابله با آن را مشكل توليد امسال و سال گذشته عنوان كرده و از نبود رسيدگي براي معرفي سم متناسب براي مقابله و عدم رسيدگي مسئولان گلايه كرده‌ و تهديد سلامتي اهالي روستاهاي اين منطقه را به دليل افزايش سم‌پاشي هشدار داده‌اند.»

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91062816894
  • خبرنگار : 71251