مدیرعامل سازمان آتشنشانی رشت گفت: ساخت و ساز اصولی، احیا در بافت فرسوده شهر رشت، وجود خیابانهای استاندارد و ... لازمه رسیدن به استانداردهای شهر ایمن است.
مهندس «محمدعلی رفیعی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه گیلان، با بیان اینکه شهر ایمن شهریست که همه خطرات احتمالی آن شناسایی و اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش خسارات احتمالی آن وجود داشته باشد، اظهار کرد: در شهر ایمن باید در صورت وقوع بحران، راهکارهای مقابله با حوادث در حداقل زمان برای ادامه حیات به ریتم عادی زندگی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهر رشت به لحاظ ایمنی شهری ایمن نیست، ادامه داد: برای رسیدن به استانداردهای شهر ایمن باید موارد فراواني از جمله ساخت و تجهیز ایستگاههای آتشنشانی، ساخت و ساز اصولی، احیا در بافت فرسوده شهر رشت، وجود خیابانهای استاندارد، تهیه تجهیزات مدرن برای سازمان امدادی و ... رعايت شود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی رشت عدم وجود مدیریت واحد شهری، نداشتن مدیریت بحران سیستماتیک در سازمانهای امدادی و خدماتی، عدم وجود سازوکارهای مناسب براي مقابله با برخی حوادث نظیر سیل، طوفان، زلزله، بافت فرسوده شهر رشت و نيز وجود بزرگترین بازار اقتصادی شمال کشور بدون حداقل موارد ایمنی را عوامل موثر در ایجاد بحران رشت دانست.
وی نقاطی چون حاشیه رودخانههای گوهررود و زرجوب را در مقابل سیل آسیبپذیر برشمرد و افزود: محلههای قدیمی و بافتهای فرسوده شهر رشت از جمله محلههایی مانند دباغیان، ساغریسازان، چمارسرا و خمیران زاهدان در مقابل زلزله و همچنین بازار شهر رشت نیز در برابر آتشسوزی آسیبپذیر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پدافند غیرعامل مجموعه اقداماتی است که پيش از خطر و در هنگام بروز هرگونه تهدید طبیعی و غیرطبیعی (مانند جنگ) سبب کاهش خسارات در سطح شهر و جامعه میشود.
رفیعی افزود: با تمهیدات پدافند غیرعامل که همان آمادگی در مدیریت بحران است، میتوان توانایی ایجاد شرایط مناسب براي پیشگیری و مقابله با حوادث را ایجاد کرد و افزایش داد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی رشت در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستهایی با محوریت پدافند غیرعامل در سازمان تحت مدیریت شما برای رشت لحاظ شده است، گفت: تکمیل و تجهیز اتاق بحران، برنامهریزی و تشکیل دبیرخانه پدافند غیرعامل، آموزش نیروهای ان.جی.او، انجام مانور آمادگی در مکانهای عمومی (پارکها، مساجد، معابر، محلات)، فرهنگسازی و آموزش همگانی(برای اقشار مختلف جامعه)، آموزش عمومی از رسانههای گروهی (رادیو، تلویزیون، اینترنت)، برنامهریزی و راهاندازی سیستم هشدار سریع از طریق اس.ام. اس و فراخوان نیروهای عملیاتی، تهیه و تدوین نشریات و بروشور در رابطه با حوادث شهری با گرایش پدافند غیرعامل، آموزش ویژه همشهریان در راستای تشکیل گروههای مداوم در محلات، برنامهریزی و برگزاری مانور آمادگی در برابر حوادث غیرمترقبه و نشت مواد شیمیایی و رادیو اکتیو، آموزش اطفای حریق به رانندگان تاکسی و شرکت واحد و نصب خاموشکننده داخل خودروهایشان، احداث سالن ورزشی چندمنظوره با تجهیزات کامل اداری و عملیاتی برای پشتیبانی از شهروندان در هنگام تخریبهای احتمالی در صورت بروز زلزله، سیل، انفجار و ... از این سیاستهاست.
مهندس رفیعی در خصوص پیشبینی عملکرد سازمان خود در صورت وقوع بحران با توجه به نوع بحران خاطرنشان کرد: چنانچه بحران از نوع آتشسوزی باشد نیروهای عملیاتی و ستادی سازمان آتشنشانی رشت با آمادگی کامل در هر ساعت از شبانهروز آماده عملیات هستند، همچنین در صورت بحران از نوع زلزله و سیل و سایر طبق تعریف مدیریت بحران، سازمان آتشنشانی به عنوان سازمان همکار همانند سایر ارگانها به وظیفه اصلی خود یعنی نجات جان افراد ميپردازد.
انتهاي پیام