نهاونديان:

بورس ارز نبايد صادركنندگان را محدود كند/بخش خصوصي راه‌ مقابله با تحريم را پيدا كرده است

رئيس اتاق بازرگاني ايران با بيان اين‌كه بورس ارز نبايد هيچ گونه محدوديت و اجباري براي صادركننده ايجاد كند،گفت:نبايد فشار گران شدن ارز به مصرف كنندگان وارد شود.

رئيس اتاق بازرگاني ايران با بيان اين‌كه بورس ارز نبايد هيچ گونه محدوديت و اجباري براي صادركننده ايجاد كند،گفت:نبايد فشار گران شدن ارز به مصرف كنندگان وارد شود.

او افزود:هر طرحي بايد شرايط ملتهب را به شرايط‌ آرام تبديل كند. امكانات ارزي، موجودي و درآمدي ارزي ما به خوبي امكان مديريت بازار ارز را مي‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد نهاونديان، امروز (يكشنبه) با تاكيد بر اين‌كه قيمت ارز به دليل عدم اجراي قانون به اين شكل افزايش يافته است، خاطرنشان كرد: قانون مقرر كرده بود كه تفاوت تورم داخلي و خارجي نشان داده شود كه اين اتفاق رخ نداد و فشار افزايش قيمت ارز روي بخش توليد وارد شد.

رييس اتاق ايران درباره راه اندازي بورس ارز در كشور با تاكيد بر اين‌كه وضعيت ارزي در 9 ماه گذشته وارد فاز جديد شده و با التهاباتي مواجه شده است، تصريح كرد: تميز دادن بين مسووليت خرد و كلان بايد در نظر گرفته شود. بخش خصوصي درباره مديريت بازار ارز وظيفه خود را به خوبي انجام داده و به عرضه ارز به بازار كمك كرده است.

او در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به برگزاري اجلاس غير متعدها در ايران گفت: برگزاري اين اجلاس باعث حضور پررنگ ايران در عرصه سياسي بوده و فرصت ميزباني اجلاس و رياست اين جنبش براي مدت سه سال موقعيت مناسبي براي دستگاه ديپلماسي كشور فراهم كرده است.

وي ادامه داد: اگر بتوانيم بخش خصوصي اين كشورها را به هم نزديك‌تر و نهادهاي اقتصادي مشترك ايجاد كنيم، بسياري از اهداف ما تحقق مي‌يابد.

او با بيان اين‌كه اتاق ايران پيشنهاد برگزاري اجلاس اتاق‌هاي غيرمتعهدها را ارائه كرده است، اظهار كرد: با توجه به شرايط فعلي، همه ما در بخش خصوصي مي‌دانيم يك وظيفه بيش از پيش براي حضور در عرصه بين المللي داريم. اين درحالي است كه اتاق توانسته از فرصت‌هايي كه در اختيار دارد حداكثر استفاده را به عمل آورد.

وي با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبري مبني بر تاكيد مجدد بر موضوع توانمندسازي بخش خصوصي، تصريح كرد: مقام معظم رهبري در ديدار با هيات دولت مجددا جايگاه بخش خصوصي در اقتصاد مقاومتي را تبيين كردند.

رييس اتاق ايران افزود: راه پيشرفت و ايستادگي براي دستيابي به اهداف اين است كه بخش خصوصي توانمند شود و اين توقع را داريم كه اركان نظام بحث توانمندسازي بخش خصوصي را در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني مدنظر قرار دهند.

نهاونديان با تاكيد بر اين‌كه پررنگ‌ترين محل براي تجلي بخش خصوصي حضور در بخش توليد است، گفت: بخش خصوصي در بحث توليد نيازمند توجه ويژه است. گزارش‌ها حاكي از آن است كه بعضي از بخش‌هاي توليدي به دليل محدوديت‌هاي شرايط بوجود آمده و تلاطم در بازار ارز نيازمند توجه ويژه و فوري هستند.

وي با بيان اين‌كه توجه به مسئله نقدينگي در كشور نيز بسيار مورد توجه مقام معظم رهبري است، بيان كرد: يكي از دلايل افزايش تورم در كشور مازاد نقدينگي در اقتصاد كلان و كمبود نقدينگي در بخش توليد است. اين موضوع دلايل بسياري دارد، اما قطعا چندين هزار ميليارد تومان اضافه برداشت بانك مسكن به دليل پروژه مسكن مهر موجب كاهش تخصيص تسهيلات در بخش به طور مثال صنعت كشور مي‌شود.

او در چهاردهمين جلسه هيات نمايندگان اتاق ايران با تاكيد بر اين‌كه اگر در حمايت از بخش توليد كشور جدي هستيم، بايد يك فرصت تنفسي براي بخش توليد كشور فراهم شود، گفت: همه دولت‌ها در بحران‌ها كمك ويژه به بخش خصوصي را در دستور كار قرار مي‌دهند. در ايران نيز سيستم واكنش سريع بايد در دستور كار دولت براي كمك به واحدهاي توليدي قرار گيرد. موضوع فشارهاي بيروني است كه باعث ناتواني بخش توليد شده است.

رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: وقتي هدفمندي‌ يارانه‌ها در فاز اول انجام مي‌شود، پرداخت نقدينگي به بخش مصرف تعلق مي‌گيرد، اما پرداخت 30 درصد به توليد هزاران اما و اگر دارد.

وي ادامه داد: بخش خصوصي راه‌هاي مقابله با تحريم را پيدا كرده و توانسته كالاي مورد نياز را وارد كشور كند. از اين رو هر طرحي در مديريت بازار ارز مستلزم باز بودن دست بخش خصوصي است.

نهاونديان درباره وضعيت موديان مالياتي كه ممنوع الخروج شده‌اند، گفت: سازمان مالياتي در بحث ممنوع الخروج كردن موديان مالياتي با مراجعه و تقسيط اين مشكل را براي فعالان بخش خصوصي برطرف كرده است.

رييس اتاق ايران در پايان گفت: از سه قوه قضاييه، مجريه و مقننه خواستاريم با استراتژي مشخص تحريم‌ها را به فرصت‌ها تبديل كرده و اقتصاد مقاومتي را به كاميابي برسانند.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91062615112
  • خبرنگار :