مديركل محيط زيست استان تهران از الزامي شدن نصب سيستمهاي مهپاش تا پايان سال جاري در تمامي واحدهاي معدني شن و ماسه استان خبر داد.
دكتر رسولعلي اشرفيپور روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به دستور جلسه امروز كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران، گفت: در اين جلسه موضوع بكارگيري سيستمهاي مهپاش مطرح و مقرر شد همانگونه كه توسعه فضاي سبز موجب تلطيف آب و هوا ميشود، سيستمهاي مهپاش نيز بر اساس تكنيك روز خود ضمن صرفهجويي در مصرف آب، در صورتي كه در سطح گسترده مورد استفاده قرار گيرد، موجب تلطيف شرايط هوا همانند فضاي سبز ميشود.
وي افزود: بر اين اساس مقرر شد در گام اول با شهرداريهاي استان به خصوص شهرداري تهران مكاتباتي انجام شود و بخشهاي خدمات شهري شهرداريها با شركتهاي توليدكننده و فروشنده سيستمهاي مهپاش و ساير تكنيكهاي روز در ارتباط با استفاده و پاشش آب نشستهاي كارشناسي برگزار شود.
مديركل محيط زيست استان تهران تصريح كرد: در فاز اول استفاده از اين سيستمها در سطح كارگاههايي كه فعاليت عمراني دارند و موجب ايجاد غبار ميشوند، مورد استفاده قرار ميگيرد، چرا كه به نظر ميرسد تكنيك مهپاش كارايي بسيار مناسبتري از روشهاي سنتي آبپاشي با شلنگ در سطح كارگاههاي عمراني داشته باشد.
اشرفيپور افزود: استفاده از اين سيستمها در گام بعدي در سطح گستردهتر براي شستوشوي خيابانها، زدودن گرد و غبار از فضاي سبز شهري و تلطيف شرايط آب و هوايي مورد استفاده قرار ميگيرد.
مديركل محيط زيست استان تهران به مصوبه الزام واحدهاي معدني شن و ماسه استان تهران در خصوص استفاده از سيستمهاي مهپاش اشاره كرد و گفت: بر اين اساس مقرر شد تا پايان سال 91، تمامي اين واحدها به سيستمهاي مهپاش مجهز شده و از ابتداي سال آينده استفاده از اين سيستمها براي اين واحدها الزامي است.
120 هزارهكتار فضاي سبز جديد به استان تهران افزوده ميشود
وي موضوع مقابله با پديده بيابانزايي را يكي ديگر از دستور جلسههاي امروز كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران عنوان كرد و گفت: در اين جلسه مديركل منابع طبيعي استان ضمن توضيح در خصوص توسعه فضاي سبز برون شهري استان تهران، گفت: هماكنون سطح فضاي سبز برون شهري استان اعم از طبيعي و دستپاش حدود 60 هزار هكتار است كه با استاندارد جهاني هشت دهم هكتار به ازاي هر نفر، با توجه به اينكه 19 درصد جمعيت كشور در استان تهران سكونت دارد، نزديك است. اين در حاليست كه سطح سرانه فضاي سبز كشور هماكنون دو دهم هكتار به ازاي هر نفر است.
مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اينكه اقدامات صورت گرفته براي مقابله با پديده بيابانزايي خوب بوده اما كافي نيست، گفت: اداره كل منابع طبيعي استان تهران طرح جنگلكاري 120 هزار هكتاري استان را در دستوركار قرار داده كه قرار است اين توسعه فضاي سبز در مناطق شمال و شمال شرق تهران انجام شود كه بر اين اساس انتظار ميرود كه اجراي اين طرح در طول برنامههاي پنجم و ششم توسعه ادامه يابد كه بدينترتيب سطح فضاي سبز درون شهري به سه برابر ميزان فعلي افزايش مييابد.
اشرفيپور با تاكيد بر اينكه قطعا توسعه اين ميزان فضاي سبز با اعتبارات دولتي زمانبر است، گفت: كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران در جلسه امروز خود مصوب كرد كه توسعه 120 هزار هكتار فضاي سبز جديد در استان با همكاري شركت شهركهاي صنعتي و انجمن شن و ماسه استان و در ادامه تعهدات اين بخشها به صورت تجميع شده انجام شود.
اجراي پروژه ترسيب كربن در 80 هزار هكتار از اراضي بياباني جنوب غرب تهران
كانون بحراني بيابانزايي در استان تهران نداريم
وي به پروژه ترسيب كربن در استان تهران اشاره كرد و به ايسنا گفت: بر اين اساس اين پروژه كه توسط اداره كل منابع طبيعي استان تهران در 80 هزار هكتار از اراضي بياباني جنوب غرب تهران در حوزه شهرستان ملارد با بهرهگيري از تسهيلات سازمان ملل و اعتبارات ملي و استاني و مشاركت مردم بومي در حال انجام است.
مديركل محيطزيست استان تهران با اشاره به اينكه استان تهران عليرغم نيمه خشك و بياباني بودن كانون بحراني بيابانزايي ندارد، خاطر نشان كرد: با اجراي اين پروژهها بتوانيم در كاهش ميزان آلايندههاي هواي تهران تاثيرگذار باشيم.
وي يكي ديگر از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز را ارتقاي توليد سوخت عنوان كرد و گفت: در جلسه امروز مديرعامل پالايشگاه نفت شهيد تندگويان اعلام كرد كه روزانه 6.5 ميليون ليتر بنزين با اكتان مناسب در سطح يورو4 و 8.5 ميليون ليتر گازوئيل با گوگرد زير 10 PPM و منطبق با استاندارد يورو 5 هماكنون توليد ميشود كه در سطح استان تهران به خصوص شهر تهران در حال توزيع است. از سوي ديگر ساير پالايشگاههاي كشور خصوصا شازند اراك نيز موضوع ارتقاي توليد بنزين را در دستور كار دارد كه بدينترتيب بنزين با استاندارد مناسب در كشور به زودي به صورت سراسري توليد ميشود.
انتهاي پيام