واكنش‌ها به تظاهرات مسلمانان در اعتراض به فيلم موهن آمريكايي

با ادامه موج اعتراض‌هاي مردمي در كشورهاي اسلامي عليه فيلم موهن به مقدسات اسلامي، نهادها، سازمان‌ها و مقام‌هاي بين‌المللي با محكوم كردن انتشار اين فيلم حفظ امنيت اماكن‌ ديپلماتيك را خواستار شدند.

با ادامه موج اعتراض‌هاي مردمي در كشورهاي اسلامي عليه فيلم موهن به مقدسات اسلامي، نهادها، سازمان‌ها و مقام‌هاي بين‌المللي با محكوم كردن انتشار اين فيلم حفظ امنيت اماكن‌ ديپلماتيك را خواستار شدند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، به دنبال موج گسترده اعتراض مسلمانان عليه فيلم آمريكايي ـ صهيونيستي اهانت آميز به پيامبر اسلام (ص)، شوراي امنيت با صدور بيانيه‌اي حمايت از هيات‌هاي ديپلماتيك آمريكايي و ديگر كشورها را خواستار شد.

اين شورا حمله به سفارتخانه‌هاي آمريكا و برخي كشورها را به شدت محكوم كرده و اعلام كرده است كه اين گونه اقدامات به هيچ وجه توجيهي ندارد.

در بيانيه شوراي امنيت با اعلام اينكه اماكن ديپلماتيك در هيچ يك از كشورهاي عضو سازمان ملل نبايد مورد تعدي قرار گيرد، از وقوع حوادث اخير و حمله به برخي هيات‌هاي ديپلماتيك در كشورهاي مسلمان به شدت ابراز نگراني شده است.

شوراي امنيت مسئوليت حمايت از سفارتخانه‌ها و هيات‌هاي سياسي را به عهده كشورهاي ميزبان اين هيات‌ها دانست و از مردم نيز خواسته تا خويشتنداري پيشه كنند.

كاترين آشتون، مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا نيز حمله به اماكن ديپلماتيك و سفارتخانه‌هاي آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي را به شدت محكوم كرد و مسئوليت حمايت از ديپلمات‌ها را به عهده مسئولان كشورهاي ميزبان دانست.

وي در اين بيانيه آورده است: نبايد خشونت وسيله‌اي براي حل و فصل اختلافات سياسي قرار گيرد و ما از همگان مي‌خواهيم تا خويشتنداري و عقلانيت پيشه كنند.

ميت رامني، كانديداي جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا نيز با انتقاد از انتشار فيلم موهن به ساحت پيامبر اكرم (ص)، تاكيد كرد كه آمريكا بايد در تعامل با مصر بيشتر احتياط كند.

وي همچنين حمله به سفارتخانه‌هاي آمريكا در برخي كشورهاي اسلامي را محكوم كرد.

آنگلا مركل، صدراعظم آلمان و گوئيدو وستروله، وزير امور خارجه اين كشور نيز حمله به سفارتخانه آلمان و آمريكا در سودان را محكوم كردند و حمايت از هيات ديپلماتيك آلمان در اين كشور را خواستار شدند.

مركل در سخناني عنوان داشت: ما به عقيده ملت‌ها و اديان مختلف احترام مي‌گذاريم اما با تندروي‌هاي ديني برخورد خواهيم كرد و اجازه نمي‌دهيم كه هيچ چيز امنيت ديپلمات‌هاي ما را به خطر بياندازد.

وستروله نيز در كنفرانسي مطبوعاتي در مقر وزارتخارجه آلمان گفت: ما انتشار فيلم موهن به مقدسات اسلامي را محكوم مي‌كنيم اما در عين حال تاكيد مي‌كنيم كه اين گونه مسائل نمي‌تواند توجيهي براي حمله به سفارتخانه آلمان باشد.

وي همچنين در تماسي تلفني با سفير آلمان در خارطوم، تازه‌ترين وضعيت ناآرامي‌ها را بررسي كرد.

از سوي ديگر محمد مرسي، رئيس جمهوري مصر در سخناني بار ديگر انتشار فيلم اهانت آميز به مقدسات اسلامي را محكوم كرد و از دولت آمريكا خواست تا كساني را كه به مقدسات ديگر اديان توهين مي‌كنند مورد پيگرد قرار دهد.

وي در كنفرانسي مطبوعاتي در ايتاليا گفت: كاركنان سفارتخانه‌ها مهمان ما هستند و احترام به آنها وظيفه همگان است اما در عين حال انتشار چنين فيلم‌هايي براي ما قابل قبول نيست.

مرسي ادامه داد: نمي‌شود مسئوليت انتشار اين فيلم را به عهده دولت آمريكا دانست اما آمريكا بايد توهين كنندگان به ديگر اديان را مورد پيگرد قرار دهد.

يوسف القرضاوي، رئيس اتحاديه علماي مسلمين نيز در خطبه‌هاي نماز جمعه دوحه گفت: آمريكا مسئول توليد و انتشار چنين فيلم‌هايي نيست و نبايد به سفارتخانه‌ها و اماكن ديپلماتيك حمله كرد.

القرضاوي در عين حال با محكوم كردن انتشار چنين فيلم‌هايي از مسلمانان خواست تا به اعتراض‌هاي خود ادامه دهند اما از انجام اقدامات خشونت آميز بپرهيزند.

هيات علماي مسلمين لبنان و عراق نيز هركدام در بيانيه‌اي جداگانه انتشار فيلم اهانت آميز به پيامبر اسلام (ص) را محكوم كردند.

بشار الراعي، سراسقف ماروني لبنان نيز با محكوم كردن انتشار اين فيلم گفت: اين فيلم نه تنها توهين به اسلام تلقي مي‌شود بلكه توهين به همه ماست و ما خواستار توقف پخش آن هستيم.

حزب الله لبنان نيز در بيانيه‌اي از تمامي مسلمانان خواست با برگزاري تظاهرات اعتراضي و راهپيمايي خشم خود را از انتشار فيلم مذكور نشان دهند.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، واکنش‌های خشونت‌آمیز در کشورهای اسلامی نسبت به نمایش اين فیلم را محکوم کرد.

اردوغان که برای دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌هاي اوکراین به این کشور عزیمت کرده، با محکوم کردن این فیلم و محکوم کردن اهانت به پیامبر اسلام(ص) گفت: اهانت به دین نباید دلیلی برای حمله به انسان‌ها باشد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91062514251
  • خبرنگار : 71430