پيام‌هاي جداگانه سبحاني، جوادي آملي و وزير علوم به مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان

آيت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی در پيامی به چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان ضمن برشمردن برخی از ويژگی‌های قرآن كريم، اين كتاب الهی را كتاب قرن‌ها و زمان‌های بی‌نهايت معرفی كرد.

آيت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی در پيامی به چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان ضمن برشمردن برخی از ويژگی‌های قرآن كريم، اين كتاب الهی را كتاب قرن‌ها و زمان‌های بی‌نهايت معرفی كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به تبریز، متن پيام اين مرجع تقليد به شرح زير است:

«بسم الله الرحمن الرحيم

در ميان دلايل پيامبران و معجزات تصديق‌آفرين آنان، قرآن مجيد از دو ويژگی خاص برخوردار است:

1ـ نورافكنی و ايمان‌آفرينی قرآن به يك زمان و يا به يك امت مخصوص نبوده بلكه پيوسته تا روز رستاخيز نورپاش و رهنماست و گذشت زمان و دگرگونی تمدن‌ها در رهبری آن تاثير را ندارد.

در حالی كه اين ويژگی در معجزات پيامبران پيشين وجود ندارد و از معجزات نه‌گانه حضرت موسی (ع) و يا معجزات حضرت مسيح (ع) فقط گروه معاصر و اندكی پس از آنان بهره‌مند بودند و اگر قرآن از آنها ياد نمی‌كرد چه بسا قسمت اعظم آنها از حافظه زمان پاك می‌گشت.

در اين جا اين سوال مطرح است. چرا معجزات آنان موقت ولی دليل نبوت پيامبر اسلام جاودان و پيوسته است؟ پاسخ اين سوال روشن است. اين نوع تفاوت در دلايل، از ماهيت رسالت آنان سرچشمه می‌گيرد زيرا نبوت آنان پيوسته نبوده و از اين جهت معجزات آنان نيز همرنگ دعوت آنان شده است ولی رسالت خاتم و دعوت جاودان او تا روز رستاخيز، در گرو اعجاز جاودان است تا برهان نبوت در هر زمان در اختيار ملل جهان قرار گيرد.

2ـ ويژگی دوم قرآن، نهايت‌ناپذيری آن است. با اينكه متجاوز از چهارده قرن است كه پژوهشگران روی مفاهيم و حقايق قرآن كار می‌كنند هنوز جای تحقيق باقی است، تو گويی قرآن بسان طبيعت است كه هر چه بشر روی آن كار كند هر روز بر حقايق تازه‌ای دست می‌يابد.

مردی از امام صادق(ع) پرسيد: چرا تلاوت قرآن، از طروات آن نمی‌كاهد، پيوسته بالنده و تازه است؟

امام در پاسخ فرمود: نكته آن اين است كه قرآن برای زمان محدود و گروه خاص فرستاده نشده است، از اين نظر در همه زمان‌ها و نزد همه ملل جهان تا روز رستاخيز درخشند است.

در پايان از جهاد دانشگاهی و مسئولان محترم استان آذربايجان‌شرقی و شهر تبريز، سپاسگزارم كه چنين فضای روحانی و قرآنی را پديد آورده و از اين طريق به نشر قرآن و گسترش آموزش آن در ميان جوانان كمك شايان تقدير نموده است.»

آيت‌الله جوادی آملی نيز در پيامي تصويری به اين مسابقات گفت: قرآن شفاست، برای اين‌كه می‌خواهد جامعه برين بسازد و نه تنها خاورميانه بيدار را به مقصد برساند، بلكه جهان خفته را بيدار كند و آن‌ها را به مراحل ياد شده برساند.

به گزارش ايسنا، متن اين پيام به اين شرح است:«أعوذ بالله من الشيطان الرجيم. بسم الله الرحمن الرحيم.

الحمدلله رب العالمين و صلی‌الله علی جميع الأنبياء و المرسلين و الأئمة الهداة المهديين سيما خاتم الأنبياء و خاتم الاولياء(عليهما آلاف التحیّة و الثناء) بهم نتولی و من أعدائهم نتبرءُ الی الله

مقدم شما مهمانان بزرگوار، علاقه‌مندان به قرآن و عترت و متسابقان قرآنی را گرامی می‌داريم و از حضور فرهيختگان داخل و خارج حق‌شناسی می‌كنيم.

برای معرفی قرآن كريم از دو عامل اساسی بايد استفاده كرد؛ يكی قرآن ناطق و ديگری قرآن صامت. قرآن صامت همين كتاب الهی و آسمانی است كه جوامع بشری در محضر او هستند. قرآن ناطق اهل بيت عصمت و طهارت‌اند كه حديث معروف ثقلين از وجود مبارك رسول گرامی عليه و علی آله آلاف التحية و الثناء آنان را عِدل قرآن كريم معرفی كرد.

در ايام سالگرد ششمين امام معصوم پيروان اهل بيت (ع) هستيم؛ وجود مبارك امام صادق صلوات الله و سلامه عليه كه بسياری از ائمه اهل سنت از محضر آن حضرت استفاده‌ها بردند و مستفيض شدند، مانند ساير اعضاء اهل بيت(ع) قرآن ناطق است و سهم تعيين‌كننده‌ای در معرفی قرآن كريم دارد.

خداوند قرآن را گذشته از اين‌كه به نور و فارق بين حق و باطل معرفی كرد، قرآن را به عنوان شفا نيز به ما معرفی كرده؛ نه به عنوان دارو و دوا، بلكه به عنوان شفا؛ نفرمود «و ننزل من القرآن ما هو دواء للناس»، فرمود: «وَ نُنَزّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَ رَحْمَةٌ؛ و ما آنچه را براى مومنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل می‌كنيم».(اسراء/ 82)

واژه مرض بيش از 12 بار در قرآن كريم ذكر شد و همه اين 12 بار يا بيش از 12 بار مربوط به مرض‌های اعتقادی، سياسی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی و مانند آن است كه اگر جامعه‌ای بخواهد متمدن بشود، بايد بداند كه تمدن او در تدين اوست و اگر تدين نبود اين بيماری‌های فراگير، او را در هم می‌كوبد.

اين كه قرآن كريم مرض را معرفی كرد و بعد فرمود قرآن شفاست، برای اين است كه می‌خواهد جامعه برين بسازد و نه تنها خاورميانه بيدار را به مقصد برساند بلكه جهان خفته را بيدار كند، اولا و آن‌ها را به مراحل ياد شده برساند، ثانيا زيرا بارها فرمود اين كتاب «ذكراً للبشر»، «نذيرا للعالمين» و «رحمة للعالمين» است. شما دو اصل همگانی و هميشگیِ دوام و كليت را در آغاز و انجام اين كتاب مشاهده می‌كنيد. اين قرآن كلی است و دائم؛ همگانی است و هميشگی؛ برای هر نسل در هر عصر و مصر؛ اين كتاب بايد داروی جهانی و شفای جهانی باشد.

در مورد مرض سياسی در سوره مباركه مائده به وجود مبارك رسول گرامی (عليه و علی آله آلاف التحية و الثناء) فرمود: «فَتَرَى الَّذِينَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ یُسَارِعُونَ فِيهِمْ یَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ فَعَسَى اللّهُ أَن یَأْتِیَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِندِهِ فَیُصْبِحُواْ عَلَى مَا أَسَرُّواْ فِی أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ؛ می‌بينى كسانى كه در دل‌هايشان بيمارى است در دوستى با آنان شتاب می‌ورزند، می‌گويند می‌ترسيم به ما حادثه ناگوارى برسد اميد است خدا از جانب خود فتح منظور يا امر ديگرى را پيش آورد تا در نتيجه آنان از آنچه در دل خود نهفته داشته‏‌اند پشيمان گردند». (مائده/ 52) فرمود: نظام اسلامی مستقر شد؛ حكومت اسلامی مستقر شد؛ رهبر مسلمانان حكومت را به دست گرفت ولی عده‌ای ارتباط‌شان با بيگانه است و منتظرند ببينند بيگانه چه می‌گويد؛ منتظرند نقطه ضعفی در داخله حوزه اسلامی رخنه كند و اين‌ها فوراً گزارش دهند. فرمود آن‌ها كه مرض سياسی دارند آن‌ها كه مرض اخلاقی دارند، اين‌ افراد ارتباط‌شان با بيگانه است؛ می‌گويند شايد نظام اسلامی فروپاشيد؛ شايد جامعه اسلامی آسيب ديد؛ ما چرا ارتباط‌مان را با بيگانه‌ها قطع كنيم. خداوند اين مرض سياسی را در سوره مائده مشخص كرده است.

شما عزيزانی كه از كشورهای ديگر آمده‌ايد الان مستحضريد كه به بركت نظام الهی، خاورميانه بيدار شده است. اين بيداری را بايد ارج نهاد؛ مبادا ديگری دوباره اين ملت بيدار را بخواباند يا بيجا ببرد. فرمود گرايش به كفار، گرايش به بيگانگان مرض است و قرآن برای شفای اين مرض آمده است. استقلال صحت است. امنيت صحت است. امانت صحت است. آزادی صحت است. طهارت و عقل و عدل صحت است؛ سلامت است؛ آسايش است؛ آرامش است و ارتباط با بيگانه مرض است. اين مرض را قرآن شفا می‌دهد. شفای او به اين است كه موحدانه به سر ببريد؛ بگوييد نه شرق و نه غرب.

من مجددا مقدم شما مهمانان بزرگوار را، متسابقان را، ارج می‌نهم. از همه كسانی كه در برگزاری اين مسابقه وزين تلاش و كوشش كرده‌اند، سپاس‌گزاريم. از خدای سبحان مسئلت می‌كنيم كه اجر همه شما را در سايه عنايت ولی‌اش مضاعف و دعای ولی عصر (عج) را شامل همه شما قرار بدهد تا پيروزمندانه با قرآن همراه باشيد و با دست پر به كشورهايتان برگرديد و ضمن ارج نهادن به اين بيداری اسلامی، مبلغ الهی باشيد تا روزی برسد كه اين نظام‌های الهی و صاحب اصلی و اصيلشان برگردد.

پروردگارا اين ادعيه را در حق همه مستجاب بفرما. نظام ما، رهبر ما، مراجع ما، ملت و مملكت ما را در سايه ولی‌ات حفظ بفرما. روح مطهر امام راحل (ره) و شهدای انقلاب و جنگ را با انبيا محشور بفرما. خطر بيگانگان، مخصوصا استكبار و صهيونيست را به خود آنها برگردان. مسلمانان مظلوم فلسطين و ساير كشورهای ستمديده را از سلطه بيگانگان نجات مرحمت بفرما. پايان امور همه را به خير و سعادت ختم بفرما.

غفرالله لنا و لكم و السلام عليكم و رحمة‌الله و بركاته.»

وزير علوم، تحقيقات و فناوری نيز در پيامی به چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان گفت: دانشجويان مسلمان در همه كشورهای اسلامی و به ويژه دانشجويان مسلمان ايرانی تحت تاثير انقلاب اسلامی مسئوليت خطير روشنگری و راهنمايی اقشار مختلف مردم به خصوص جوامع دانشگاهی را بر عهده دارند.

به گزارش ایسنا، متن پيام كامران دانشجو به شرح زير است:

«سلام و احترام و ارادت خود را به دانشجويان مسلمان حاضر در چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن‌ كريم كه از داخل و خارج كشور در استان ديانت و سياست، آذربايجان و تبريز ولايت‌مدار توفيق شركت در والاترين مسابقه را بر اساس فرمان «فاستبقوا الخيرات» يافته‌‌اند، تقديم می‌دارم.

قرآن كتاب انسان‌سازی و انسان اشرف مخلوقات الهی است. بالاترين بازدهی و بهره‌وری از اين صنعت برتر آفرينش، مشروط به قرائت و فهم مفاهيم مندرج در كتاب‌ هدايت و منوط به اجرای اوامر و ترك نواهی و عمل به مجموع رهيافت‌های فردی و اجتماعی زيست انسانی در قرآن اعم از عبادی، اقتصادی، سياسی و فرهنگی و ساير ساحت‌های حيات بشری است. «وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ یَابِسٍ إِلاَّ فِی كِتَابٍ مُّبِينٍ» سوره انعام آيه 59

قرائت مقدمه معرفت و علم ديباچه عمل است و البته هرچه مراتب علم و معرفت بالاتر باشد زمينه هدايت و نيل به سعادت بشر بيشتر فراهم است.

از اين رو شما عزيزان كه به فضيلت دانش آراسته‌ايد با حضور در مجامع قرآنی به ويژه مسابقات بين‌المللی قرآن‌ كريم، بيشتر و بهتر از سايرين می‌توانيد به عنوان الگوی اجتماعی، راهنمای علم و عمل به قرآن در عالی‌ترين و كامل‌ترين سطح آن باشيد. قرن حاضر، قرن قرآن و قرن بيداری اسلامی در اقصا نقاط جهان است و دانشجويان مسلمان در همه كشورهای اسلامی و به ويژه دانشجويان مسلمان ايرانی تحت تاثير انقلاب اسلامی و انديشه‌های تابناك بنيانگذار جمهوری اسلامی و متأثر از تعاليم عاليه قرآنی، مسئوليت خطير روشنگری و راهنمايی ديگر اقشار اجتماعی به خصوص جوامع دانشگاهی را بر عهده دارند و اين رسالت الهی آن‌هاست. «الَّذِينَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» سوره احزاب آيه 29

از خداوند متعال توفيقات روزافزون شما عزيزان دانشجو را در همه عرصه‌های زندگی به ويژه فعاليت‌های علمی و پژوهشی با بهره‌گيری از معارف قرآن و تحت توجهات حضرت صاحب‌الزمان (عج) و زعامت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مسالت دارم و موفقيت يكايك شما دانشجويان عزيز را در مسابقات بين‌المللی قرآن كريم آرزو می‌كنم.»

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91062112957
  • خبرنگار :