«معاونت توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد: عليرغم اعمال سيستمهاي كنترل سطح زير كشت، برخي كشاورزان در خارج از چارچوب سهميه ابلاغي اقدام به كشت محصول ميكنند.»
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي در پي انتشار گزارشي مبني بر اينكه "وزارت كشاورزي اجباري براي رعايت الگوي كشت ندارد" كه به نقل از رييس اتحاديه سيبزميني كاران منتشر شده بود، توضيحاتي ارائه كرد.
متن كامل اين توضيحات به شرح زير است:
«برنامه كشت محصول سيبزميني با لحاظ كردن نياز داخل و صادرات در قالب پروژههاي بلندمدت (برنامه پنج ساله) تدوين شده و همه ساله و در فصول مختلف به قطبهاي توليد كشور ابلاغ ميشود.
برنامه توليد ابلاغي در راستاي ايجاد تعادل نسبي بين توليد و عرضه محصول در بازار است. با توجه به اينكه توليد در فضاي باز صورت ميگيرد، بنابراين ميزان توليد تحت تاثيرعوامل محيطي نامساعد نظير سرما، گرما، يخبندان، تگرگ و ... و عوامل محيطي مساعد مانند هواي مطلوب، بارندگي يا پراكنش مناسب و ... قرارگرفته و كاهش و يا افزايش توليد دور از انتظار نيست. همچنين عليرغم اعمال سيستمهاي كنترل سطح زير كشت، برخي كشاورزان در خارج از چارچوب سهميه ابلاغي اقدام به كشت محصول ميكنند.
عوامل فوقالذكر ايجاب ميكند كه وضعيت توليد و عرضه محصول بهطور متوسط رصد شده و اقدامات لازم براي ايجاد تعادل نسبي توليد و عرضه پيشبيني شود. اين امر طي سالهاي اخير اجرا شده و در زمانهاي مناسب راهكارهاي عملياتي مناسب نيز ارائه شده است كه از نتايج آن ميتوان به ايجاد تعادل نسبي در توليد و عرضهي اين محصول در سالهاي اخير اشاره نمود؛ بهطوري كه در سه سال اخير براي سيبزميني از مبادي رسمي كشور وارداتي صورت نگرفته و ميزان خريد تضميني محصول نيز يا نداشتهايم و يا به ميزان خيلي كم بوده است.
همچنين در حال حاضر اعمال برنامه كشت از طريق اين وزارتخانه در قالب سياستهاي تشويقي بوده؛ نه اجباري و از آنجا كه كشت در قالب سهميه استاني متضمن پايداري توليد و كاهش نوسانات عرضه و قيمت محصول و در راستاي منافع توليدكنندگان و مصرفكنندگان است رويكرد اين وزارتخانه فرهنگسازي بين توليدكنندگان سيبزميني براي رعايت سطوح كشت در چارچوب برنامه ابلاغي است و انتظار ميرود اتحاديه سيبزميني اهتمام جدي خود را دراين راستا به كار گرفته تا با ايجاد تعادل نسبي بين توليد و تقاضاي بازارهاي داخل و بازارهاي صادراتي، پايداري بيشتر درآمد سيبزميني كاران و رضايت مصرفكنندگان فراهم شود.»
انتهاي پيام