وزير نفت با اشاره به اهميت صنعت نفت در كشور اظهار كرد: صنعت نفت به لحاظ سابقه طولاني وعملكرد جزو صنايع بسيار مهم است؛ اين صنعت نخستين صنعت زيرساختي كشور است و به لحاظ نوع درآمد از اهميت ويژه اي برخوردار است و اگر توجه جدي به آن شود درآمد كشور روز به روز افزايش پيدا ميكند.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي كه در مراسم امضاي تفاهم نامه ميان معاونت علمي پژوهشي وزارت نفت و معاونت علمي فناوري رياست جمهوري سخن ميگفت، با اشاره به شرايط تحريم عليه كشورمان تصريح كرد: اكثر پروژههاي توسعه نفت در شرايط تحريم در حال انجام است و شايد امروز بيشترين توسعه را در صنعت نفت داريم. اميدوارم به اهدافي كه براي تحقق برنامه پنج ساله پيش بيني شده، دست پيدا كنيم؛ چرا كه باعث پيشرفت كشور ميشود.
وي افزود: از مهمترين موارد در صنعت نفت بحث تجهيزات است. پيش از اين بخش عمده كالا را از خارج وارد ميكرديم و درحال حاضر نيز تا حدودي اين كار را انجام ميدهيم؛ اميدواريم به لطف تحريم و توانمنديهاي موجود در كشور بتوانيم نه تنها تجهيزات خود را بسازيم بلكه صادركننده تجهيزات هم باشيم. البته اين موضوع به معناي ساخت تمام تجهيزات نيست اما انشاالله بخش عمده تجهيزات صنعت نفت به دست صنعتگران كشور ساخته ميشود.
قاسمي با اشاره به اهميت كيفيت ساخت، سرعت، زمانبندي و نگاه اقتصادي درحوزه نفت تاكيد كرد: در بعد كيفي از امروز اقداماتي براي ايجاد آزمايشگاه مركز و مراجع تاييد ساماندهي شده، گرچه به حد مطلوب نرسيدهايم اما كيفيت نبايد دليل واردات تجهيزات خارجي باشد. حتي با كيفيت كمتر بايد از كالاهاي داخلي استفاده كنيم، خوشبختانه كيفيت كالاهاي ما به خصوص از كالاهاي شرقي خيلي بيشتر است.
وزير نفت با تاكيد بر اهميت زمان بندي در حوزه صنعت نفت اظهار كرد: زمان بندي بسيار مهم است و در ميادين مشترك نقش تعيين كننده دارد. پارس جنوبي مثل قلهاي از سكه و طلا است كه هر كسي بيشتر بار بزند سهم بيشتري از آن مي برد. امروز اين صنعت در پارس جنوبي در حال پيشرفت است و در فازهاي 35 ماهه تا 70 درصد پيشرفت داشتيم كه ركورد محسوب ميشود.
وي افزود: زمان بندي براي ساخت كالا بسيار مهم است، شركتهايي ميتوانند موفق باشند كه به زمانبندي اهميت دهند. بنابراين شركتهاي داخلي بايد به زمانبندي پروژهها التزام داشته باشند چرا كه عدم اين كار كل پروژههاي كشور را با مشكل مواجه ميكند.
وي با اشاره به بحث اقتصادي و قيمت در صنعت نفت گفت: بايد قيمتهاي ما با قيمتهاي جهاني با توجه به تجارت آزاد به هم نزديك شوند. صنعتگران بايد بهرهوري را بالا ببرند و از روشهاي كاربردي دنيا به عنوان تجربه استفاده كنند، اگر قيمتها را نزديك نكنيم، نميتوانيم رقابت كنيم.
وزير نفت با اشاره به پشتيباني مالي از صنعتگران اظهار كرد: علت گراني قيمت تمام شده مربوط به نحوه معاملات است. در دنيا با ال.سي كار ميكنند، به گونهاي كه 10درصد پيشپرداخت تا 90درصد بعد از اتمام كار پرداخت ميشود كه كشور سازنده كالا را با مواد اوليه ارزان مي خرد و تحويل ميدهد. 70 الي 80 درصد ساخت كالاهاي نفتي شامل متريال مورد نياز است و 30 درصد هم بابت دستمزد اخذ ميشود. براي خريد 70 درصد نياز ساخت كالا با مشكل مالي مواجه هستند. با نرخ سود كنوني بانكها، سازندگان تجهيزات نفت نميتوانند از بانك پول بگيرند اين كار روي زمان و كيفيت تاثير ميگذارد و بايد منابع مالي ارزان در اختيار آنها قرار دهيم.
قاسمي با اشاره به ايجاد صندوق حمايت از سازندگان تجهيزات نفتي گفت: قرار بود در سال 91 اين صندوق ايجاد شود، اما نتوانستيم مصوبه آن را داشته باشيم. اميدوارم با همكاري مجلس اين مصوبه در سال جاري اخذ شود. اين صندوق به اين معني است كه به سازندگان 70 درصد براي خريد تجهيزات اعتبار پرداخت كنيم و پس از ساخت، پول صندوق را بدون بهره و يا با بهره كم دريافت كنيم. عملا ما با پول پروژه، كار را انجام ميدهيم.
وزير نفت با اشاره به تفاهم نامه امضا شده بين معاونتهاي پژوهشي وزارت نفت و معاونت علمي فناوري رياست جمهوري اظهار كرد: ايجاد صندوق زير مجموعه اين تفاهم نامه، پايلوتي از صندوق اصلي است كه به دنبال آن هستيم. اين تفاهم نامه اساسا قرارداد محسوب مي شود و طبق آن از سوي معاونت پژوهشي وزارت نفت و معاونت علمي و پژوهشي رياست جمهوري در صندوق پول گذاشته مي شود و سازندگان از آن صندوق بهره مي برند.
وي افزود: سازندگاني تجهيزات صنعت نفت به ويژه كساني كه كارهاي دانش بنيان را دنبال مي كنند از اين صندوق بهره مند ميشوند.
انتهاي پيام