رييس جهاد دانشگاهي سيستان و بلوچستان گفت: امر به معروف و نهي از منكر از شئون پيامبري است.
عباس صفدري در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، در اين باره افزود: وجوب امر به معروف و نهي از منكر از بديهيات است و كسي از مسلمانان در آن شك نكرده است.
صفدری بیان كرد: از نکات مهم که در اصل بحث باید مورد توجه قرار گیرد، این است که افراد جامعه را نمیتوان به حال خود واگذاشت و نمیتوان انتظار داشت که هر کس خود را اصلاح کند. زیرا انگیزههای معنوی در همه افراد به حد قوی نیست که آنها را در مسیر اصلاح و هدایت قرار دهد. لذا امر به معروف نور معنویت را به جان انسانها میتاباند.
وی بیان کرد: از طرف دیگر در جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر زنده است، خود به خود یک عامل مشوق برای برتری انسانهای نیک و تقویت جبهه مومنان برقرار است و مومن خود را در پیمودن راه حق، تنها احساس نمیکند، بلکه بر عکس این بدکاران هستند که خود را در غربت و تنهایی اعمال ننگین و خلاف عرف و شرع خود میبینند.
رئیس جهاددانشگاهی استان افزود: شاید بارها این جملههای به ظاهر ساده را از زبان مردم شنیده باشیم: "عیسی به دین خود، موسی به دین خود"، " هر کسی را در قبر خودش میگذارند"، گفتن این جملات ساده شاید در نگاه ابتدایی گذرا باشد، اما حکایت از فقدان احساس وظیفه دینی و رسوخ این بینش غیر ایمانی در میان عامه مردم جامعه اسلامی دارد. لذا باید دانست که همه ما در قبال یکدیگر وظیفه داریم و به گفته پر معنای پیامبر اكرم(ص)، کلکم راع و کلکم مسئوول عن رعیته
وي بيان كرد: امر به معروف و نهي از منكر از حقوق متقابل مسلمانان است و افراد جامعه اسلامي در برابر آن مسئولند.
صفدري ادامه داد: به طور كلي اگر آيات قرآن را در مورد امر به معروف و نهي از منكر بررسي كنيم، ميبينيم كه از ذات پاك خداوند صادر شده و پيامبران، حاكمان صالح، مجموعه امت و فرد فرد جامعه موظف به اجراي آن هستند.
وي گفت: هدف عمده و اساسي در امر به معروف و نهي از منكر محقق شدن معروف و زدوده شدن منكر است. براي نيل به اين هدف به نظر ميرسد بايد به دنبال بهترين و مؤثرترين راهكارها و شيوههاي عملي باشيم.
رييس جهاد دانشگاهي سيستان و بلوچستان تصريح كرد: اولين و مؤثرترين شيوه در امر به معروف و نهي از منكر تبليغ عملي است. يكي از مهمترين عوامل موفقيت پيامبر اكرم(ص) و ائمه(ع) در ترويج و گسترش مكتب، توجه به اين شيوه بوده است.
وي خاطرنشان كرد: از شيوههاي مهم و مؤثر در امر به معروف و نهي از منكر، نرمخويي و محبت است، خصلتي كه موفقيت پيامبر(ص) بنا به تصريح قرآن كريم مرهون آن بوده است.
صفدري تاكيد كرد: فلسفه قیام اباعبدالله(ع) نيز امر به معروف و نهی از منکر بوده است.
وی در پایان افزود: انسانها همیشه در معرض خطر و اشتباه هستند و حتی دستاوردهای بشری و اندوختههای انسانی با گذشت زمان به دست فراموشی سپرده میشود، مگر آنکه یادآوری و تکرار شود، لذا امر به معروف نوعی یادآوری و تکرار محسوب میشود.
انتهاي پیام