معاونت بين الملل سازمان بسيج مستضعفين :تعطیلی سفارت كانادا در تهران چندان اهمیت ندارد

در واكنش به تعطيلي سفارت كانادا در تهران معاونت بين الملل سازمان بسيج مستضعفين با انتشار بيانيه‌اي تصريح كرد كه به این اقدام خصمانه می‌بایست به صورت صریح و قاطع توسط وزارت امور خارجه کشورمان پاسخي درخوری داده شود.

در واكنش به تعطيلي سفارت كانادا در تهران معاونت بين الملل سازمان بسيج مستضعفين با انتشار بيانيه‌اي تصريح كرد كه به این اقدام خصمانه می‌بایست به صورت صریح و قاطع توسط وزارت امور خارجه کشورمان پاسخي درخوری داده شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،متن اين بيانيه به شرح ذيل است: روز گذشته وزارت خارجه کانادا طی اطلاعیه ای اعلام کرد که سفارت این کشور در تهران تعطیل شده و دیپلمات هایش نیز به موطن خود بازگشته اند. فارغ از تضرر منافع محسوس و غیر محسوسی که از این اقدام متوجه دولت کانادا می شود، تعطیلی سفارت این کشور ملاحظات چندی را در باب این اقدام غیر منطقی و کاملا غیر دیپلماتیک به وجود می آورد که در ادامه به آن می پردازیم:

1-رویه چندین ساله دولت کانادا، به ویژه پس از روی کار آمدن هارپر نخست وزیر این کشور بر این تعلق گرفته است که تحت تاثیر نفوذ لابی صهیونیسم، کنش های خصم آمیزی علیه کشورمان اتخاذ کند. این مساله به ویژه در ماه های اخیر نمود برجسته ای یافته است.

2-دولت کانادا وابستگی و تعلق شدیدی به دربار انگلستان دارد به نحوی که تصمیمات مهم این کشور توسط فرماندار انگلیسی منصوب ملکه اتخاذ می شود و طبیعی است که تحت تاثیر فشارها و نفوذ گسترده روباه پیر، چنین اقدامی از سوی دولت کانادا چندان غیر طبیعی به حساب نمی آید.

3-جدای از پیوند و وابستگی محسوس کانادا به دربار انگلستان، این کشور علقه های استراتژیکی با ایالات متحده آمریکا دارد تا جایی که بسیاری بر این باورند که کانادا ایالت پنجاه و یکم آمریکا به حساب می آید. هارپر نخست وزیر کانادا نیز از وابستگان تندروی حزب جمهوری خواه به شمار می رود و مواضع رادیکال و تند خود را عمدتا تحت تاثیر سیاست های خصمانه دولت آمریکا علیه ایران اتخاذ می کند.

4-کانادا پیش از این به صورت محسوسی فعالیت های دیپلماتیک خود را در کشورمان به حالت تعلیق درآورده و 10 اردیبهشت ماه سال جاری بخش کنسولی سفارت خود را تعطیل کرده بود. لذا اعلام تعطیلی سفارت کانادا در تهران چندان غیر منتظره نیست زیرا در چند ماه اخیر سفارت کانادا در تهران فعالیت دیپلماتیکی انجام نداده است.

5-دولت کانادا حمایت ایران از حکومت سوریه را علت اصلی بستن سفارت خود در تهران اعلام کرده است. در پاسخ به این توجیه باید گفت: اینکه جمهوری اسلامی ایران حمایت از تمامیت ارضی یک کشور و همچنین پشتیبانی معنوی از ملت آن کشور در مقابل هجمه آشکار مزدوران و تروریست های خارجی را در دستور کار خود قرار داده است، واقعیتی غیر قابل انکار است؛ اما این بهانه برای اعمال سیاست های خصمانه و غیر دیپلماتیک، کاملا عملی نژاد پرستانه محسوب شده و با روح قوانین بین المللی سازگاری ندارد. ضمن اینکه دولت کانادا در سالیان اخیر با اقداماتی از قبیل عدم صدور ویزا برای اتباع ایرانی، مسدود نمودن حساب‌های ایرانیان مقیم این کشور و منع انتقال پول برای دانشجویان ایرانی در کانادا، سیاست های نژادپرستانه و تبعیض آمیز خود را در برابر ملت ایران نمایانگر ساخته است.

6-در پایان باید گفت از آنجا که برگزاری موفقیت آمیز اجلاس تهران چندان برای صهیونیست ها و غربیان خوشایند نبوده است و تقویت موضع دیپلماتیک کشورمان در عرصه مناسبات بین المللی، استیصال مستکبرین جهانی را در پی داشته است و بر همین اساس نتایج این موفقیت در اقدامات شتابزده و خصمانه این چنینی کاملا قابل مشاهده است.

7-با وجود این‌که اقدام دولت نژادپرست کانادا در تعطیلی سفارت خود در تهران چندان اهمیتی در مراوادات دیپلماتیک ما ندارد، اما به این اقدام خصمانه می بایست به صورت صریح و قاطع توسط وزارت امور خارجه کشورمان پاسخ درخوری داده شود و از طرق دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک سیاست های تنبیهی خاصی علیه این کشور تابع دربار انگلیس اعمال گردد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۸:۳۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91061810994
  • خبرنگار :