نگار استخر كه همه او را با عروسك «سنجد» (برميگردم ...) ميشناسند، تصريح كرد: شايد در حال حاضر عروسكهاي اسفنجي ديگر براي بيننده خيلي جذاب نباشند و عروسكهايي مثل «كلاه قرمزي»، «سنجد»، «پنگول» و ... براي بچهها كليشهيي شدهاند؛ بنابراين ما بايد از تكنيكهاي جديد براي كودكان در برنامهسازيهايمان استفاده كنيم.
او دربارهي كليت برنامههاي كودك تلويزيون، خاطرنشان كرد: پخش زندهي برنامهها صدمهي بزرگي به ساختار برنامهسازي كودك وارد كرده و سليقهي كودك امروزي را پايين آورده است.
اين مجري و برنامهساز كودك كه در حال حاضر مشغول توليد يك برنامهي كودك ويژهي گروه خردسال با عنوان «دسدستي» است، در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: پخش زنده را بايد از برنامههاي كودك حذف كنيم؛ خوشبختانه در شبكه دو سيما كمتر برنامه زنده توليد ميشود. پخش زنده به ساختار برنامهسازي كودك آسيب ميرساند و سليقهي كودك را پايين ميآورد. از سوي ديگر هجوم برنامههاي خارجي هم باعث ميشود نتوانيم با آنها رقابت كنيم و متاسفانه از جذب مخاطبانمان عقب بمانيم.
وي تاكيد كرد: در برنامههاي زنده كودك، گاه نفس مخاطب گرفته ميشود و آن زماني است كه مدام در برنامه تلفن، مسابقه و ... پخش شود. در اين موارد به نوعي كودك را درگير يك موضوع ميكنند اما اين اتفاق در برنامههاي زندهي ما نميافتد. برنامههاي زندهي كودك در تلويزيون ما كمي با تجعيل، بدون فكر و غيرتميز روي آنتن ميروند.
همچنين او دربارهي جذابيت بيشتر برنامههاي كودك براي مخاطبان اينگونه بيان كرد: كودكان حال حاضر با كودكي ما خيلي فرق كردهاند. من به عنوان يك برنامهساز، الان ديگر نميتوانم برنامهي سه سال پيش را توليد كنم، چرا كه ديگر كودكان را راضي نميكند. امروزه با وجود هزار كانال داخلي و خارجي و همچنين فيلمهاي ويدئويي، بايد آنقدر برنامهها جذاب باشند كه بتوانند كودكان ايراني را پاي رسانه ملي بنشانند. تحقق اين امر يك تلاش ميخواهد، تلاشي كه شايد باسواد ما امكانپذير نيست.
اين برنامهساز كودك ادامه داد: براي بيشتر جذاب شدن برنامههاي كودك بايد از نيروهايي كه به تكنيك و ابزارهايي در اين خصوص آشنايي دارند، كمك بگيريم و نميتوانيم تنها به چهار تهيهكننده داخل سازمان صداوسيما بسنده كنيم. براي اين كار ما نياز به سواد و نيروي جديد داريم تا بتوانيم كودكان را راضي نگه داريم.
تهيهكننده برنامه «دس دستي» در ادامه گفتوگوي خود با اشاره كوتاهي به اين برنامه كه هم اكنون در مرحله تصويربرداري است، يادآور شد: اين برنامه ويژهي گروه خردسال است كه از شبكه دو سيما پخش خواهد شد. «دس دستي» يك تكنيك جديد عروسكي است كه تاكنون در ايران تجربه نشده ولي كشورهاي ديگر در برنامهسازيهايشان از آن استفاده كردند و اين بار ما از آن استفاده كرديم. البته با توجه به فرهنگ خودمان قصههاي ايراني و فضايي مطابق با فرهنگ كشورمان در اين برنامه را طراحي كرديم. در اين برنامه برخلاف ديگر برنامههاي عروسكي ساخته نشده است و دستهايي به شكل عروسك طراحي شدهاند كه روي آنها چشم،مو،لباس و ... اضافه شده و كاملا متفاوت است و اين بار اين دستها هستند كه كار ميكنند و حرف ميزنند.
او اضافه كرد: براي ساخت «دس دستي» از كشورهاي غربي الگو گرفتيم و نمونههايي از آنها ديديم البته كمي آنها را تغيير داديم تا با جامعه ما همخواني داشته باشد و بينندگان ما آن را بپسندند. اين برنامه مجري ندارد و به شكل يك سريال در 78 قسمت هفت دقيقهاي توليد شده است.
اين برنامه ساز كودك در ادامه در برنامه حضور كمرنگش در تلويزيون به عنوان مجري اظهار كرد: خودم ميخواستم بعد از برنامه «سنجد» به عنوان مجري كمتر روي آنتن ديده شوم چرا كه دلم نميخواست برنامههاي كليشهيي كار كنم. بعد از برنامه «سنجد» برنامهسازيهاي زيادي براي كودكان انجام دادم كه از جمله آنها تابستان شاد، چندين كار ديگر براي مراكز استانها، يك سريال براي كيش و ... بود اما به عنوان مجري حضور كمرنگي روي آنتن داشتم.
نگار استخر كه سالها پيش در كنار عروسكي به نام سنجد براي كودكان برنامه اجرا كرد در پايان صحبتهايش به ايسنا گفت: روزهايي كه ما برنامه سنجد را توليد ميكرديم خيلي روزهاي خوبي بود چرا كه خودمان از كارمان لذت ميبرديم ولي اين اتفاق در حال حاضر ديگر در برنامههاي كودك نميافتد آنقدر فشارهاي اداري ـ مالي و ... زياد شده است كه برنامهساز بايد در حين انجام يك كار كودك به هزاران مسالهي ديگر غير آن كار فكر كند.
انتهاي پيام