رئيسجمهور كشورمان با تاكيد بر اهميت برگزاري شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد در ايران، گفت: البته اين بدينمعنا نيست كه فردا معادلات جهاني عوض ميشود، ولي اين آغاز يك روند است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه گفتوگوي زنده رييس جمهور با مردم ، مجري برنامه سوال خود را اينگونه مطرح كرد كه شما دفعه آينده هشتمين بار است كه براي شركت در نشست مجمع عمومي سازمان ملل شركت خواهيد كرد، اما اين بار علاوه بر رئيسجمهور ايران، رئيس جنبش غيرمتعهدها نيز هستيد. اين حضور چه تفاوتي با حضور شما در دفعات گذشته دارد؟
رئيسجمهور پاسخ داد: حرفهايي كه ما در اين اجلاسها زدهايم يكي بوده است منتها ممكن است بيانها و مثالها متفاوت باشد. ما از كرامت انساني و عدالت حرف زديم. اتفاقا وقتي حكومت عدالت برپا شود حكومت جهاني است، نه حكومت فردي.
وي با بيان اينكه همه بايد پايبند به عدالت باشند تا عدالت برپا شود، گفت: جنبش عدم تعهد يك ظرفيت است. اين جنبش يك اصولي داشته، اما تازه در سطح "نم"است، اما در مورد اينكه آيا همه مصوبات اين اجلاس اجرايي ميشود بايد گفت؛ هرگز. همه اينها سازوكار ميخواهد و يك ماموريت مهم اين است كه ما سازوكارها را ايجاد كنيم.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي مبني بر وجود انتقادات به جنبش عدم تعهد به خاطر نداشتن دبيرخانه و دبيركل گفت: اين مطلب درست است، ما بايد ظرفيتهاي دنيا را فعال كنيم. ما برنامههاي اجرايي را تهيه كردهايم و آنها را ارائه خواهيم كرد، اما اينكه چرا اينقدر اين اجلاس اهميت داشت به دليل تمركز تبليغات دشمن عليه ملت ايران است. بالاخره رسانههاي استكباري استاد فضاسازي هستند و از ما خيلي قويترند.
وي ادامه داد: حتي تا 15 روز قبل از اجلاس خيلي از كشورهاي عضو ترديد داشتند به ايران بيايند، منتها ما به مكه رفتيم و با صحبتهايي كه در آنجا شد فهميدند كه از اين خبرها نيست.
رئيسجمهور تصريح كرد: يك كشور وجود دارد كه ما او را از اساس قبول نداريم، يعني يك دولت جعلي است و يك دولت ديگر هم است كه ما با آن رابطه نداريم. ما وقتي ميگوييم عدالت، آن را براي همه ميخواهيم.
وي با بيان اينكه بعضيها دخالتهاي بيجا در سياست خارجي ميكنند، گفت: رسانههاي آزاد هم حق ندارند به مسئوول يك كشور توهين كنند. ما سياستهاي يك كشور را ميتوانيم نقد كنيم ،اما توهين و اين مسائل اخلاق نظام ما و انقلاب نيست و اگر يك نفر كه مسئوليت دارد، يك دفعه بيايد و حرف خلافي بزند، غلط است.
احمدينژاد اظهار كرد: يك وقت گفتند نبايد به مكه برويم و ما گفتيم چرا نبايد برويم؟ ما همه را به دوستي دعوت ميكنيم. ايران چه موقع چشمداشتي داشته است كه بخواهد چوبش را بخورد؟ در شرايطي كه ثقل و تمركز عليه ايران است، بعضي دشمنان با خيلي از دوستان ما تماس گرفتند كه به اجلاس نيايند، ولي آمدند، البته اين بدين معنا نيست كه فردا معادلات جهاني عوض ميشود، ولي اين آغاز يك روند است.
وي گفت: كشورهاي عضو اين جنبش به ايران آمدند و ديدند كه ايران يك كشور مقتدر است و همه در حال زندگي هستند و همهچيز بر خلاف تبليغات دشمن است.
احمدينژاد با بيان اينكه ما در اين اجلاس نظرات همه اعضاء براي ما محترم بود، گفت: ما فرصت داديم همه حرف زدند. 140 سخنراني شده است بدون اينكه به كسي توصيه يا اخمي كنيم. بالاخره ما بايد تفاهم كنيم وگرنه يك نفري نميشود، كاري كرد.
وي در مورد مصوبات شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: 700 بندي كه تصويب شده، بسيار مترقي و حرف دل همه ملتها است كه اين هم با اجماع حاصل شده است. من حداقل در 40 نشست بينالمللي شركت كردهام و اينطور نيست كه همه نظر موافق بدهند، اما اينجا با اينكه در برخي موارد احتمال ميداديم، نظر مخالفي داده شود، اما مخالفتي نبود و بعد از قرائت بنده همه موافقت خود را اعلام ميكردند و كف ميزدند.
احمدينژاد افزود: يكي از نكات شيرين در اين اجلاس اين بود كه همه اجلاس را متعلق به خودشان ميدانستند و وقتي اجلاس تمام شد، همه به يكديگر تبريك ميگفتند. ما بايد اين را حفظ كنيم. ما نبايد از آرمانهايمان كوتاه بيايم. اين هنر مديريت استدلال ما است كه دوستيها را حفظ كنيم.
رئيسجمهور در ادامه اظهار كرد: همه كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد با عشق و اميد آمدند و با عشق و اميد هم رفتند. همه با نشاط رفتند و اين خيلي مهم است و گفتند ما خوشحاليم كه مديريت اجلاس را براي سه سال به ايران سپرديم. آنها همچنين از مهماننوازي ملت ايران سخن ميگفتند؛ چرا كه وقتي جلساتي در جاهاي مختلف دنيا برگزار ميشود، ممكن است اعتراضاتي صورت گيرد.
وي ادامه داد: ما هزينهاي نكرديم و مردم همه كارها را انجام دادند. اين يك سرمايه عظيم است كه يك ملت عظيم تاريخساز حضور دارد.
احمدينژاد گفت: در اين اجلاس افرادي وجود داشتند كه با هم ضد بودند و كاملا حرفهايشان را هم زدند، اما راجع به مصوبات اجلاس متفق بودند.
وي در مورد پخش مستقيم اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: سابقه نداشته است كه از 20 ـ 30 نقطه پخش مستقيم وجود داشته باشد. اين به خاطر مديريت اجلاس است. پخش مستقيم هزاران ظرافت دارد و هر لحظه ممكن است اتفاقي بيفتد و مسالهاي در سطح بينالملل درست شود. اينقدر اعتماد به نفس در مديريت اجلاس بود كه حدود 30 نقطه مستقيم اجلاس را پخش ميكرد.
ادامه دارد...
انتهاي پيام