دبير کمیتهي پیگیری خانههای تاریخی استان تهران از تهيهي پروندهي خانهي «پدر خلیج فارس» توسط اين كميته با هدف ثبت اين اثر در پنجمين همايش ثبت آثار تاريخي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سجاد عسگري بيان كرد: پس از شناسایی خانهي معینالتجار بوشهری در اردیبهشتماه امسال، كميتهي پيگيري خانههاي تاريخي تهران، رایزنیهایي را با معاون میراث فرهنگی کشور ـ مسعود علويانصدر ـ، مدیرکل دفتر ثبت آثار فرهنگي - تاريخي كشور ـ آتوسا مومني ـ و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگري استان تهران ـ محمدحسين فرمهيني فراهاني ـ انجام داد و با تهيهي پروندهي ثبتي اين بنا، ارزشهای تاریخی و معماری این بنا را معرفي كرد.
وی ادامه داد: بعد از موافقتهای اولیهي مسوولان ذیربط، کارگروه تخصصی این کمیته همهي اسناد و مدارک مربوط به خانهي معینالتجار بوشهری را جمعآوری كرد. اکنون پروندهي ثبتی این بناي تاريخي در 130 صفحه آماده شده است و هفتهي گذشته به اداره كل میراث فرهنگی و گردشگري استان تهران فرستاده شد و قرار است در پنجمين اجلاس ثبت آثار تاريخي که 18 تا 21 شهریورماه در استان البرز برگزار میشود، بررسي شود.
او با بيان اينكه پروندهي ثبتي خانهي تاريخي معينالتجار بوشهري نخستين پروندهي ثبتي است كه توسط یک سازمان غیردولتی در تهران تهیه شده است، گفت: اين كار، اقدامی ارزنده و گامی مثبت در راستای ثبت دیگر آثار تاریخی توسط سازمانهای مردمنهاد شهر تهران ميتواند باشد.
معینالتجار بوشهری مالک دوم باغ لالهزار بعد از ناصرالدینشاه بوده است. او ضامن برافراشته بودن پرچم ملي ايران در نقاط جنوبي بود و نخستین كتابی كه دربارهي خلیج فارس نوشته شده، مربوط به اوست كه در سال 1285 هجری قمری نوشته شد. بنابراين ميتوان او را «پدر خلیج فارس» و تثبتکنندهي نام خليج فارس و مالکیت آن براي کشور ایران دانست. بوشهري همچنین نخستين شخصیت ایرانی در حمایت از تولیدات داخلی است و او را پدر حمایت از کار و سرمایهي ایرانی نیز ميتوان دانست.
انتهاي پيام