ترقي: در اجلاس «نم»، جايگاه ايران در رقابت با آمريكا ارتقا يافت

معاون امور بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي گفت: جنبش عدم تعهد بايد به موازات سازمان ملل تقويت و وارد عرصه تاثيرگذاري در معادلات جهاني و حل و فصل مسائل و مشكلات كشورهاي عضو شود.

معاون امور بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي گفت: جنبش عدم تعهد بايد به موازات سازمان ملل تقويت و وارد عرصه تاثيرگذاري در معادلات جهاني و حل و فصل مسائل و مشكلات كشورهاي عضو شود.

حميدرضا ترقي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه "برگزاري موفق شانزدهمين اجلاس كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در تهران بايد به عنوان يك رويداد مهم تاريخ سياسي ايران و حتي جهان مورد توجه قرار بگيرد"، گفت: اين رويداد به تجلي شكست سياست‌هاي آمريكا و صهيونيسم و همايش اميد براي ملت‌هاي جهاني تبديل شد.

وي افزود: قطعا برگزاري اين اجلاس در كشورمان افتخار ديگري در كارنامه دولت و رهبري جمهوري اسلامي آفريد و در اين راستا دستاوردهاي آن در بخش‌هاي سياست‌هاي داخلي، خارجي،‌ اقتصادي و فرهنگي بايد مدنظر قرار بگيرد.

ترقي، انتقال پيام منطقي، مستدل، حكيمانه و انديشمندانه مقام معظم رهبري در جهان و تثبيت رهبري ايشان بر جهان اسلام را به عنوان يك دستاورد در بخش سياست خارجي اجلاس غيرمتعهدها عنوان و اظهار كرد: همچنين ترويج چندجانبه‌گرايي و پايان دادن به نظام تك‌قطبي در جهان از ديگر دستاوردهاي شانزدهمين اجلاس جنبش عدم تعهد در ايران به شمار مي‌رود.

معاون امور بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي همچنين اظهار كرد: اينكه يك اجماع جهاني عليه سلطه‌گري آمريكا و اقدامات نژادپرستانه صهيونيست‌ها مدنظر قرار بگيرد و از حق هسته‌يي ايران دفاع شود، از ديگر دستاوردهاي چنين اجلاسي به شمار مي‌رود.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: اجماع ديگري نيز عليه ساختار معيوب سازمان ملل و شوراي امنيت و بويژه حق وتو براي چند كشور زورگور در شوراي امنيت به وجود آمد كه اين بحث را هم دبيركل سازمان ملل و هم رييس مجمع عمومي سازمان ملل و هم مجموعه اعضا تاييد كردند.

ترقي با بيان اينكه "با برگزاري چنين اجلاسي جايگاه سياسي ايران در جامعه بين‌الملل در رقابت با آمريكا بويژه در رابطه با مديريت جهاني ارتقاء چشمگيري پيدا كرد و هندسه سياسي فعلي جهان با تحليل مقام معظم رهبري متزلزل شد و زير سوال رفت"، تصريح كرد: طبيعتا براي جايگزيني هندسه جديد، بايد از سوي جنبش و اعضاي آن تلاش جدي انجام شود.

اين عضو موتلفه اسلامي اضافه كرد: ديدگاه اكثر اعضاي مجمع عمومي سازمان ملل نسبت به راه‌حل ايران در جهت حل مساله فلسطين و سوريه و همچنين محكوم كردن تحريم‌هاي يك جانبه عليه كشورهاي مستقل و محكوم شدن اشغالگري و دخالت در مسائل ديگر كشورها مورد اتفاق نظر قرار گرفت و اين موضوع مي‌تواند يكي از موفقيت‌هاي ايران در اين اجلاس به حساب آيد.

وي با بيان اينكه "دستاوردهاي داخلي اين اجلاس به اعتزاز ملت ايران، رهبري و نظام اسلامي و همچنين كارآمدي نظام و دولت كمك كرد و موجب افزايش اعتماد مردم به نظام و رهبري شد"، افزود: اين نكته مشخص شد كه تحريم‌هاي دشمنان عليه ايران اثري ندارد و ايران از امنيت، ثبات، رفاه و اقتدار كافي براي برگزاري اين نوع اجلاس‌هاي بين‌المللي برخوردار است.

ترقي با تاكيد بر اينكه "با برگزاري اين اجلاس ثابت شد كه ايران از مستقل‌ترين كشورهاي دنياست و ما در حاشيه اين اجلاس توانستيم توانايي‌ها و پيشرفت‌هاي علمي، تكنولوژي و هسته‌اي‌مان را در معرض نمايش بگذاريم"، گفت: شكسته شدن تحريم اقتصادي غرب عليه ايران و بسته شدن ده‌ها قرارداد اقتصادي بين كشورمان و 30 كشور عضو و قراردادهاي نفت و گاز و تجاري و فروش قابل توجه حدود 20 ميليارد صنايع دستي همچنين لغو رواديد بين ايران و 60 كشور عضو جنبش از دستاوردهاي اقتصادي اين جنبش به حساب مي‌آيد.

معاون امور بين‌الملل حزب موتلفه اسلامي در پايان خاطرنشان كرد: چنانچه ساختار معيوب سازمان ملل براساس هدايت‌هاي مقام معظم رهبري اصلاح شود و مجموعه كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد كه اكثريت دو سوم اعضاي مجمع عمومي را تشكيل مي‌دهند به لزوم اصلاح ساختار سازمان ملل و لغو وتوي كشورهاي زورگو راي دهند، قطعا تاثير شگرفي در مناسبات بين‌المللي شكل خواهد گرفت و در غيراينصورت جنبش عدم تعهد بايد به موازات سازمان ملل تقويت شود و وارد عرصه تاثيرگذاري در معادلات جهاني و حل و فصل مسائل و مشكلات كشورهاي عضو شود.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۳ شهریور ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91061307106
  • خبرنگار :