رييسجمهور مصر گفت: سيستم بينالمللي كنوني با تجربيات زيادي مواجه شده است و بايد از صلح و ثبات بينالمللي محافظت كند. برخي از كشورهاي عضو با خطرات داخلي و خارجي غيرقابل مثالزدني و زيادي مواجه هستند. مظاهر نژادپرستي و تظاهر را تجربه ميكنند و حتي برخي از كشورهاي توسعه يافته نيز با تغيير آب و هوايي و يا آفات فقر و تنگدستي مبارزه ميكنند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، محمدمرسي در ادامه سخنانش در نشست سران اجلاس غيرمتعهدها تاكيد كرد: عدم تعهد بايد ايفاي نقش محوري خود را در اين لحظات حساس انجام دهد تا بتواند اهداف جنبش را در زماني كه با مسائل و مشكلاتي زيادي روبرو است براي دستيابي به استقلال و تماميت ارضي خود ادامه دهد.
وي گفت: اصول دهگانه جنبش حمايت از منافع سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ديني ملتهاي عضو را بايد دنبال كند و نقشه سياسي و روابط ميان كشورها و تركيب بينالمللي كه بايد داشته باشد را دنبال كند. جنبش توانسته است اصول خود را حفظ كند و از اصول اساسي و ريشهاي خود منحرف نشده است. جنبش توانسته است از منافع كشورهاي در حال رشد حمايت كند و با استقلال در ايجاد چتر حمايتي وسيع بينالمللي موفق شود و نظام بينالمللي جديدي را ترسيم كند. آنچه كه همچنان به دنبال حفظ اصول آن هستيم و ميخواهيم از كشورهاي تازه استقلاليافته حمايت كنيم و اهداف جديد جنبش را براساس اصول مثبت و مخالفت با بلوكبندي پيش ببريم و مفهوم صحيح استقلال را نشان دهيم.
مرسي با اشاره به عنوان اجلاس مبني بر صلح در سايه اراده مشترك جهاني اظهاركرد: اين عنوان به روشني نشان ميدهد كه عدم تعهد بايد با تمام قدرت پشت سر اين شعار باشد بايد به دنبال جهان عدالتمند پيش رويم، آيا اين شعار ميتواند تحقق يابد؟ اين آن چيزي است كه براي رسيدن به آن تلاش ميكنيم و مصمم هستيم كه در سيستم بينالمللي فعال و كارآمد باشيم.
مرسي تاكيد كرد: مصر جديد بعد از انقلاب مبارك خود در 25 ژانويه 2011 از سيستم جهاني ميخواهد كه براساس عدالت حركت كند و كشورهاي در حال رشد را از فقر و وابستگي رها كند و به دايره قدرتمند و آرامش و مشاركت واقعي در جايگاه جهاني برسد و اين فقط با حركت براساس قوانين دموكراسي سيستم جهاني ممكن است. بايد چندجانبهگرايي را در سيستم سياسي حاكم كنيم.
رييس جمهور مصر تاكيد كرد: نبايد قبول كنيم كه ريشههاي بينالمللي براساس نظام چند قطبي باشد بايد اصول چند جانبهگرايي را در مديريت روابط بينالملل قبول كنيم بر اين اساس مصر معتقد است كه يكي از اصول اساسي نظام و سيستم جديد جهاني كه ميخواهيم اساسا در تقويت همكاري كشورهاي در حال توسعه و اصلاح نهادهاي مديريت جهاني باشد كه عدالت مشاركت در تصميمگيري را تضمين كند، در ابعاد سياسي، اقتصادي و اجتماعي.
وي گفت:اولين گام اصلاح و توسعه شوراي امنيت به صورت همه جانبه است تا بتوانيم فعاليت بيشتري در اداره جهان داشته باشيم. به نحوي كه مصوبات و قطعنامههاي آن اعتبار بيش از پيش داشته باشد.
مرسي در ادامه به مسائل آفريقا اشاره كرد و گفت: استعمار ظلم تاريخي بود كه در آفريقا وجود داشت كه مورد قبول نيست.
وي تاكيد كرد: بايد نقش مجمع عمومي در سازمان ملل فعال شود و همكاري آنها را در مسائل امنيت و ثبات بينالمللي افزايش دهيم كه سازمان ملل بيان كننده آرا ونظريات اكثريت كشورها باشد همانطور كه در ماههاي گذشته نمونههاي زيادي را در شوراي امنيت داشتهايم.
ادامه دارد...