نماينده خانواده فرهاد در آستانه دهمين سالروز درگذشت زندهياد «فرهاد مهراد» گفت: اميدواريم صدا و سيما مصالحه را به مناقشه ترجيح دهد، زيرا هزينههاي مصالحه درباره رعايت حقوق مادي و معنوي وراث فرهاد كم هزينهتر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پوران گلفام و مديا كاشيگر در نشستي با حضور وكيل حقوقي خانواده فرهاد به بررسي جوانب صدور دستور موقت شعبه 80 دادگاه عمومي تهران مبني بر منع پخش كليه آثار زندهياد فرهاد از صدا و سيما پرداختند و از برگزاري مراسمي براي دهمين سالگرد درگذشت اين هنرمند خبر دادند.
پوران گلفام - همسر زنده ياد فرهاد - در آغاز اين نشست درباره چگونگي پيگيري اين پرونده يادآور شد: چند سال پيش به واسطه مديا كاشيگر كه نماينده خانوادهي فرهاد بود، با صالح نيكبخت آشنا شديم و به دليل تسلط و سابقه آقاي نيكبخت به چنين مسايلي، از ايشان خواستيم تا براي ادامه كار در اين پرونده به كمك ما بيايند، زيرا در آن زمان با مشكلاتي مواجه شده بوديم كه براي رهايي از اين بن بست تنها ايشان امكان كمكرساني به ما را داشتند و از آن زمان تا كنون در كنار ايشان كارها را پيگيري كرده و به نتيجه رساندهايم.
او اضافه كرد: بزرگترين معضل من در مورد «فرهاد» و آثار او، با صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران است كه در تمام اين سالها در نهايت استقامت و فراست بدون توجه به اعتراضها كارش را كرد اما ما خوشبختانه با حضور وكيل توانمندي چون صالح نيكبخت توانستيم جلوي آنها بايسيتيم و از اين پرونده دفاع كنيم.
پوران گلفام همچنين با اشاره به انتقال اموال زندهياد فرهاد به موزه سينما و نمايش دائمي اين آثار براي علاقهمندان اين هنرمند، عنوان كرد: با انتقال وسايل و اموال زنده ياد فرهاد به موزه سينما خوشحالم كه خانه ابدي فرهاد زير درختهاي اين موزه است و به همين بهانه در آستانه دهمين سالگرد درگذشت او قرار است روز شنبه - چهارم شهريور ماه - مراسمي در كافه اين مجموعه برگزار شود.
به گزارش ايسنا، مديا كاشيگر - نماينده خانوادهي فرهاد - نيز در ادامه اين نشست گفت: ما در اين سالها با يك معضل حقوقي مواجه بوديم و مادامي كه اين مشكل حل نميشد، نميتوانستيم راه به جايي ببريم. به همين دليل مزاحم صالح نيكبخت شديم و خوشبختانه ايشان وكالت پرونده را پذيرفتند و امروز در آستانه سالمرگ فرهاد موفق شديم تا منع قانوني پخش آثار اين هنرمند را از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران دريافت كنيم.
وي با اشاره به اهداف پيگيري چنين پروندهاي از سوي خانواده و وراث زندهياد فرهاد عنوان كرد: قطعا هدف ما اين نيست كه مردم ايران صداي فرهاد را نشنوند، بلكه هدف در تمام سالها اين بوده كه حقوق فرهاد و خانوادهاش رعايت شود.
او اضافه كرد: جاي تعجب دارد كه صدا و سيما در شرايطي كه حقي به نام كپي رايت و حقوق مولف وجود دارد و آن را نسبت به توليدات خارجي رعايت ميكند، نسبت به پخش آثار يك هنرمند ايراني كه جزيي از اسطورههاي اين كشور نيز محسوب ميشود ،چنين حقوقي را رعايت نميكند!
كاشيگر خاطرنشان كرد: اگر صدا و سيما درها را براي مصالحه در چنين پروندهاي باز كند و اين اجازه را بدهد كه خانواده فرهاد قدم جلو بگذارند، قطعا چنين موضوعي به راحتي حل ميشود و جنبه حقوقي پيدا نميكند، زيرا فرهاد به عنوان مولف حقي دارد كه بايد رعايت گردد.
نماينده خانواده فرهاد در ادامه سخنانش با اظهار تاسف از عرضه سيدي هاي قاچاق آثار اين هنرمند و پخش غيرقانوني اين آثار از شبكههاي فارسيزبان خارجي عنوان كرد: در صورتي كه صدا و سيما پخش غيرقانوني اثار زندهياد فرهاد را در داخل كشور متوقف كند، شايد ما بتوانيم با برطرف شدن اين مشكل در حوزه پخش غيرقانوني آثار اين هنرمند از شبكههاي فارسيزبان با قدرت بيشتري وارد عمل شويم، زيرا در گام نخست چنين مشكلي بايد در داخل كشور و از طريق صدا و سيما برطرف گردد كه فكر ميكنم مساله پيچيدهاي نيست و به راحتي قابل حل است.
كاشيگر در بخش ديگري از اين نشست در پاسخ به برنامههاي خانواده و وراث زنده ياد فرهاد براي انتشار قانوني آثار اين هنرمند گفت: خوشبختانه فرهاد ناشر خوبي دارد كه تاكنون به شكل قانوني آلبوم بسيار زيبايي از آثار او منتشر كرده و پرداختن به حقوق مادي و معنوي او نيز قرار است صرف گسترش موسيقي و ميراث اين هنرمند باشد.
او با اشاره به برنامههاي مفصلي كه از سوي وراث اين هنرمند طراحي شده است، گفت: ما از همان ابتدا برنامههاي مفصلي داشتيم كه به دلايل مشكلات به وجود آمده براي وراث موفق نشديم طبق روال آنها را به اجرا بگذاريم و با انحلال «خانه فرهاد» همه چيز را از صفر شروع كردهايم اما همچنان ضرورت دارد كه چنين بنيادي براي ترويج و گسترش ميراث فرهاد تشكيل شود و به دنبال آن جشنواره فرهاد نيز مجددا راهاندازي گردد.
كاشيگر خاطرنشان كرد: در همه جاي دنيا بعد از درگذشت يك هنرمند مطرح بنيادي براي او تشكيل ميشود و جشنوارههايي به نامش راهاندازي ميشود، زيرا قدر هنرمند را ميدانند و قطعا موسيقي ما نيز احتياج به چنين مشوقهاي بيروني دارد اما در چنين وضعيتي صحبت از همه اين مسايل خيلي زود است. با اين وجود اعلام ميكنيم كه كليه حقوق مولف قرار است صرف گسترش موسيقي شود.
نماينده خانواده فرهاد در پايان اظهار اميدواري كرد تا صدا و سيما در گام نخست در چنين پروندهاي مصالحه را به مناقشه ترجيح دهد، زيرا هزينههاي مصالحه كمتر است و به نتيجهاي ميرسد كه آسيب كمتري را در پي دارد. درخواست خانواده فرهاد در چنين پروندهاي نامعقول نيست و اين حقوق همواره براي مولفان وجود داشته و عرف است.
به گزارش ايسنا، در پي طرح دعوي از سوي خانواده مرحوم «فرهاد مهراد» در مجتمع قضايي شهيد صدر تهران به خواسته منع پخش آثار اين خانواده، شعبه 80 دادگاه عمومي حقوقي اين مجتمع دستور موقت مبني بر منع پخش آثار «فرهاد» از كليه كانالهاي راديو و تلويزيون صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران را صادر كرد.
محمدصالح نيكبخت وكيل مدافع خانواده "فرهاد مهراد" در نشستي كه 31 مرداد برگزار شد، با بيان اينكه دستور موقت دادگاه در اين زمينه مانند همه احكام ديگر لازمالاجراست، گفت: دستور موقت دادگاه مبني بر منع پخش آثار مرحوم "فرهاد مهراد" از كليه كانالهاي راديو و تلويزيون حدود 10 روز پيش به صداوسيما ابلاغ شده و همه كانالهاي سيما و همچنين همه كانالهاي راديو از پخش صدا و سيماي "فرهاد" و آهنگهاي او در اين كانالها ممنوع شدهاند.
وي تصريح كرد: اگر صداوسيما احكام قانوني را اجرا نكند همانطور كه در قانون مجازات اسلامي هم وجود دارد ميتوان مديراني كه از اجراي اين دستور مرجع قضايي خودداري كنند را تحت تعقيب كيفري قرار داد ولي پيش از همه چيز به جاي اين اقدامات من متاسف هستم كه بايد بگويم صداوسيما نه تنها قانون را اجرا نميكند بلكه به طور غيرقانوني و بدون اجازه وراث مرحوم "فرهاد"، آثار او را پخش ميكند.
به گزارش ايسنا، تيرماه سال گذشته وسايل زندهياد فرهاد به موزه سينما منتقل شد و پوران گلفام آن زمان درباره اين امانتسپاري به ايسنا گفته بود:« وقتي به موزه سينما رفتم و آن محيط قديمي با فوارههاي زيبا و چنارهاي پرقدمت را ديدم احساس كردم كه اينجا خانه فرهاد است و همانچيزي است كه سالها به دنبالش بودم. مسوولان مجموعه هم واقعا خوب برخورد كردند و دو اتاق از فضاي «موزه سينما» را براي نمايش وسايل فرهاد خالي كردند.
فضاي «موزه سينما» به شدت من را تحت تأثير قرار داد و در تصميم خود ترديد نكردم، لذا تمامي وسايل شخصي و هنري فرهاد را به آنجا منتقل كردم و امروز ديگر هركسي براي من نامهاي بنويسد، ميتوانم بگويم كه خانه فرهاد در باغ فردوس است.
دوست داشتم فضايي در اختيار داشته باشم كه اگر جواني ميخواهد درباره فرهاد بيشتر بداند با نمايش آن مجموعه به سوالهاي خود پاسخ دهد. بتواند كتابخانه فرهاد را ببيند و يادداشتهاي او را گوشه تكتك كتابها مرور كند. حتي شخصيترين وسايل او مثل چرخ خياطي كه كاپشنش را با آن دوخته بود و يا كفشهايش كه هميشه واكس خورده بود يا حتي وسايل تعميراتش را به موزه سينما منتقل كردم و از اين جهت همه ابعاد فرهاد براي آنها كه دوست دارند او را بيشتر بشناسند، در اين مجموعه موجود است.»
انتهاي پيام