/تحولات سوريه/

انتقاد پكن و مسكو از واشنگتن/ حمايت پاريس از مخالفان سوري/ ناصر القدوه معاون ابراهيمي شد

در حالي كه دولت چين و روسيه با حضور معاون نخست‌وزير سوريه تهديد آمريكا عليه سوريه را نقض منشور سازمان ملل و قوانين بين‌المللي دانستند، وزير امور خارجه آلمان نسبت به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در سوريه هشدار داد.

در حالي كه دولت چين و روسيه با حضور معاون نخست‌وزير سوريه تهديد آمريكا عليه سوريه را نقض منشور سازمان ملل و قوانين بين‌المللي دانستند، وزير امور خارجه آلمان نسبت به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در سوريه هشدار داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري رويترز، دولت روسيه و چين روز سه‌شنبه با حضور هيات سوري نشستي را در مسكو برگزار كرده و به بررسي مساله سوريه پرداختند.

اين نشست در پي تهديد باراك اوباما، رئيس‌جمهوري آمريكا به اين كه در صورت استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در سوريه آمريكا معادلاتش را در خصوص اين كشور تغيير مي‌دهد، برگزار شد.

دولت چين و روسيه اين تهديد آمريكا را براي دخالت در امور داخلي سوريه نقض آشكار منشور سازمان ملل و قوانين بين‌المللي توصيف كردند.

حاضرين در اين نشست همچنين اقدامات يك جانبه آمريكا را محكوم كردند.

در اين نشست دولت روسيه با تاكيد بر لزوم فراهم كردن زمينه گفت‌وگوي سياسي براي برقراري آشتي ملي در سوريه به عنوان تنها راهكار حل بحران اين كشور از طرف‌هاي خارجي خواست تا براي فراهم كردن شرايط آشتي ملي در سوريه تلاش كنند.

سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نيز در اين خصوص گفت: تلاش‌هاي سوريه براي پايان دادن به خشونت‌ها در 17 ماه اخير كافي نبوده است.

لاوروف همچين عنوان داشت: بر اساس آنچه در سوريه شاهد آن هستيم به نظر مي‌رسد كه تدابيري كه براي توقف خشونت‌ها در اين كشور اتخاذ شده كافي نبوده اما ما مطمئنيم هيچ راه ديگري جز ادامه اين شيوه براي متوقف كردن خشونت‌ها وجود ندارد.

وي همچنين عنوان داشت: تحقق آشتي ملي تنها راه متوقف كردن فوري خشونت‌ها در سوريه است. چيزي كه در حال اهميت دارد اين است كه همه گروه‌ها به سمت درست حركت كنند. آشتي ملي در واقع تنها راه پايان دادن به خونريزي‌ها در سوريه است.

وزير امور خارجه روسيه بر لزوم فراهم كردن شرايط لازم براي گفت‌وگوي سياسي گروه‌هاي درگير در سوريه بدون دخالت گروه‌هاي خارجي تاكيد كرد.

لاوروف با اعلام اينكه روسيه از تشكيل وزارتخانه‌اي ويژه در سوريه براي بررسي شرايط برقراري آشتي ملي استقبال مي‌كند به غرب و آمريكا نسبت به اتخاذ اقدامات يك جانبه در خصوص سوريه هشدار داد.

لاوروف همچنين در ديدار با داي پينگ‌گو، مشاور امور خارجه چين و يكي از مسئولان هيات چيني حاضر در مسكو اعلام كرد: به عقيده من برقرار كردن شرايط براي گفت‌وگوي سياسي در سوريه تنها راه درست در شرايط كنوني است.

لاوروف همچنين تاكيد كرد: مسكو و پكن هرگز اجازه نقض قوانين بين‌المللي و منشور سازمان ملل را نخواهند داد.

در اين ديدار دو طرف به بررسي راهكارهاي حل بحران سوريه پرداختند.

مشاور امور خارجه چين پيشتر نيز با ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه و معاون امور امنيتي وي ديدار كرده بود.

اين در حالي است كه گوئيدو وستروله،‌ وزير امور خارجه آلمان روز سه‌شنبه طي اظهاراتي به دولت سوريه نسبت به استفاده از سلاح‌هاي شيميايي هشدار داد.

وستروله گفت: استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در سوريه در حقيقت عبور از مرزهاي مشخص بوده و منجر به پيامدهايي مي‌شود كه دامنه آن نه تنها شامل سوريه بلكه كل منطقه خواهد شد.

وي تاكيد كرد: ما بايد از همه راه‌ها براي ممانعت از تحقق اين سناريو و افتادن سلاح‌هاي شيميايي به دست افرادي كه صلاحيت استفاده از اين سلاح‌ها را ندارند، استفاده كنيم.

وستروله در پايان گفت: من از همه گروه‌هاي سوري مي‌خواهم كه خشونت را كنار گذاشته و براي حل بحران سوريه تلاش كنند.

در همين حال ويكتوريا نولاند، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا نيز در واكنش به اظهارات قدري جميل، معاون نخست‌وزير سوريه در نشستش با هيات روسيه و چين عنوان داشت: ما از جزئيات كنفرانس مطبوعاتي جميل در مسكو اطلاع يافتيم و هيچ چيز جديد و استثنايي در اين كنفرانس نديديم.

وي افزود: برگزاري چنين رايزني‌هايي ميان دمشق و مسكو فرصتي است براي مسئولان روسي تا نظام سوريه را براي آغاز طرح انتقال قدرت بدون نياز به استفاده از گزينه نظامي تشويق كنند.

از سوي ديگر، فرانسوا اولاند،‌ رئيس‌جمهوري فرانسه نيز در پي ديدار با مخالفان سوريه با صدور بيانيه‌اي ضمن استقبال از نقش شوراي ملي مخالفان سوريه تاكيد كرد: فرانسه به تعهدات خود در قبال سوريه پايبند است.

وي افزود: فرانسه به تلاش براي كمك به ملت سوريه ادامه خواهد داد و نقش اساسي‌اش براي پيشرفت در روند انتقال سياسي سوريه ادامه مي‌دهد.

وي همچنين گروه‌هاي مخالف سوري را به تشكيل تجمعي گسترده تشويق كرد.

عبدالباسط سيدا، رئيس شوراي ملي مخالفان سوريه نيز از تلاش‌هاي جديد شوراي ملي مخالفان براي تسريع در اعلام دولت انتقالي سوريه خبر داد.

سيدا در اين ديدار ضمن انتقاد از اظهارات اخضر الابراهيمي، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب به سوريه عنوان داشت: الابراهيمي ديپلماتي است كه داراي تجربيات زيادي است و ما به او احترام مي‌گذاريم اما بايد بگويم كه بحران سوريه به خاطر نبود اراده‌اي بين‌المللي تاكنون حل نشده است.

رئيس شوراي مخالفان سوريه در پايان اعلام كرد كه فرانسه در حال حاضر در تلاش است تا با كمك هم‌پيمانان خود منطقه پرواز ممنوع را در سوريه براي حمايت از غيرنظاميان اين كشور ايجاد كند.

همچنين سايت اينترنتي النشره اعلام كرد كه مسئولان سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی یا ISESCO (آيسسكو) عضويت سوريه در اين سازمان را به حالت تعليق درآوردند.

اين در حالي است كه پيشتر نيز در كنفرانس سران مكه عضويت سوريه در سازمان همكاري‌ اسلامي و موسسات وابسته به اين سازمان به حالت تعليق در آمد.

از سوي ديگر، منابع عربستاني اعلام كردند كه مارتين نسيركي، سخنگوي بان كي مون،‌ دبيركل سازمان ملل اعلام كرده است كه اخضر الابراهيمي و بان كي مون، دبيركل سازمان ملل پايان هفته جاري در نيويورك با يكديگر ديدار خواهند كرد.

وي گفت: در اين ديدار دو طرف به بررسي تلاش‌هاي الابراهيمي در خصوص حل بحران سوريه خواهند پرداخت.

بنا به گفته سخنگوي بان كي مون، الابراهيمي در نيويورك مقري را براي خود اتخاذ خواهد كرد.

نسيركي همچنين با تاكيد بر اطمينان از توانايي الابراهيمي در خصوص حل بحران سوريه نسبت به موفقيت وي در خصوص ماموريتش ابراز اميدواري كرد.

همچنين نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد كه با بان كي مون در خصوص تعيين ناصر القدوه، وزير اسبق امور خارجه فلسطين به عنوان معاون اخضر الابراهيمي توافق كرده است.

وي در اين بيانيه تاكيد كرد: تعيين القدوه به عنوان معاون الابراهيمي در حقيقت نقش وي را در ماموريت سابقش به عنوان معاون كوفي عنان تكميل خواهد كرد.

العربي همچنين نسبت به موفقيت الابراهيمي و القدوه به عنوان دو تن از مسئولان تواناي عرب در ماموريتشان در خصوص پايان دادن به بحران سوريه و تحقق خواسته‌هاي ملت سوريه در انتقال روند سياسي به نظامي دموكراتيك ابراز اميدواري كرد.

العربي همچنين از كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت خواست از تلاش‌هاي الابراهيمي حمايت كرده و به اختلافات خود پايان دهند چرا كه اين مساله تاكنون تلاش‌ها براي پايان دادن به بحران سوريه را ناكام گذاشته است.

يك منبع بلندپايه اردن اعلام كرد كه كشورش سفير سوريه را اخراج نكرده و هرگز اين كار را نخواهد كرد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91060100162
  • خبرنگار : 71434