مصرف ويتامين«C » اثرات مضر آلودگي هوا را كاهش مي‌دهد

پزشكان تاكيد كردند كه مصرف مواد غذايي غني از ويتامين C‌ مانند ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه، اثرات مضر آلودگي هوا را بويژه در مبتلايان به بيماريهاي مزمن ريوي كاهش مي‌دهد.

پزشكان تاكيد كردند كه مصرف مواد غذايي غني از ويتامين C‌ مانند ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه، اثرات مضر آلودگي هوا را بويژه در مبتلايان به بيماريهاي مزمن ريوي كاهش مي‌دهد.

به گزارش سرويس سلامت ايسنا، اين پزشكان روي گروهي از بيماران بستري شده در بيمارستان لندن كه به آسم يا بيماري انسداد مزمن ريوي (COPD) مبتلا بودند مطالعه كرده و متوجه شدند افرادي كه سطح ويتامين C در خونشان پايين است بيشتر مستعد ابتلا به مشكلات تنفسي بويژه در روزهايي هستند كه آلودگي هوا نسبتا زياد است.

به گزارش ماي هلت نيوز ديلي، ميشل برائور، متخصص سلامت محيط زيست در دانشگاه كانادايي بيريتيش كلمبيا در اين مطالعه خاطرنشان كرد: اين مطالعه تاييدي بر يافته‌هاي قبلي است مبني بر اينكه عوارض آلودگي هوا تحت تاثير آنتي اكسيدانها تغيير مي‌كند.

آنتي اكسيدانها مانند ويتامين C مي‌توانند از بدن در برابر مولكولهاي مضر موسوم به راديكال‌هاي آزاد كه به سلولهاي بدن آسيب مي‌رسانند، محافظت نمايند. راديكال‌هاي آزاد زماني تشكيل مي‌شوند كه هواي آلوده وارد ريه‌ها شود و اين مولكولهاي مضر نقش به سزايي در بروز بيماريهاي قلبي، سرطان و امراض تنفسي دارند. به گفته پزشكان آنتي اكسيدانها مي‌توانند با راديكال‌هاي آزاد پيوند بخورند و مانع از تاثير مخرب اين مولكولها بر روي سلولها شوند.

اين مطالعه در مجله همه گير شناسي منتشر شده است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91053118216
  • خبرنگار : 90069