رييس سازمان مديريت بحران كشور از واردشدن خسارت صددرصدي به 120 روستا در زلزله آذربايجانشرقي خبر داد.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن قدمي با اعلام اين خبر گفت: از همان لحظات اوليه وقوع زلزله با توجه به شناختي از روستاها داشتيم حدس زديم كه خسارت ناشي از آن زياد باشد، بنابراين در پي آن با كارگروههاي خود در سطح استان تماس گرفته و آنها را به محلهاي حادثه اعزام كرديم.
وي با بيان اينكه نيروهاي ما در فاصله كمتر از يك ساعت از وقوع حادثه در اكثر مناطق مستقر شدهاند، تصريح كرد: پس از وقوع زلزله بيمارستانها و اماكن براي معالجه مجروحان و مصدومان در سطح استان پيشبيني شد و نيز بيمارستانهايي در استانهاي همجوار نيز به حالت آمادهباش درآمدند.
قدمي با بيان اينكه در شهر تبريز حتي نمازخانهها و كتابخانهها نيز به تختهاي امدادي مجهز شد خاطرنشان كرد: در شهر ورزقان كه فاقد بيمارستان بود نيز بيمارستان صحرايي داير كرديم.
به گفته وي در پي وقوع اين زلزله ارتش نيز بيمارستاني صحرايي با ظرفيت 200تن را آماده كرده بود كه البته استفادهاي از آن صورت نگرفت.
قدمي با بيان اينكه شمار مجروحان و كشتهشدگان بسيار كمتر از مقداري بود كه پيشبيني ميكرديم، اظهار كرد: اگر اين حادثه در ساعات پاياني شب رخ ميداد بدون شك شمار مجروحان و كشتهشدگان آن افزايش مييافت.حتي ممكن بود شمار تلفات آن به بالاي 3000تن برسد.
وي با بيان اينكه نوع مصالح استفاده شده در ساخت خانهها كه عمدتا از گل و كاهگل و چوب بوده و سبب شده تا ريزش آن روي افراد، موجب خفگي و مرگ آنان شود، اظهار كرد: همين موضوع باعث شد تا پس از ريزش آوار افراد فضايي براي ماندن نداشته باشند.
فردي زير آوار نمانده است
رييس ستاد مديريت بحران با بيان اينكه پس از 12 ساعت از وقوع حادثه اعلام كرديم كه هيچ يك از شهروندان زير آوار نمانده است، خاطرنشان كرد: پس از وقوع حادثه به وسيله تيمهاي جستجو و نجات و دستگاهها و سگهاي زندهياب به محل اعزام شده، گفت: در ساعت شش صبح روز بعد ما خيالمان بابت اينكه فردي زير آوار نمانده است راحت شد، البته ممكن است كه در يكي دو مورد استثناء مواردي هم پيدا شود اما نميتوان ادعا كرد كه تيمهاي ما جايي را جستجو نكردهاند.
به گزارش ايسنا، قدمي با بيان اينكه اولويت سازمان مديريت بحران در تمام حوادث اين چنيني ابتدا نجات افراد است، اظهار كرد: از صبح روز يكشنبه پس از اين كه خيالمان از نجات افراد راحت شد عملياتمان را براي اسكان اضطراري و توزيع آذوقه و اقلام اوليه مورد نياز ميان زلزلهزدگان را آغاز كرديم.
رييس سازمان مديريت بحران كشور همچنين با تاكيد بر اينكه بحث مقاومسازي بافتهاي فرسوده از اولويتهاي اصلي دولتهاي نهم و دهم بود، گفت: از ابتداي دولت نهم تاكنون در حدود يك ميليون و 400 هزار واحد روستايي را بازسازي كرديم و براي ساير واحدها نيز دولت در حد امكانش آمادگي دارد.
قدمي همچنين با بيان اينكه با تاييد استاندار به زلزلهديدگان اين حادثه يك ميليون تومان كمك معيشتي تعلق ميگيرد، گفت: همچنين 2.5 ميليون تومان براي خانههايي كه به طور صددرصد تخريب شدهاند و نيز 12.5 ميليون تومان با سود چهاردرصد براي بازسازي خانههاي با بافت فرسوده تعلق خواهد گرفت.
وي با اشاره به تاكيد رياست جمهور بر بازسازي 20 هزار خانه روستايي اظهار كرد: برخي از خانههايي كه در اين زلزله تخريب شدهاند، تخريبشان ناشي از زلزلهاي 6.2 ريشتري نبود بلكه با زلزلهاي كمتر از اين نيز اين خانهها تخريب ميشدند.
به گزارش ايسنا، وي با تاكيد بر ضرورت پيگيري بيمه حوادث از سوي شهروندان درباره كمكهاي نقدي نيز گفت: بهترين نوع كمكي كه مردم ميتوانند به اين زلزلهزدگان داشته باشند اهداي وجوه نقدي است كه به همين منظور شماره حساب 99999 جمعيت هلالاحمر در بانك ملت آماده دريافت اين كمكهاست.
انتهاي پيام