اعلام نياز به وسايل بهداشتي، روشنايي و گرمايشي؛

بروز چند مورد اسهال و استفراغ ميان زلزله‌زدگان/استقرار روانشناسان در مناطق زلزله‌زده

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي از بروز چند مورد بيماري‌هايي نظير اسهال، استفراغ، سردرد و ... در ميان زلزله‌زدگان خبر داد.

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي از بروز چند مورد بيماري‌هايي نظير اسهال، استفراغ، سردرد و ... در ميان زلزله‌زدگان خبر داد.

حبيب حسينقلي‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مهمترين بيماري‌هايي كه زلزله‌زدگان را تهديد مي‌كند، گفت: مشكل فعلي ما در منطقه گرمازدگي و نيز بروز بيماري‌هايي نظير اسهال، استفراغ، سردرد و ... كه ممكن است شايع شود.

وي با بيان اينكه اين بيماري‌ها بيشتر براي كودكان و افرادي كه مقاومت بدني آنان كمتر است رخ مي‌دهد، گفت: چند مورد ابتلاء به بيماري‌هايي نظير اسهال، استفراغ و ... را داشتيم كه به همين منظور علاوه بر اين كه تيم‌هاي پزشكي به اين مناطق اعزام شدند در صورت لزوم بيماران به دو بيمارستان صحرايي در شهرستان‌هاي هريس و ورزقان منتقل مي‌شوند.

به گفته حسينقلي‌زاده در صورتي كه بيماري زلزله‌زدگان در اين مراحل درمان نشود بيمارستان‌هايي در شهر تبريز براي اين منظور در نظر گرفته شده‌اند.

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي همچنين در خصوص آخرين آمار تلفات اين حادثه با بيان اين كه شمار كشته‌شدگان از 306 تن اعلامي روز گذشته، افزايش نداشته است، خاطرنشان كرد: پيش‌بيني مي‌كنيم كه اين تعداد افزايش نيابد چرا كه تاكنون مورد مفقودي به ما يا امدادگران و ساير تيم‌هاي جست‌وجو اعلام نشده كه همين امر بيانگر اين است كه فردي زير آوار نمانده است.

اتمام عمليات‌ آواربرداري

وي ادامه داد: پراكنده بودن روستاها كار آواربرداري را كمي سخت‌ كرده بود، اما به دليل اين كه عمده ساختمان‌هاي منطقه يك طبقه بودند عمليات‌ آواربرداري در تمام مناطق هم‌اكنون به اتمام رسيده است.

حسينقلي‌زاده در خصوص نيازهايي كه در خصوص اقلام ضروري براي زلزله‌زدگان وجود دارد نيز خاطرنشان كرد: خوشبختانه در بحث موادغذايي كمبودي مشاهده نشد اما در امر وسايل بهداشتي نظير شوينده‌ها و تجهيزات روشنايي و گرمايشي نياز بيشتري احساس مي‌شود.

وي همچنين ضمن خوب ارزيابي‌كردن كمك‌هاي مردمي در اين مناطق تصريح كرد: در صورتي كه شهروندان قصد دارند خودشان به زلزله‌زدگان كمك كنند لازم است حتما به اين نكته توجه كنند تا با ستادهاي بحران هر استان هماهنگ شود چرا كه در غير اين صورت ممكن است كمك‌هايي به زلزله‌زدگان شود كه به آن نيازي ندارند.

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي با اشاره به اينكه شرايط جوي در روستاهاي منطقه به گونه‌اي است كه شب‌ها دماي هوا كاهش چشمگيري پيدا مي‌كند، اظهار كرد: در حال حاضر با توجه به اين كه در روزهاي پاياني مرداد هستيم تردد شبانه در مناطق زلزله‌زده با لباس سبك ممكن نيست حال اگر اين شرايط تا يك ماه ديگر ادامه پيدا كند، قطعا زندگي براي زلزله‌زدگان سخت است، بنابراين پيشنهاد مي‌كنم شهروندان كمك‌هاي خود را به شكل نقدي در اختيار سازمان‌هاي دولتي يا موسسات خيريه معتبر قرار دهند. چرا كه اين مراكز مي‌تواند علاوه بر اين كه در بازسازي مناطق سهيم شوند نيازهاي زلزله‌زدگان در ماه‌هاي آتي را نيز خريداري كند.

استقرار روانشناسان در بيمارستان‌هاي صحرايي

حسينقلي‌زاده همچنين از استقرار روانشناسان و كارشناسان رواني در مناطق زلزله‌زده و بيمارستان‌هاي صحرايي خبر داد و گفت: هدف از استقرار اين افراد مشاوره و كمك رواني به زلزله‌زدگان است.

فروش اقلام امدادي به زلزله‌زدگان نداشته‌ايم

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي در خصوص برخي اظهارات مطرح شده پيرامون فروش اقلام امدادي از سوي سودجويان به زلزله‌زدگان به ايسنا گفت: البته مي‌توان گفت كه به دليل وسعت مناطق زلزله‌زده ممكن است توزيع اقلام امدادي در تمام مناطق يكسان نباشد اما مطمئن باشيد كه فروش اقلام نداشته‌ايم.

وي با اشاره به احتمال بروز پس‌لرزه‌هاي ديگر به زلزله‌زدگان و افرادي كه براي امدادرساني به اين مناطق مي‌روند هشدار داد: آنان با اين تصور كه منطقه‌اي در زلزله‌هاي قبلي فرو نريخته پس در اين زلزله نيز اتفاقي روي نخواهد داد نبايد به مناطق ناامن بروند چرا كه ممكن است با كوچكترين لرزه‌اي ساختمان ريزش كند.

مسئول روابط عمومي مركز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشكي آذربايجان‌شرقي همچنين از زلزله‌زدگان خواست وسايل امدادي و اقلام دريافتي را انبار نكنند و به حد نياز خود آن را دريافت كنند.

به گفته وي زلزله‌زدگان مطمئن باشند كه اقلام امدادي در روزهاي عادي نيز به دست آنان خواهد رسيد.

وي همچنين از افرادي كه در اين مناطق حضور دارند، خواست از آب‌هاي غيربهداشتي و روان منطقه براي آشاميدن و حتي شست‌وشو استفاده نكنند.

حسينقلي‌زاده از زلزله‌زدگان خواست به منظور پاكسازي منطقه از اجساد حيوانات و احشام با مسئولان و تيم‌هاي اعزامي به منطقه همكاري كنند و در صورت اطلاع مكان طويله يا جايي كه حيوانات در آن مرده‌اند، آن را اطلاع‌رساني كنند تا در اسرع وقت نسبت به پاكسازي آن اقدام شود چرا كه وجود لاشه حيوانات در مناطق سبب بروز بيماري‌هاي فراواني مي‌شود.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 91052415140
  • خبرنگار : 71431