کارشناس تغذیه:

آغوز شير مادر نوزاد را از ابتلا به زردی محافظت مي‌كند

یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌های درمانی گفت: شیر مادر حدود 300 عامل ضد بیماری دارد.

یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌های درمانی گفت: شیر مادر حدود 300 عامل ضد بیماری دارد.

عاطفه نادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، افزود: تغذیه با شیر مادر باعث می‌شود که کودک از بسیاری از بیماری‌های عفونی، عفونت گوش، اسهال، اگزما و آلرژی و دیگر بیماری‌ها مصون نگه داشته شود.

وي توضيح داد: آغوز نیز که در ابتدای شیردهی مادر ترشح می‌شود از عوامل محافظتی خیلی بالایی برخودار بوده و به دلیل آنتی بادی‌های موجود در آن، نوزاد از بیماری‌های زیادی درامان می‌ماند و سیستم ایمنی بدن وی قوی می‌شود.

نادری به باور غلط استفاده نكردن از آغوز به دلیل احتمال ابتلای نوزاد به زردی اشاره کرد و گفت: آغوز نه تنها احتمال ابتلای کودک به زردی را بالا نمی‌برد، بلکه نوزاد را از ابتلای به زردی محافظت کرده و حتی به درمان سریعتر زردی هم کمک می‌کند.

نادری، تماس بدنی و چشمی مادر و کودک در حین شیردادن را مهمترین رابطه عاطفی فرزند و مادر، عنوان و اظهار كرد: اگر مادر در این موقع سعی کند با نوزاد صحبت کند این ارتباط بسیار قوی تر شده و از لحاظ روانی برای دو طرف بسیار مفید است.

وی با تاکید بر این‌که هیچ جایگزین مناسبی برای شیر مادر وجود ندارد، گفت: اگر چنانچه به تشخیص خود مادر و یا پزشک معالج به نوزاد شیر خشک داده شود، باید این امر در کنار تغذیه با شیرمادر باشد.

نادری ادامه داد: نباید نوزاد را از شیر مادر و مزایای آن محروم کرد، چرا که شیر مادر طوری طراحی شده که بنا به نیاز هر نوزاد، مادر می‌تواند نیازهای نوزاد خود را برطرف كند.

وی با بیان این که نباید به تصور غلط کم شیر داشتن و یا موثر نبودن شیر مادر برای نوزاد، نوزاد را از این نعمت به دور نگه داشت، افزود: در صورتی می‌توان از شیر خشک استفاده کرد که مادر یا نوزاد از بیماری خاصی رنج ببرد و پزشک دستور دهد.

این کارشناس ارشد تغذیه، علت مهم دانستن شیر مادر را ترکیبات بسیار غنی آن برای نوزاد دانست و افزود: شیر مادر از ابتدا تولد تا چهار یا شش ماهگی بهترین گزینه برای تغذیه نوزاد بوده و از مزیت پاک و در دسترس بودن در همه جا برخوردار است.

نادری گفت: در صورتی که مادر شاغل باشد می‌تواند شیر خود را بدوشد و در یخچال نگهداری کند. مادر می‌تواند تا 8 ساعت شیر خود را بدون این که خراب شود در دمای محیط نگه دارد.

وی بيان كرد: شیر خشک نه تنها دارای ترکیبات غنی و موثر برای نوزاد نيست بلکه از نظر بهداشتی و هزینه بر بودن آن همیشه دردسرساز است. شیرخشک به دلیل چربی بالا، نوزاد را مستعد چاقی می‌کند و زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت را در او بالا می‌برد.

انتهاي پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 91052213667
  • خبرنگار :