يك كارشناس مسائل استراتژيك:غيرمتعهدها مي‌توانندموتور محرك تحولات اخير باشند

يك كارشناس ارشد مديريت مسائل استراتژيك گفت: اجلاس غيرمتعهدها مي‌تواند از جنبش‌هاي اجتماعي منطقه‌اي حمايت كرده و به نوعي موتور محرك تحولات منطقه‌اي باشد.

يك كارشناس ارشد مديريت مسائل استراتژيك گفت: اجلاس غيرمتعهدها مي‌تواند از جنبش‌هاي اجتماعي منطقه‌اي حمايت كرده و به نوعي موتور محرك تحولات منطقه‌اي باشد.

حسن متفكر، كارشناس ارشد مديريت استراتژيك در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس بيداري اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در تهران با توجه به شرايط منطقه اهميت بسياري دارد عنوان كرد: برگزاري اجلاس غيرمتعهدها با گسترش انقلاب‌هاي مردمي در منطقه كه رويكردي اسلامي دارند مصادف شده كه اين امر هم بر اهميت نشست غيرمتعهدها مي‌افزايد.

وي افزود: برخي از كشورهاي تحول يافته تا حدي به خواسته‌هاي انقلابي خود دست يافتند و برخي ديگر همچنان در حال حركت به سوي اهدافشان هستند؛ ولي متاسفانه بعضي جنبش‌هاي مردمي منطقه تا حدودي مسير اصلي خود را گم كردند؛ چرا كه قدرت‌هاي بزرگ منطقه و جهان با دخالت در اين تحولات تلاش دارند تا روند آن را كند كنند؛ ولي در هر صورت اين كشورها نيز به زودي شاهد به ثمر نشستن انقلابشان خواهند بود.

متفكر با بيان اينكه نبايد تنها بحث تحولات اخير منطقه را دنبال كرده و مساله فلسطيني‌ها را فراموش كرد گفت: پيروزي‌هاي مقاومت فلسطين به ويژه در دوران جنگ 33 روزه و 21 روزه منجر به شكست آمريكا، غرب و انگليس شد كه كاملا از اسرائيل حمايت مي‌كردند؛ بنابراين آنها امروز به اين نتيجه رسيدند كه بهترين راه براي مقابه با فلسطين يا تحولات اخير منطقه استفاده از روش‌هاي استراتژيك است.

وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو با بيان اينكه برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در تهران فرصت خوبي براي رسيدگي به مسائل منطقه‌اي، فلسطين و خواسته‌هاي جمهوري اسلامي ايران است، گفت: رسيدن به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌يي و كسب موفقيت‌هايي كه در اين محور به دست آورده‌ايم لزوم مطرح كردن اين خواسته و پافشاري بر روي آن در اين اجلاس را بيش از پيش نشان مي‌دهد؛ همچنين برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در كشورمان مي‌تواند جايگاه ژئوپلوتيك جمهوري اسلامي در تحولات منطقه‌ را افزايش داده و از سوي ديگر به معضلات منطقه‌اي هم كمك شاياني بكند.

اين كارشناس ژئواستراتژيك ادامه داد: از سوي ديگر اجلاس غيرمتعهدها مي‌تواند با سازمان‌دهي مجدد جبهه‌ جديدي را در مقابل استكبار جهاني ايجاد كند؛ چرا كه بسياري از كشورهايي كه در اين اجلاس حضور دارند يا تحت سلطه آمريكا بوده يا به روسيه وابسته هستند و علي‌رغم اين وابستگي سنتي به غرب باز هم اميد مي‌رود تا اجلاس تهران موفقيت‌آميز باشد.

متفكر اجلاس غيرمتعهدها را به نوعي موتور محرك تحولات منطقه‌اي دانست و تاكيد كرد: اجلاس غيرمتعهدها مي‌تواند از جنبش‌هاي اجتماعي منطقه‌اي حمايت كرده و به نوعي موتور محرك تحولات منطقه‌اي باشد؛ همچنين اين جنبش‌هاي مردمي توانايي اين را دارند كه با ادامه حركت‌هاي انقلابي خود اسراييل را بيش از پيش ضعيف سازند.

وي مديريت راهبردي هوشمندانه ديپلماتيك و در نظر گرفتن منافع فراگير همه كشورها را در اجلاس غيرمتعهدها بسيار مهم دانست عنوان كرد: اگر ايران اين دو محور را در راس كار خود قرار دهد بي‌ترديد مي‌تواند نقش خود را در تحولات منطقه‌اي به خوبي ايفاء كرده و جايگاهش را نيز در منطقه ارتقاء دهد.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: بیداری اسلامی
  • کد خبر: 91052213564
  • خبرنگار : 71405