یک هنرمند شیشهگر، هنر شیشهگری را در زنجان مهجور و ناشناخته توصیف کرد.
لامعی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، با ذکر این مطلب، گفت: با توجه به مهجور بودن این رشته در استان زنجان، افرادی که در این شاخه هنری سنتی فعالیت میکنند محدود و به یک یا دو نفر هستند، لذا این رشته در زنجان در معرض فراموشی و منسوخ شدن است.
وی با اشاره به پیشینه این هنر در ایران افزود: شیشهگیری از گذشته در ایران رایج بوده است اما طی دوره خاصی منسوخ شده و در دوره ناصری دوباره احیا شد.
این هنرمند شیشهگری را تلفیقی از هنر – صنعت دانست و کار با شیشه را بسیار عالی ذکر کرد و تأکید کرد: در کار تراش شیشه ابزار کار یک سنگ گردان است و به همین دلیل ضریب انبساط شکست شیشه بالاست.
لامعی، هنر شیشهگری را نیازمند به یک حرکت بعدی دانست و گفت: برای نجات این رشته از فراموشی باید یک حرکت جدی را شروع کرد.
وی در ادامه افزود: برای احیای این رشته باید اقدامات جدی صورت گیرد و با حمایت متولیان صنایع دستی تاکنون اقداماتی انجام شده است، اما کافی نبوده است.
لامعی با انتقاد از عدم تعریف رشته شیشهگری بهعنوان یکی از رشتههای شاخص صنایع دستی زنجان، گفت: همواره عادت کردهایم چاقو،چارق و ملیله را صنایعدستی زنجان نام ببریم اما رشته شیشه نیز در استان زنجان قدمت دارد و بیتفاوت بودن در قبال آن بیمهری به این رشته سودآور ولی مهجور است.
وی تأکید کرد: بعد از 20 سال دوندگی توانستیم مسئولان صنایع دستی را متقاعد کنیم که شیشهگری مربوط به شهر خاصی نیست و در همه نقاط ایران میتوان سراغی از آن گرفت.
وی با ذکر این نکته که تدوین دورههای آموزشی این رشته برای دانشگاهها کاری زمانبر است، اظهارکرد: به اتمام رساندن طرح آموزشی و تدوین آن نیاز به نیروهای حرفهای داریم.
وی تأکید کرد: در بحث حرفهای و آموزش شیشهگری مدرک مهم نیست و تجربه حرف اول را میزند.
این شیشهگر اضافه کرد: متأسفانه سیستم دانشگاهی به استاد کارهای رشتههای هنری اجازه تدریس نمیدهد مگر به شرط داشتن مدرک دانشگاهی.
وی با اشاره به رابطه استاد – شاگردی در رشتههای هنری، افزود: در رشتههای هنری سواد کلاسیک داشتن عنصری مهم محسوب میشود.
لامعی با ابراز تأسف از عدم شناخت این هنر سنتی توسط مسئولان و مردم، گفت: متأسفانه مسئولین شناخت کمی از کار شیشه دارند، چرا که بسیاری از آنها حتی مرز شیشه را از تراش شیشه تشخیص نمیدهند.
وی در ادامه افزود: ما انتظار نداریم مسئول مربوطه در همه رشتههای صنایع دستی متخصص باشد، اما لازم میدانیم که صنایع دستی افراد متخصص در این رشته داشته باشد که بررسی کارشناسانه رشتهها را به صاحب نظران این رشته ارجاع دهد.
این هنرمند زنجانی با تأکید بر این نکته که ایجاد تنش میان مسئولین و فعالان صنایع دستی هیچ گاه کارساز نبوده است، افزود: من بعد از 20 سال به تازگی توانستهام مسئولان را مجاب کنم که باید این رشته را در زنجان از فراموشی نجات دهیم و مسئولان نیز دستگاههای موردنیاز را خریداری کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این رشته در جایگاه خود قرار بگیرد، اشتغالزایی خوبی خواهد داشت و ارزش افزوده این رشته بالا است.
انتهاي پیام