نصب آسانسور براي شهر زيرزميني ملاير

شهر زيرزميني «سامن» در استان همدان براي سهولت بازديد گردشگران، صاحب آسانسور مي‌شود.

شهر زيرزميني «سامن» در استان همدان براي سهولت بازديد گردشگران، صاحب آسانسور مي‌شود.

اسدالله بيات ـ مديركل مدير فرهنگي و گردشگري استان همدان ـ در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين خبر بيان كرد:‌ با توجه به كاوش‌هايي كه تا كنون در شهر زيرزميني سامن انجام شده، يكي از كارگاه‌هاي كاوش براي بازديد مردم در نظر گرفته شده است و احتمالا تا يك‌ماه ديگر آماده مي‌شود.

وي گفت: براي ديدن اين مجموعه نياز است دست كم چهار متر به زير زمين برويم و چون امكان ايجاد تغيير در ورودي مجموعه نبود، آسانسور كوچكي را كه بيشتر شبيه بالابر است، نصب كرده‌ايم.

او با بيان اين‌كه اين آسانسور حدود سه نفر ظرفيت دارد، ادامه داد: براي جلوگيري از آسيب رسيدن به مجموعه‌ي شهر زيرزميني سامن بايد گروه‌هاي 10- 15 نفره را براي بازديد تعيين كنيم تا همراه راهنما به سايت وارد شوند و بخش‌هايي را كه براي بازديد آماده شده‌اند، ببينند. ورود گردشگران به تمام كارگاه‌هاي اين سايت ضرورت ندارد، زيرا اين مجموعه به‌صورت دست‌كند است و بيشتر اتاق‌ها، كانال‌ها و راهروها شبيه يكديگرند. به همين دليل، اتاقك‌هايي كه اسكلت‌ها در آن‌ها بودند و همچنين تعدادي از كانال‌ها و دهليزها براي رفت‌وآمد سامان‌دهي مي‌شوند.

وي درباره‌ي سيستم ايمني شهر سامن و جلوگيري از يادگاري‌نويسي و تخريب اين مجموعه، گفت:‌ در حال حاضر فقط سيستم روشنايي مجموعه كامل شده و دوربين براي كنترل نصب نشده‌ است. البته اين كار در برنامه‌ي ما قرار دارد.

به گزارش ايسنا، مجموعه‌ي شهر زيرزميني سامن يك مجموعه‌ي دست‌كند است كه در بستر سنگي از نوع گرانيت ايجاد شده و شامل اتاق‌ها، سالن‌ها و كريدورهاي ارتباطي متعددي است. اين مجموعه زير خيابان‌هاي اصلي، معابر ارتباطي و خانه‌هاي مسكوني و در عمق سه تا پنج متري از سطح زمين در شهرستان ملاير استان همدان قرار دارد.

اين شهر زيرزميني كه در دوره‌ي اشكاني ساخته شده و در دوره‌هاي مختلف اسلامي از جمله اوايل اسلام، سلجوقي، صفوي، تيموري و قاجاري مورد استفاده بوده است، چند سال قبل، هنگامی که اداره‌ي مخابرات استان همدان قصد کشیدن فیبرهای نوری را از زیر زمین داشت، کشف شد. بر همین اساس، سال 86، هیأتی شامل کارشناساني مانند باستان‏‌شناس، انسان‏‌شناس و کارشناسان مرمت، در این شهر كاوش كردند كه به کشف فضاهای دست‏‌کند با اتاق‌هاي متعدد، سالن، راهروهای ارتباطی و نيز تعدادي اسكلت منجر شد.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91051609833
  • خبرنگار : 71219