مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاكيد بر لزوم افزايش شاخص ميزان باروري و جايگزيني در كشور به منظور تضمين سلامت جامعه از تدوين سند بهداشت باروري خبر داد.
دكتر محمد اسماعيل مطلق در گفتوگو با خبرنگار سرويس "سلامت" خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: شاخص ميزان باروري و جايگزيني در كشور اكنون 1،6 است. اين درحاليست كه به دنبال ازدواج يك زوج، يك فرزند بايد جانشين مادر و يك فرزند نيز بايد جانشين پدر شود. بر اين اساس به منظور حفظ سلامت خانواده و جامعه پيشنهادمان آن است كه شاخص ميزان باروري و جايگزيني در كشور به بيش از 2 و حدود 3 افزايش يابد. لازم است دولت، مردم، خانوادهها و خيرين در جهت حل اين مشكل كمك كنند تا سلامت جامعه تضمين شود.
وي با اشاره به افزايش هفت تا 10 ساله سن ازدواج در كشور، گفت: اكنون سن ازدواج در كشور به حدود 27 سال افزايش يافته است. اين درحاليست كه از نظر فيزيولوژي بهترين سن بارداري براي زنان 20 تا 35 سال است. با كاهش سن ازدواج مشكلات از بعد سلامتي نيز كاهش مييابد.
مطلق افزود: پس از ازدواج زوجين نيز اگر فرزندآوري زودتر انجام شود، از نظر سلامت به نفع فرزند و مادر است. اين درحاليست كه اكنون خانوادهها پس از ازدواج، فزندآوري را به تاخير مياندازند. از طرف ديگر خانوادهها به تك فرزندي روي آوردهاند غافل از آن كه اين فرزند در آينده و سنين جواني و بزرگسالي تنها ميماند. بر اين اساس تك فرزندي نيز سلامت فرد را با مشكل مواجه ميكند.
وي همچنين از اقدامات انجام شده براي تدوين سند بهداشت باروري نوجوانان و جوانان خبر داد و گفت: اين سند تقريبا آماده شده و براي ارزيابيهاي پاياني به ادارات مختلف همكار ارسال شده است. پس از اين مرحله به شوراي عالي سياستگذاري وزارت بهداشت و براي تصويب نهايي به شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي ارسال ميشود.
مديركل سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت همچنين از اقدامات انجام شده براي تدوين سند تكامل كودكان در ابعاد جسمي، روحي، رواني، معنوي، رفتاري - كرداري و عاطفي خبر داد و گفت: اين سند نيز با همكاري سازمان بهزيستي، وزارت آموزش پرورش و يونيسف تا پايان شهريور آماده و در آبان ماه همزمان با روز جهاني كودك رونمايي ميشود.
انتهاي پيام