استاندار تهران با بيان اينكه براي پاسخ به ابهامات و سوالها در خصوص جدايي شهرري از تهران، يك كارشناس به شوراي شهر خواهيم فرستاد، گفت: پيش از اين همه صحبتها عنوان شده، مطالب كاملا روشن است و بارها مطالب گفته شده و نيازي به تكرار نيست. اجازه بدهيم همه چيز در مسير قانوني خود حركت كند.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مرتضي تمدن امروز درباره جدايي شهرري از تهران گفت: طرح جدايي شهرري از تهران و همچنين ارتقاي فرمانداري شهرري به فرمانداري ويژه و تشكيل شهرداري مستقل با جدايي شهرري از تهران مژده رييس جمهور به شهروندان اين شهر بود.
وي با بيان اينكه با جدايي شهرري از تهران هيچ اتفاق خاصي نيفتاده و اين طرح مسير قانوني خود را طي ميكند، گفت: بر اساس قانون شهرري بايد مستقل شده و شهرداري و شوراي شهر مستقلي داشته باشد چرا كه با استقلال شهرداري سطح اختيارات شهرستان، ميزان بودجه و همچنين سطح اختيارات مديران ارتقاء پيدا ميكند.
تمدن در ادامه سخنان خود در يك برنامه زنده راديويي با اشاره به اينكه اگر تاكنون اين قانون معطل مانده دليلي ندارد كه بعد از اين نيز قانون اجرا نشود، تصريح كرد: بر اساس قانون سال 1336 ري يك شهر مستقل است همچنين در آييننامه حقوق و مزاياي شهرداري مصوب سال 1343 نيز مقرر شده شهر ري از امكانات درجه يك همانند تهران برخوردار شود.
وي در پاسخ به اينكه چرا پس از گذشت 55 سال طرح جدايي ري از تهران در حال حاضر مطرح شده پاسخ داد: قانون تقسيمات كشوري كه در سال 1336 مصوب شده عنوان كرده هيچ مركز شهرستاني نميتواند در حريم شهر ديگري واقع شود.
استاندار تهران گفت: عنوان ميشود درآمد شهرري 30 ميليارد تومان است در حالي اقدامات شهرداري تهران در اين محدوده 300 ميليارد تومان هزينه دارد. اين در حالي است كه بر اساس شاخصهايي كه احصاء شده اين درآمد تنها مربوط به داخل شهر ري است. چرا كه حومه شهرري و حريم درآمدهاي بالايي را براي شهرداري تهران دارند و اين درآمدها به غير از بحث بازيافت زبالهها و بهشت زهرا(س) است.
وي ادامه داد: برخي انتقادها با اين محتوا عنوان ميشود كه پس از جدا شدن ري از تهران تكليف زبالهها و فاضلابهاي تهران چه ميشود؛ پاسخ اين است كه هيچ اتفاق خاصي رخ نخواهد داد و فعاليتهاي اين دو حوزه همانند سابق به روند خود ادامه خواهد داد.
تمدن اضافه كرد: و يا در برخي اظهارات ديگر ميگويند؛ تكليف فرودگاه امام خميني(ره) چه ميشود؟ در حالي كه فرودگاه امام در حال حاضر نيز جزو شهرري است و تابع هيچ مرزي نيست بلكه يك پهنه عمومي و ملي است و در آينده نيز تابع هيچ مرزي نخواهد بود.
تمدن با بيان اينكه نميدانم چرا ميخواهند مردم را نگران كنند، اظهار كرد: تمامي مباحث مربوط به شهرري در قانون به دقت تصريح شده و هيچ مشكلي براي اجراي اين طرح نداريم چرا كه معتقديم بايد تابع قانون باشيم.
وي درباره اينكه گفته ميشود جدايي ري از تهران تبعات منفي را به دنبال خواهد داشت، اين گونه اظهارات را داستان سرايي برشمرد و گفت: مردم ري استحقاق داشتن شهرداري و شهر مستقل را دارند و كسي حق ندارد اين حق قانوني را از شهروندان ري سلب كند.
تمدن اظهار كرد: پس از كار كارشناسي كه در خصوص جدايي ري از تهران در كميسيون اصل 90 مجلس صورت گرفته در نامهاي خطاب به وزير كشور عنوان شده كه چرا اين قانون اجرا نشده است؟ لذا تاكيد ميكنم اجازه دهيم تا روال قانوني اين طرح طي شود و بر مدار قانون حركت كنيم.
وي در پاسخ به ايسنا در خصوص برنامه هاي ويژه دولت پس از جدايي شهرري از تهران در حوزه بافتهاي فرسوده و برخي مسائل اجتماعي از جمله حضور افاغنه در اين شهر، توسعه حرم حضرت عبدالعظيم و حمل و نقل شهرري گفت: ري داراي طرح جامع شهرستاني است و طرحي تحت عنوان طرح آمايش شهرستان به طور خاص روي بحث حرم حضرت عبدالعظيم بررسي كرده و به عنوان يك قطب فرهنگي بزرگ در سطح ملي تعريف شده است چرا كه بخشي از هويت فرهنگي گذشته و معاصر ايران با ري گره خورده است.
تمدن تصريح كرد: زماني كه از شهرستان ري به عنوان يك قطب فرهنگي ياد ميشود قطعا در بودجه دولت به طور ويژه اعتبار براي آن ديده شده و متناسب با طرح جامع براي آن رديف تعيين ميشود.
وي ادامه داد: بافتهاي فرسوده جزو مسائل اصلي مديريت شهري است اما با توجه به اينكه شهرري، شهرداري مستقل نداشته، شهرداري تهران در سياستهاي خود از طريق شركت بخش خصوصي در اين حوزه فعاليت كرده و از تسهيلات دولت، فاينانسها و ساير امكانات نتوانسته براي اين شهر استفاده كند در حالي كه فروش اوراق مشاركت، استفاده از فاينانس و وامهاي بانكي در قانون ديده شده و شهرستانها ميتوانند از طريق شهرداري مستقل خود از اين مزايا بهرهمند شوند.
استاندار تهران در پاسخ به خبرگزاري فارس درباره اينكه آيا اين جداسازي سياسي و در راستاي اخذ بيشترين راي از مردم اين شهر در انتخابات است، پاسخ داد: دليلي ندارد كه اين بحث سياسي باشد؛ چرا كه دولت احمدي نژاد كانديداي دور بعدي انتخابات نيست و اصلا اين طور نيست.
وي در پاسخ به راديو تهران درباره اينكه آيا شنيدهايد كه اين جدايي رنگ و بوي سياسي دارد، گفت: بله شنيدهام. كساني كه عنوان ميكنند اين مسئله رنگ و بوي سياسي دارد چرا دليل آن را نميگويند لذا كساني كه دلايل سياسي را براي اين كار عنوان ميكنند بايد علت سياسي فرض كردن آن را هم بگويند.
تمدن با بيان اينكه حوزه انتخابيه با تشكيل ري مستقل تغيير نميكند، گفت: در حال حاضر اسلامشهر جزو شهرهاي داراي شهرداري مستقل است اما در حوزه انتخابيه مجلس شوراي اسلامي، انتخاب نمايندگان آن با تهران يكي است لذا بايد مشخص شود كه چه كسي از سياسي بودن اين مسئله سود ميبرد.
وي با بيان اينكه دولت در سال آخر خدمتگذاري خود است، عنوان كرد: تنها كساني كه از جدايي شهرري سود ميبرند مردم و شهروندان اين شهر هستند لذا بهتر است اين موضوع را سياسي نكنيم و دعواي سياسي راه نياندازيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر مديريت يكپارچه شهري نيز گفت: اداره شهر چند ميليوني كار بسيار سختي است در حالي كه اگر مديريتها تقسيم شود نتيجه بهتري خواهيم داشت. اگر اسلامشهر داراي شهرداري مستقلي نميشد امروز جزو مناطق حاشيه نشين بدخيم تهران بود. در حالي كه پس از گرفتن شهردار مستقل پيشرفت بسيار خوبي را نسبت به شهرري كرده است.
استاندار تهران در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر اينكه تجربيات گذشته جدايي شهرستانها از تهران ازجمله شهرري و شهرقدس نشان ميدهد كه اين شهرها در حال حاضر خواستار بازگشت مجدد به زير مجموعه شهرتهران هستند، آيا ممكن است اين اتفاق براي ري نيز رخ دهد، پاسخ داد: اين صحبت از سوي يكي از اعضاي شوراي شهر مطرح شده بود و ما نيز عنوان كرديم كه بهترين پاسخ براي اين صحبت نظر سنجي است و منحل شدن شهرداري شهرقدس اعلام واكنش مردم را مورد ارزيابي قرار دهد و در ساير شهرستانهايي كه چنين صحبتي درباره آنها مطرح ميشود نيز همين نظرسنجي را اعمال كنيد.
وي گفت: با قدرت عنوان ميكنم هر كجا كه مستقل بوده پيشرفت كرده و هيچ كس هم از پيشرفت و بهتر شدن وضعيت روگردان نيست. اگر مدعي هستند كه خلاف اين است نظرسنجي را چاپ كنند و نشان دهند.
وي ادامه داد: برخي عنوان كردهاند كه مردم ري در پلاكاردهايي نوشتهاند «ري مستقل نميخواهيم»، پاسخ من اين است كه اين گونه پلاكاردها همگي با يك دستخط نوشته شده است. اگر قرار است چنين پلاكاردهايي مبناي اجراي طرحها قرار بگيرد ما نيز دو روزه كل شهرري را پر از پلاكارد ميكنيم. لذا افراد عاقل ميدانند كه اين گونه اظهارات چه مبنايي دارد.
استاندار تهران در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر انتخاب شهردار جديد شهرري گفت: هنوز درباره انتخاب شهردار شهرري تصميمگيري نشده، اما ليست هفت ـ هشت نفرهاي را پيشنهاد خواهيم داد اما هنوز اتفاق نظري روي فرد خاصي نيست. بايد در بازه زماني كوتاهي به جمعبندي رسيده و شهردار شهرري را انتخاب و معرفي كنيم چرا كه بر اساس دستور رييس جمهور بايد هرچه سريعتر اين قانون را اجرا كنيم.
تمدن در پاسخ به اينكه آيا زودتر از دو ماهي كه اعلام شده شهردار را انتخاب ميكنيد اظهار كرد: اگر شرايط مهيا شود زودتر شهردار را معرفي خواهيم كرد. با توجه به اينكه شهرداري منطقه 20 (شهرري) داراي دوهزار پرسنل شهرداري است، لذا بايد شهردار تهران تغييراتي را انجام دهد و خدمات شهري بدون هيچ گونه وقفهاي بايد به مردم ارائه شود.
به گزارش ايسنا، تمدن درباره نحوه انتخاب شهردار براي شهر جديد ري نيز گفت: بر اساس قانون در جايي كه شوراي شهر وجود دارد شهردار آن توسط شوراي شهر انتخاب ميشود و چنانچه در جايي شورايي وجود نداشته باشد وزير كشور بر اساس قانون استاندار را به عنوان قائم مقام شوراي شهر انتخاب ميكند و تا زمان تشكيل شوراي شهر اين قائم مقام اختيارات شهرداري را عهده دار ميشود.
وي در پاسخ به سوال ديگر ايسنا در خصوص ادعاي برخيها مبني بر اينكه پس از اعلام اجراي طرح جداسازي شهرري از تهران قيمت زمين و مسكنهاي اين شهر كاهش يافته است، اظهار كرد: كساني كه اين را عنوان ميكنند مبناي علمي آن را نيز ارائه كنند چرا كه در حوزه شهرسازي و مسكن اتفاقي نيفتاده و تغيير جغرافيايي پيدا نكرده لذا مديريت شهرري به روال فعلي ادامه دارد و بهتر از اين نيز خواهد شد.
وي ادامه داد: معتقدم وضعيت مسكن نيز در اين شهر به حالت تعادل خواهد رسيد بنابراين نه كاهش قيمت در مسكن را شاهد خواهيم بود و نه افزايش قيمت.
استاندار تهران درباره تكليف پروژههاي فعلي شهرري نيز گفت: اين پروژهها با همين روال مديريت ادامه خواهد يافت چرا كه منابع درآمدي اين پروژهها از محل درآمدهاي خود شهرري است لذا كساني كه عنوان ميكنند اين شهر ضرر ميدهد بايد بگوييم كه «مال بد بيخ ريش صاحبش» و دولت عنوان ميكند كه شهرداري اين شهر را به دولت واگذار كند تا ضرر و زيانش را خودش بپردازد.
تمدن در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه سازمانها و ارگانهاي مختلف در شهرري وجود دارد چرا حساسيت روي شهرداري است خاطرنشان كرد: سوال ما هم همين است چرا شهري كه داراي اداره آب، اداره برق، اداره آموزش و پرورش و دستگاههاي مستقل است چرا نبايد شهرداري مستقل داشته باشد؟
وي در پاسخ به اينكه آيا در جلسه شوراي اسلامي شهر اين هفته حاضر خواهد شد يا نه؟ گفت: ظاهرا هماهنگي خاصي نشده است، دعوت نامهاي را براي بنده ارسال كردهاند لذا بر اساس ضرورت اگر لازم باشد در سطح كارشناس از استانداري براي پاسخ به ابهامات به شوراي شهر خواهند رفت چرا كه مطالب كاملا روشن است و بارها مطالب گفته شده و نيازي به تكرار نيست.
به گفته استاندار تهران ارتقاي مديريت، ارتقاي منابع مالي، قرار گرفتن شهرري در ليست كلان شهرها با توجه به داشتن جمعيت يك ميليون نفري و استفاده از تسهيلات فاينانس و ساير اعتبارات و تسهيلات دولتي از مزاياي جدايي شهرري از تهران است و بر اساس قانون امكان هيچگونه تغيير كاربري در اين شهر نيز وجود ندارد.
وي ابراز اميدواري كرد كه با توجه به اينكه دولت آخرين سال خود را سپري ميكند اين طرح به طور كامل تا پايان دولت دهم اجرايي شود.
انتهاي پيام