سياستهاي برنامهريزي شده، ارتقاي فرهنگ كار، افزايش سرمايهگذاري و بهرهوري و نيز عزم ملي از مولفههاي دستيابي به اقتصاد مقاومتي از ديدگاه يك اقتصاددان است.
مهدي تقوي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: هنگامي كه اقتصاد داخلي به حدي قدرتمند شود كه نياز به مبادلات خارجي به حداقل خود برسد و كشور بتواند به جاي تندادن به خواستههاي استعمارگران، حملههاي اقتصادي آنها را خنثي كند، به يك اقتصاد مقاومتي دست يافته است كه ميتواند در مقابل فشارهاي خارجي با ضد نيرويي به نام «اقتصاد مقاومتي» مقابله كند.
اين اقتصاددان تصريح كرد: دستيابي به اقتدار اقتصادي امري نيست كه در كوتاهمدت رخ دهد، بلكه نيازمند يك برنامهريزي صحيح در بلندمدت است و اگر در سالهاي گذشته با وجود درآمدهاي نفتي سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف اقتصادي را توسعه داده بوديم، اكنون اقتصاد مقاومتي محقق شده بود؛ اما هنوز دير نشده است.
تقوي ميگويد: درآمدهاي نفتي را بايد بهگونهاي سرمايهگذاري كرد كه بازده بالايي داشته و منجر به افزاش رشد در اقتصاد، درآمد سالانه، اشتغال و نرخ پسانداز شود و بتوان مازاد بر مصرف مردم را در صنعت و ايجاد كارخانهها مورد استفاده قرار داد تا با برنامهريزي صحيح درآمدهاي كشور به درستي هزينه شوند.
اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه ايجاد اقتصاد مقاومتي به عزم ملي و جهاد اقتصادي نياز دارد، عنوان كرد: مردم و مسوولان بايد كمك كنند تا بهرهوري در اقتصاد ايران بالا برود، به عبارتي هم بايد با تغيير رفتار، خود را در مقابل ديگران و كشور مسوول بدانند و اينطور نباشد كه گروهي تلاش كنند و گروهي ديگر تنها استفاده نمايند.
انتهاي پيام