يك عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين گفت: صادرات نفت خام بايد در پايينترين درجه اولويت قرار بگيرد، چون بيشترين ضرر را به كشور وارد ميكند.
تورج رحيميان در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با اشاره به نامگذاري امسال توسط مقام معظم رهبري با عنوان «حمايت از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني» اظهار كرد: توجه به اقتصاد بدون نفت، جزو لاينفك شعار امسال خواهد بود و علاوه بر آن مقام معظم رهبري طي چند روز اخير بحث اقتصاد مقاومتي را مطرح كردند و در همين راستا بايد به اقتصاد مقاومتي و يا مقاومت اقتصادي توجه كرد.
وي افزود: بايد جايگاه ويژهاي براي توليد ايراني قائل باشيم و توجه ويژه بر خصيصههاي ايراني داشته باشيم.
وي با اشاره به اينكه «اقتصاد ايران نفتمحور بوده است» تصريح كرد: متاسفانه همواره اقتصاد ايران تكيه به نفت داشته است، در حالي كه فرآيندهاي ديگري مثل توليدات كشاورزي و صنعتي جزو نقاط اصلي و گلوگاههاي كشور بايد باشند و حتي در بحث نفت بايد از صادرات نفت خام فاصله بگيريم و صادرات فرآوردهها و توليدات ايراني، نفت صادر شود.
اين عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين گفت: صادرات نفت خام بايد در پايينترين درجه اولويت قرار بگيرد، چون بيشترين ضرر را به كشور وارد ميكند؛ چراكه پس از صادرات نفت خام مجبور به واردات محصولاتي هستيم كه از نفت خودمان توسط كشورهاي ديگر توليد ميشود.
وي با بيان اينكه «در هر كشور براي داشتن اقتصاد پويا بايد در درجه اول نيازهاي كشور تامين شود»، اظهار كرد: هرچه توليد پوياتر و بالندهتر شود به صادرات ميانجامد و براي ايران جايگاه اقتصادي در عرصه بينالملل باز ميكند.
وي خاطرنشان كرد: بايد توليدگران ايراني كيفيت را سرلوحه كارشان قرار دهند و فرهنگسازي لازم توسط رسانهها ميان مردم انجام شود تا مردم در دوران گذار اقتصاد مقاومتي هم در مصرف دقت كنند و هم سعي كنند اولويت را به كالاي ايراني دهند، هرچند امروز كالاهاي ايراني در رقابت با كالاهاي خارجي نتوانند گوي سبقت را بربايند، ولي اگر بتوانيم اين فرهنگ را براي مردم ايجاد كنيم كه هر فرد ايراني با خريد يك كالاي ايراني، يك شغل براي نزديكان خود ايجاد كند، ميتوانيم فضاي داخلي را براي توليدات ايراني رقابتي كنيم و سپس از آن با تلاش توليدگران به عرصه رقابت بينالمللي و صادرات وارد شويم و موفق باشيم.
انتهاي پيام