چهل و نهمین جلسه کارگروه اقتصادی و بازرگانی دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور روز چهارشنبه (11 مرداد ماه) در سالن خلیج فارس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، چهل و نهمین کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با حضور نمایندگان سازمان توسعه و تجارت ایران، امور صنایع و اقتصادی، حوزه اقتصادی وزارت امور خارجه، همکاری اقتصادی وزارت اطلاعات، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران، امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه و دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور برگزار شد.
بهروز علیشیری، ريیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران و دبیر کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در اين كارگروه تصریح کرد: نقش ایرانیان خارج از کشور باید در اقتصاد مقاومتی به درستی تعریف شود.
او افزود: دبیر خانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور و سایر کارگروهها باید نقش خود را در اقتصاد مقاومتی مشخص کنند و نقاط قوت و ضعف شناسایی شده و در دستور کار قرار گیرد.
دبیر کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با بیان این که شرایط صندوق ارزی ایرانیان باید مجدد بررسی شود، گفت: این صندوق میتواند کوچک اما رو به رشد باشد و ایرانیان خارج از کشور میتوانند در این صندوق سرمایهگذاری کنند و سود حاصل از سرمایه گذاری ایرانیان در این صندوق به آنها بازگردانده شود.
همچنین اکبری، مدیرکل دفتر روابط اقتصادی خارجی و دبیر اجرایی کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور درباره تعامل با ایرانیان مقیم تاجیکستان در حوزه اقتصادی، گفت: باید فرصتهایی که در تاجیکستان وجود دارد مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از ایرانیان مقیم تاجیکستان به درستی استفاده کرد و با توجه به پيشينه تاریخی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با تاجیکستان بایستی با تلاش مضاعف، زمینههای مساعد در حوزه اقتصادی را مهیا کنیم.
او با بیان این که شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور میتواند نقش مهمی در تعامل ایرانیان مقیم تاجیک در حوزههای مختلف با ایران داشته باشد، افزود: ایرانیان در تاجیکستان باید شناسایی و به سازمان توسعه و تجارت، بانک مرکزی، وزارت ارشاد و... معرفی شوند.
وی افزود: از آنجایی که ایرانیان مقیم تاجیکستان با شرکای تاجیکی خود در ارتباطند بنابراين حامل پیامهای اقتصادی هستند و میتوانند پیوند مناسبی با سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برقرار کنند.
عزیزیان، نماینده بانک مرکزی در این نشست، تصریح کرد: باتوجه به حضور سرمایهگذاران ما در تاجیکستان بایستی ضمن بررسی شرایط کاری آنها اطلاعات جامعی از حوزه فعالیتشان تهیه شود.
او افزود: باتوجه به شرایط تحریم بایستی نسبت به تقویت اطلاعات لازم اقدام تا قادر به همکاریهای مناسبی در حوزههای مختلف با ایرانیان خارج از کشور باشیم.
نماینده اتاق بازرگانی نیز در این نشست با تاکید بر برگزاری نشست با ایرانیان خارج از کشور،گفت: قطعا با برگزاری جلسات و همایشهای تخصصی، روابط با هموطنان به گونهای میشود که سرمایهگذاریهای مفیدی را به دنبال خواهد داشت.
سلیمی افزود: در اتاق بازرگانی اتاق اکو وجود دارد و ما شاهد پویایی تاجیکها در اکو هستیم و همخوانی تاجیکها با ایرانیان بیش از سایر کشورهای آسیای میانه مثل قزاقستان، آذربایجان و... است.
در ادامه مشاور معاونت امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ابعاد فرهنگی در کشور تاجیکستان از اهمیت ویژهای برخوردار است، از این رو میطلبد در راستای صادرات به این کشور تمرکز ویژهای صورت گیرد.
گلناز نصراللهی افزود: به عقیده بنده در بخش سرمایهگذاری مشترک میتوانیم در حوزه نساجی فعالیتهای خود را آغاز کنیم.
همچنین صالحفرد، نماینده وزارت امور خارجه با بیان این مطلب که به جهت ارتقاي جایگاه ایرانیان باید از ظرفیتها به درستی استفاده شود، گفت: از نظر من این اقدام بسیار مبارک میآید و هر سازمان باید در حوزه خود، فعالیتهای پویایی را انجام دهد.
وی تصریح کرد: باتوجه به شرایطی که برای ایران به وجود آمده باید تمام تلاشمان را به کار بگیریم تا رابطه مناسبتری را با ایرانیان خارج از کشور برقرار کنیم.
انتهاي پيام