فرزاد جمشيدي كه چندين سال است اجراي برنامهي سحر شبكه يك را عهدهدار است، گفت: من سالها پيش بر اساس انتخاب مردم و مسؤولان به عنوان مجري «ماه خدا» انتخاب شدم و حالا مثل هر سال كه در مصاحبههايم تكرار ميكنم، ميخواهم بگويم «برنامهي سحر ملك شخصي من نيست» و دلم ميخواهد به افراد ديگري هم سپرده شود.
مجري برنامهي «ماه خدا» در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا افزود: بارها در مصاحبههايم تكرار كردهام و امسال هم براي چندمين بار ميگويم كه يكي از آرزوهايم اين است كه همان طور كه مردم خودشان تا به حال من را به عنوان مجري اين برنامه انتخاب كردند، از سالهاي آينده افراد ديگري هم اجراي آن را بر عهده بگيرند. ميخواهم بگويم در اينگونه برنامهها هيچ منيتي وجود ندارد و اين برنامه ملك شخصي بنده نيست و من بنا به درخواست خود مردم و مسؤولان، اجراي اين برنامه را بر عهده گرفتم و هر سال 11 ماه برايش زحمت ميكشم.
وي با اعتقاد بر اينكه در برنامهي سحر شبكه يك افراد ديگري هم بايد بيايند و طبعآزمايي و قريحهسنجي كنند، خاطرنشان كرد: ناراحت نميشوم از اينكه اجراي برنامه «ماه خدا» يك سال هم به فرد ديگري سپرده شود؛ چرا كه معتقدم در اجراي برنامههاي سحر هيچ منيتي وجود ندارد و ديگران هم حق طبعآزمايي دارند.
همچنين او دربارهي لزوم تغيير محتوا و فرم برنامههاي معارفي ويژهي سحر، اظهار كرد: اينكه گفته ميشود برنامههاي معارفي تلويزيون بايد كمي از لحاظ فرم تغيير كنند را قبول دارم و در حال حاضر اين اتفاق در برنامههاي صبح، ظهر و افطار تلويزيون افتاده است اما فضاي برنامههاي سحر اين را ميطلبد كه كمي متفاوتتر باشند. در برنامههاي غيرسحر عواملي همچون ميهمان، رنگ، دكور و نوع برنامه با نوع ادبيات برنامههاي سحر كاملا متفاوت است.
جمشيدي ادامه داد: اگر در مراحل بعدي، مسؤولان اين را بپذيرند و تصميم بگيرند كه جاي موسيقي در برنامه سحر ما خالي است و اينكه به جاي سوگواري، بيشتر براي مردم مناجات پخش كنيم كه حرف دلشان است و يكسري از قصايد ادبي كه نكات اخلاقي بيشتر مطرح شود، قطعا بهتر است.
اين مجري تلويزيون دربارهي لزوم استفاده از بخشهاي نشاطآور در برنامههاي سحر گفت: مبارك بودن ماه مبارك رمضان را بايد در قالب نشاط عبادي به مخاطبان نشان دهيم؛ من به عنوان مجري اين كار را در برنامهي «ماه خدا» انجام دادم و برنامهي امسال ما متفاوت از سالهاي گذشته در حال پخش است؛ چرا كه در برنامهي امسال ما يك بحثي پيش گرفته شده است كه يكسري علماي زنده و آنهايي هم كه فوت كردهاند، در برنامه گنجانده ميشوند و پيامكهايي كه تاكنون از اين بخش از برنامه از سوي مخاطبان به دست ما رسيده است نشاندهندهي اين است كه مردم با اين برنامه ارتباط دلي دارند. درست است كه ما در «ماه خدا» بزن و بكوب موسيقي نداريم، اما همچنان نشاط در آن حاكم است.
وي با ارائه توضيح كاملي از كليت برنامههاي سحر تلويزيون ادامه داد: در زمينه برنامههاي سحر ،ما در واقع كارهاي معارفي را در ساعاتي از نيمه شب به مخاطب ارائه ميدهيم و ميدانيم كه مخاطبان فراگيري اينگونه برنامهها را دنبال ميكنند و همين فراگيري شبكهها باعث ميشود تا ما براي عموم مردم صحبت كنيم نه براي عامه مردم، عموم مردم يعني از رهبر معظم انقلاب اسلامي گرفته تا حوزههاي علميه، اعضاي دولت و مردم كوچه بازار و دانشگاهيان كه با عامه مردم تفاوت دارند.
جمشيدي در ادامهي گفتوگوي خود با ايسنا در پاسخ به اينكه در زمينهي خواندن پيامكهاي مخاطبان در برنامه «ماه خدا»، چه رويكردي را پيش گرفتهايد؟ خاطرنشان كرد: پيامكها در برنامههاي تلويزيوني، نماي بيروني اقبال و علاقهي مخاطبان به برنامه هستند و اين اتفاق در همه جاي دنيا مرسوم است، اما متاسفانه يا خوشبختانه اگر در اين بخش، مجري و برنامهسازان برنامه به بيننده خط ندهند، بيننده به سمتي ميرود كه هميشه فقط گرفتاريهاي خودش را مطرح كند و فقط سعي ميكند بگويد براي مثال من فلان بيمار را دارم. ما حدود دو الي سه سال است كه در برنامهي «ماه خدا» از اين فضا خارج شدهايم؛ البته منظورم اين نيست كه دلمان نميخواهد اسم بيماري را در برنامه بخوانيم.
وي اضافه كرد: مخاطبان، برنامه «ماه خدا» را ضريح مقدسي براي خودشان در نظر گرفتهاند و نه من مجري، نه آقاي ضرغامي و نه سازمان صدا و سيما را؛ ميخواستم مسير برنامه را با خواندن پيامكهاي اخلاقي و عرفاني كه حاوي نكات بصيرت هستند تغيير دهم. پيش از اين ما در برنامه «ماه خدا» در 90 درصد پيامكهايمان نام بيماران را ذكر ميكرديم اما در حال حاضر شايد از ميان 400 پيامك فقط دو يا سه بار نام بيماري را مطرح كنيم.
مجري برنامه «ماه خدا» ويژه سحر در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه تاكنون انتقادي در بخش خواندن پيامكها در برنامهتان صورت گرفته است؟ بيان كرد: مردم مشكلات خودشان را در حوزه مسائل اخلاقي همچون آبرو بردن، غيبت كردن، توبهپذير بودن خداوند و ... به برنامه به شكل پيامك ارسال ميكنند كه اگر ما آنها را در ويترين تلويزيون قرار دهيم در واقع يك نوع تنبه و آگاهي براي سايرين انجام دادهايم و به نوعي درس عبرتي هم براي بقيه ميشود. تاكنون مردم خيلي از اين بخش استقبال كردهاند چرا كه حرف دلشان در برنامه از طريق خواندن پيامك زده ميشود؛ به عنوان مثال مردم از اينكه جوانها جدي گرفته نميشوند ناراحت هستند و ...، اين ادبيات اخلاقي اسلامي ما هيچگاه گفته نشده است به همين خاطر ما چنين مسائلي را در برنامه مطرح ميكنيم تا به مردم بياموزيم.
او ادامه داد: تاكنون در زمينهي خواندن پيامك به برنامه «ماه خدا» خيلي نقد نشده است فقط يكي ـ دو نفر شخصا به خود من گفتند كه خواندن پيامك در برنامه، مردم را در معرض نگاه يكديگر قرار داده است و من توضيحي به آنها دادم و از آنها خواهش كردم تا برنامه را كاملتر تماشا كنند تا متوجه شوند كه رويكرد ما اين نيست كه فقط از گناه مردم سخن بگوييم بلكه رويكردمان به گونه ديگري است.
جمشيدي دربارهي اينكه چرا طي اين چند سال در برنامه «ماه خدا»، تاكنون مهمان دعوت نكردهاند؟ توضيح داد: تمام سعيمان اين است كه اين اتفاق نيفتد چرا كه آوردن ميهمان به برنامههاي سحر به خاطر تايم زماني مشكل است و خيلي سخت قبول ميكنند تا در آن ساعت از شبانهروز در استوديو حضور پيدا كنند.
مجري برنامهي «ماه خدا» در پايان گفتوگوي خود دربارهي سختيهاي كار اجراي زنده برنامههاي سحر به ايسنا گفت: اجراي زنده برنامهي سحر اصلا برايم سخت نيست و چندين سال است كه اين كار را بر عهده دارم چرا كه من در زمان سحر چيزهايي از خداوند متعال گرفتهام كه واقعا در ساعات روز نميتوانستم آنها به دست بياورم. در كل معتقدم برنامهي سحر يك برنامه روتين زنده است كه نبايد در آن تكراري صحبت كنيم.
انتهاي پيام