اصلاح قانون سرباز قهرمان/ معافيت از خدمت وظيفه عمومي و اشتغال به كار در دستگاه‌هاي دولتي

نمايندگان مردم در خانه ملت يك فوريت طرح اصلاح قانون سرباز قهرمان را با 130 راي موافق به تصويب رساندند.

نمايندگان مردم در خانه ملت يك فوريت طرح اصلاح قانون سرباز قهرمان را با 130 راي موافق به تصويب رساندند.

به گزارش ايسنا،‌ 33 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، طرح دو فوريتي اصلاح قانون سرباز قهرمان را با توجه به نقش روزافزون ورزش در تقويت هويت ملي و تعميق غرور ملي در صحنه‌ي بين‌المللي و ايجاد روحيه‌ي اميد و شادي در ميان آحاد جامعه تهيه كرده‌اند.

در اين طرح تسهيلات و امكانات خاصي چون معافيت از خدمت وظيفه عمومي و اشتغال به كار در دستگاه‌هاي دولتي پيش‌بيني شده است.

ايرج نديمي دراين باره اظهار داشت: قانون سرباز قهرمان مصوب سال 1376 براي ورزشكاران سرباز امتيازاتي پيش‌بيني كرده است اما با توجه به حضور قهرمانان كشور در المپيك 2012 لندن به نظر مي‌رسد كه در نظر گرفتن امتيازات ديگر به هويت و غرور ملي و ايجاد روحيه‌ي اميد و شادي در قهرمانان كشور در المپيك تاثير مثبتي داشته باشد.

وي افزود: ورزش جايگاه ديپلماتيك و ديپلماسي در جهان امروز دارد و جواناني كه عمر خود را در اين عرصه مي‌گذارند تا پرچم جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي بين‌المللي به اهتزاز درآيد و سرود ملي در صحنه‌هاي بين‌المللي پخش شود بايد امتيازاتي برايشان در نظر گرفته شود.

در ادامه عليرضا سليمي در مخالفت با دو فوريت طرح مذكور با استناد به ماده 160 آيين‌نامه داخلي مجلس گفت: اين طرح تبعيض دارد. چرا براي دانشمندان هسته‌يي چنين طرحي آورده نشده است؟

وي با تاكيد بر اين‌كه طرح مذكور مغاير بند 4 اصل 110 قانون اساسي است، افزود: مگر نخبگان دانشگاهي بيكارمان نبايد اشتغال داشته باشند؟

نادر قاضي‌‌پور در موافقت با اين دو فوريت گفت: اگر ورزش قهرماني انجام داده باشيد بايد سال‌ها زحمت كشيده باشيد، با تصويب دو فوريت اين طرح، براي جوانان حاضر در المپيك انگيزه‌ي بيشتري به وجود بياوريم.

نماينده‌ي مردم اروميه ادامه داد: با تصويب اين طرح انگيزه‌ي جوانان و خانواده‌ها براي تبديل شدن به قهرمانان ملي بيشتر مي‌شود، علاوه بر آن موجب كاهش گرايش نسل جوان به مواد مخدر و ساير بزه‌هاي اجتماعي مي‌شود.

غلامرضا كاتب در مخالفت با دو فوريت طرح مذكور نيز با استناد به اصول 19 و 20 قانون اساسي گفت: بايد قانوني جامع و مورد نياز همه‌ي آحاد مردم را تصويب كرد، اگر قانون را مختص يك گروه از مردم تصويب كنيم مجلس را زير سوال برده‌ايم.

سخنگوي كميسيون برنامه و بودجه افزود: حجم قوانين با تصويب قوانين موردي افزايش يافته است، تبعيض و بي‌عدالتي‌ها نيز با تصويب اين نوع طرح‌ها افزايش داشته است، بنابراين بهتر است طرحي جامع در اين زمينه تهيه شود.

لاريجاني در واكنش به سخنان كاتب گفت: براي نفرات اول قرآني نيز شرايط ويژه‌اي قائل شده‌ايم، حتي براي تحصيل‌كردگان مقطع فوق ليسانس براي برخي رشته‌ها نيز امتيازاتي قائل شده‌ايم. اين كار مجلس مغايرتي با اصول قانون اساسي ندارد.

جعفر قادري در موافقت با دو فوريت طرح با اشاره به آثار سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي توسعه‌ي ورزش گفت: جوانان بايد به سمت رقابت‌هاي سالم سوق داده شوند، بايد بين فردي كه وقت، نيرو و هزينه‌ي خود را براي به اهتزاز درآمدن پرچم جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي بين‌المللي مي‌گذارد و كسي كه چنين كاري نمي‌كند فرق قائل باشيم، در دين و آيين اسلام نيز بحث از مساوات نيست بلكه بحث از عدالت است.

در نتيجه پس از سخنان طراح، موافقان و مخالفان، دو فوريت طرح اصلاح قانون سرباز قهرمان به راي گذاشته شد كه از 251 نماينده‌ي حاضر فقط 124 نفر با آن موافقت كردند و سپس يك فوريت اين طرح به راي گذاشته شد كه 130 نفر از 253 نماينده‌ي حاضر در جلسه با آن موافقت كردند.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۷:۵۶
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 91050805073
  • خبرنگار :