دادگاه تجديدنظر آنار بايراملي ـ خبرنگار شبكه سحر ـ در جمهوري آذربايجان كه بهمنماه سال گذشته از سوي پليس باكو دستگير شد، به زودي برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آنار قاسملو ـ وكيل خبرنگار شبكه سحر ـ با ناعادلانه خواندن حكم دادگاه موكلش، زنداني كردن او را «حبس وجدان» خواند و حكم دادگاه را غير عادلانه و غيرحقوقي و موجب سرافكندگي توصيف كرد.
آنار در دادگاه بدوي به دو سال حبس محكوم شده است.
وكيل خبرنگار محلي شبكه سحر با بيان اينكه محاكمه آنار مغرضانه و غير منصفانه بوده است، گفت: نام آنار در فهرست گزارشگران ويژه مجمع پارلمان شوراي اروپا در خصوص 98 زنداني سياسي جمهوري آذربايجان درج شده است.
وي افزود: دادگاه بدون داشتن مستندات، اين خبرنگار را محكوم كرده است. اين موضوع در دادگاه تجديد نظر مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت.
پلیس آذربايجان 27 بهمنماه سال گذشته مطابق با 16 فوریه 2012 آنار بایراملی را شبانه در منزلش بازداشت و به قرارگاه مرکزی پلیس باکو منتقل کرد.
بازداشت اين خبرنگار آذري كه براي صدا و سيماي ايران كار ميكرده است، در حالي صورت گرفت كه چند روز قبل از دستگيري وي در شهرهاي گنجه، باکو، نارداران و جلیلآباد نیز پلیس بیش از چهل نفر از فعالان اسلامی و روحانیون را بازداشت و آنان را به داشتن مواد مخدر متهم کرد.
دستگيري آنار بایراملی با واكنشهاي شديد از سوي محافل و مجامع حقوقي و بينالمللي بشري و رسانهاي رو به رو شده است.
موسسه غير دولتي حقوق رسانههاي جمهوري آذربايجان در اينباره در اطلاعيهاي ابراز نگراني كرده و نسبت به انحصار جدي حكومت در زمينه راديو و تلويزيون انتقاد و اعلام كرده است كه اين رفتار، انتقاد از حكومت را به حد صفر تنزل داده است و هر منتقد با هر وسيله ممكن كنار گذاشته ميشود.
همچنين انجمن روزنامهنگاران مسلمان خواستار آزادي وي شده است. عفو بينالملل نيز اين حبس را سفارشي خواند. همچنين كميته دفاع از حقوق روزنامهنگاران مستقر در نيويورك حبس آنار را با اتهام جعلي محكوم كرد.
مدير انستيتوي صلح و دموكراسي جمهوري آذربايجان نيز اتهامهاي وارده به بايراملي را جعلي و ساخته دست بازداشتكنندگان دانست و دهها نفر از سران احزاب و تشكلهاي جمهوري آذربايجان از جمله احزاب وحدت سبز، اسلام، اتحاد، سازمان آزاديبخش قرهباغ و اتحاديه اجتماعي در راه حقوق انساني اين حبس را سفارشي خواندند.
موسسه امنيت و آزادي گزارشگران، موسسه دفاع از حقوق مطبوعات مستقر در باكو، سازمان خبرنگاران بدون مرز و كميته دفاع از روزنامهنگاران مستقر در نيويورك در بيانيهاي اين اتهامات را واهي دانستند و خواستار آزادي وي شدند.
به گزارش ايسنا، در اين رابطه سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان نيز صدور حكم زندان براي آنار را مايه تاسف خواند.
همچنين سفارت ايران در باكو با ارسال دو يادداشت شديداللحن خواهان آزادي وي شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران نيز اتهامات وارده به خبرنگار شبكه سحر را واهي خواند.
كميته دفاع از حقوق روزنامه نگاران صدور حكم دو سال حبس را با انگيزه سياسي و ناشي از فعاليتهاي ژورناليستي بايراملي خواند و اتهام مواد مخدر را بياساس دانست.
انتهاي پيام